Widok

Fiat Palio Weekend

Produkcję Palio uruchomiono rok wcześniej niż bliźniaczego modelu Siena, czyli w 1996 roku w zakładach Betim w Brazylii. Auto zostało zaprojektowane przez Centrum Stylistyczne Fiata oraz studio IDEA w Turynie.Rozwiązania techniczne oraz poziom bezpieczeństwa auta dostosowane są do standardów europejskich. Bezpieczeństwo bierne zapewniają m.in. wzmocnienia boczne, sztywne nadwozie, a czynne: ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

mam pytanie

mam na oku Fiata Palio Weekend z 1998 roku z przebiegiem 170.000 km,silnik 1,6 benzyna,100KM,mam więc pytanie,ile 'średnio' zużyje paliwa?proszę o odpowiedź

FIAT PALIO WEEKEND 1.7 TD

Cześć Wszyskim
Jestem posiadaczem Fiat-a Palio Weekent 1999r. 1.7 70, TD. Mam go od 2008.07.24 roku. Super autko nic się nie psuje wlewac i jezdzic,mało pali 5l max 6l ON na 100 km. Od momętu nabycia zrobiłem 16000 km

PALIO 1.6 HL

FURMANKA DYNAMICZNA,PALIWOŻERNA,O SŁABYCH BLACHACH.ZA KILKA DNI ZAKŁADAM SEKWENCJE KOSZT OK.3.000 ZŁ,ALE ZA JAKIŚ CZAS SIĘ ZWRÓCI.OGÓLNIE DRUGI RAZ BYM GO NIE KUPIŁ.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jaka instalacja LPG najlepsza?

Mam pytanie jaką instalacje wybrać do fiata palio 1.2 8V z 2000r. Słyszałem wiele możliwości sekwencja zwykły? Czy opłaca się montować gaz w serwisie? Czy zna ktoś jakąś dobrą firmę w Poznaniu?

cewka zapłonowa

mam problemy z cewką, kontrolka swieci od zapłonu i nie zapala. pomaga dopiero odłączenie od akumulatora na minutę.

Prosze o rade

Demon Szybkości mam pytanko jaka dałeś turbinkę do swego autka ja mam 1.4 75km i te 140km by się przydało proszę o odpowiedź na meila rammstein98@wp.pl pozdrawiam wszystkich Fiacików

W sprawie tuningu

swietna sprawa z tym tuningiem!!!Czy moglbys mi napisac ile cie kosztowalo ztuningowanie Palio,ja mam 16,16V i chcialbym tez go troche ztuningowac,napisz mi na e-maila ile kosztuje ta przyjemnosc i czy da sie moje palio tak przerobic!!!
Pozdrawiam

Palio 1.6 16V 1999r.

Autko jest super,male soalanie,dynamika jazdy,pojemny bagaznik i komfort jazdy!Autko spala mi ok.8-9 litrow benzyny w cyklu meszanym,wiec jak dla mnie ok,Jest szybki i dynamiczny,niska cena i w miare tanie czesci(zamienniki)jestem bardzo zadowolony z tego autka i nie zamienilbym go na zaden inny no chuba ze na model po 2002 roku hehehe.Planuje go troszke ztuningowac wizualnie i mechanicznie gduby ktos znal jakis sklep z akcesoriami do tego autka to bardzo bym prosil o adres.POZDROWIONKA!!!

do Gosca co mu kolo nie chamuje

Moze to nie problem zespolu elektrohydraulicznego tylko przewodu gientkiego doprowadzajacego plyn do kola,mialem podobny problem w moim Palio,prawe kolo mi nie chamowalo i wlasnie problemem byl przewod gietki,sprawdz najpierw to.Pozdro dla wszystkich posiadaczy Palio.ZAJJJJEABISTE AUTKO!!!

interesuje mnie dla czego wymieniłeś kompletną belkę ograniczniki, i cały drązek stabilizatora. w tych częściach samochodu są elementy które się zużywają ale nie potrzeba wymieniać wszystkiego. chyba mechanika masz takiego który lubi pociągnąć z kieszeni. A łożyska, przeguby są winą szaleńczej jazdy więć się nie dziw. a jesli chodzi o tarcze to czy w innym aucie nie trzeba ich zmieniać.

zawodne palio?

Masz racje.Trzeba troche dokładać. Sprawdż oferty różnych dostawców części i zasięgnij opini o kilku mechaników (nie tylko u jednego) a będzie taniej i nie trzeba będzie wkładać tak dużo pracy w palio.

15/100

Sprawdż czy prawidłowo podłączone masz cienkie przewody powietrzne przy filtrze powietrza odpowiadające za dostarczenie zimnego a następnie ciepłego powietrza do spalania mieszanki.Nie pomyl kolejności góra -dół.Lub może są nieszczelne.W razie błędu pali za dużo gazu jak i benzyny.Pozdrawiam

ortografia stary

klapa!!!

1.6 HL

z plusow moge wymienic jedynie dosc zwawy silnik.opel czy ford o tej samej pojemnosci nie ma szans na starcie.. predkosc paksymalna rowniez wynosi ponad 190 km/h.
lista minusow jest troszke dluzsza..
zaczynajac od takich pierdul jak gasnace podswietlenie od pokretel, zacinajace sie tylnie szyby..nastepnie felerny alternator ktory kosztuje ponad 600zl!! glosne zawieszenie.. w silniku 1.6 zglaszano silny zapach benzyny w samochodzie..fiat uciszyl sprawe ale moze to prowadzic nawet do zapalenia sie samochodu! lecz zadnej akcji przywolawczej nie bylo..
tak wiec jestem troche rozczarowany ale humor poprawia mi dynamika silnika.. przy 200.000 km chodzi jak zyletka.. nie jeden myslal ze fiacik nic nie pokaze a pozniej patrzyl sie z zdziwieniem gdy poszedl jak strzala:))

Palio 1,6 16V 1998

Witam!Moje Palio zaczyna 11 rok życia. Nie było mocno eksploatowane (164tyś.km)dojazd do pracy, trochę po mieście i 2-3 razy trasa (w ciągu roku) po ok 2000km. Praktycznie bezawaryjny (duperele jak filtry, żaróweczki itp).Sprzęgło aż dziwne ale jeszcze od nowości! Zużycie benzyny średnio 8-9 miasto, 7-7,5 trasa 4osoby Vmax.140km/h. Gaz zainstalowany w 2004r II generacji.zużycie gazu miasto ok. 10/11 miasto a trasa to max 8 l/100km. Autko nie gnije (garażowane). Nie jest to jakaś Toyota czy BMW ale fajne rodzinne combi. Polecam!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mam pytanie? Czy silnik w Palio 16V jest ,,awaryjny,,- pękł pasek rozrządu.

Krzysiek

siemka ja tez jestem posiadaczem takie samego auta jak ty tylko z 99 roku ;]

PALIO JAK POLONEZ..

WITAM WSZYSTKICH UŻYTKOWNIKÓW TEGO AUTKA:
Jeszcze nie miałem tak awaryjnego samochodu.. Jeżdze dopiero 1.5 roku Auto jest z 2001 ale pierwsza rej 2002. Wiec ma 6 lat. Lpg montowane fabrycznie działa dość dobrze spalanie na trasie przy 90 ok 7ltr/100 w mieście miedzy 10-11ltr. Przy porannym zapalaniu i przełączeniu na gaz natychmiast gaśnie. Nikt nie wie dlaczego?? Wymieniłem jak do tej pory: kpl sprzęgło, kpl wydech filtr powietrza wybuchł mi 2 razy wentylator chłodnicy, i regularnie co 3-r mce naprawiam hamulce, łożyska wahacze tył. Kpl opon czy akumulator to standart ale auto zaczyna gnić a to niedopuszczalne!! Ma przejechane 145tyś. Na pocieszenie powiem że wyciągnąłem 180 na A4 było całkiem przyjemnie. Wszyscy w środku spali co oznacza że w aucie było dość cicho przy takiej prędkości. Polecam go ludziom którzy mają wiele wolnego czasu i zaciecie do napraw

Siena 1,2 HL 99r

Mam siene z 99r po lifcie (bo nie wszyscy wiedza ze taki był) 1,2 HL z gazem. 255 tys na liczniku i nadal ani grama oleju. Jestem pod dużym wrażeniem jak na taki mały silnik szczególnie ze kupiłem ja od taksówkarza. Wymieniam tylko to co trzeba i staram sie to robić w terminach. To jest chyba podstawa, której niektórzy nie ogarniają a potem marudzą ze sie psuje. Jedyna wada to alternator. Już 2 naprawy a szykuje sie trzecia. Mimo to polecam. Ekonomia plus dość dobre osiągi(nie sportowe).

Mam palio z 1998 roku sprowadzone - klima, ABS, silnik 1.2 pojawił się problem nie hamuje przednie lewe koło. Okazuje się że zespół elektrohydrauliczny nie podaje płynu hamulcowego na koło. Szukam pomocy!!! Będę wdzięczny za przekazane informacje. Pozdrawiam