Widok

Fiat Palio Weekend

Produkcję Palio uruchomiono rok wcześniej niż bliźniaczego modelu Siena, czyli w 1996 roku w zakładach Betim w Brazylii. Auto zostało zaprojektowane przez Centrum Stylistyczne Fiata oraz studio IDEA w Turynie.Rozwiązania techniczne oraz poziom bezpieczeństwa auta dostosowane są do standardów europejskich. Bezpieczeństwo bierne zapewniają m.in. wzmocnienia boczne, sztywne nadwozie, a czynne: ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

palio

mam palio 1.2 el 1999r. jak narazie sprawuje się dobrze.z****iscie duzy bagażnik(raz wiozłem 800 kg buraków)i idzie jak burza. pali od 6 do 10.trzeba mu ostro w dupe dawac zeby byl dynamiczny. 176 kmh bez problemu

sprzedam palio

mam palio1998 z pelna wersja jakie wychodzily od ponad roku 1.6 16v i jestem bardzo zadowolony ! bo rzeczywiscie pakowne szybkie i ekonomiczne autko :) bo jest zalozony pozadny gaz za prawie 4 tys w 2001r. i 100km kosztuje 16 zl i nie przy jezdzie 80 km
tylko normalnie bez wiekszych oszczednosci
kto ma ochote na kupno sprzedam bo musze za 14000 zl

Plio ?????????????

Ha,ha,ha .Miałem Palio i po 5 latach nie wytrzymałem i jednego dnia zadzwoniłem do handlarzy i je sprzedałem - bo to robiło się coraz wieksze "GÓWNO " 140 TYS. KM. i naprawy mnie kosztowały prawie tyle ile za nie wziąlem po 5 latach .Totalnie niedopracowany model ( lub mój egzemplarz) i paliwożerny strasznie 1.4 silnik z LPG. NIE POLECAM - ŻADNYCH - PALIO I SIENA.

zapłon kolejność

Jaka jest kolejność podłączenia świec do aparatu w palio 1.2. A może wiecie co to może byż, że na na 4 wkręconych świecach nie odpala a na 3 tak i to obojętnie jaką świece wkręce. Może mam wersje 3 cylindrową? Wymieniłem kable i nic.

SUPER WÓZ

JEŻDŻE NIM 6 LAT 1.2 75 PRZEJECHANE OKOŁO 55.TYS KILOMETRÓW WSZYSTKO OD 1.4 W DÓŁ POŁYKA.jechałem nim 170 kmh i idzie jak burza
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

złom

poprostu fiat to z****ny grat
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

numery?

Gdzie są nr (silnika i nadwozia) umieszczone w Palio?? proszę o szybką odpowiedź najlepiej e-mail

Fiat Palio

Mam Fiata Palio i mam już go 5 lat jak narazie w aucie miałem tylko problem z alternatorem ale była to wada fabryczna ponieważ były zamocno skręcone szczotki w alternatorze odkąd zrobili mi to w ASO do tej pory żadnych innych usterek przy Palio nie miałem

mam fajne auto

mam fajne auto! podoba mi sie jazda, nie widze żadnych mankamentów, bo jeśli są to mąż je szybko likwduje.jeżdze srednio od 100- 120 km/na h i taka prędkość mi odpowiada, po wyżej kierownica drzy i już nie jest fajnie. nasz silnik to 1400 i chyba dużo pali ale i tak mąż go tankuje.a co do paki jest pojemna i wygodna ale wozimy kocyk żeby było wygodniej haha.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

jakie instalacje gazowe do 1.2??

mam mozliwosc kupienia takiego 1.2 mocy gdzies 72/75KM i mysle czy kupic i zagazowac,
bo 10 litrów/100 to nie na moje zarobki, choc przebiegi robie tylko ok 15K rocznie, ale zdarzylo mi sie matizem gonić do dubrovnika :)

jakie instalacje gazowe macie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

; ]

gwoli sprostowania - mój egzemplarz ma 5 lat i zachodzi już rdzą. ogólnie wszystko sie w nim sypie, wtryski, świece, akumulator, w serwisie fiata nie potrafili mi normalnie podłączyć radia tak żebym mógł go słuchać [przy wyłączonym silniku, a pozatym pali mi ponad 11 litrów gazu na trasie przy oszczędnej jeździe... ;/
1.6 HL 103KM

zulzulzul

wyreguluj sobie światła to nie będa nikogo raziły albo używaj regulatora do opuszczania snopu światła jak jedziesz obciązony to nikt nie będzie ci mrugał

CUŻ MOGE POWIEDZIEĆ

MAM PUŁ ROKU TAKIE COŚ Z SILNIKIEM 1.2 NA TRASIE Z KLIMATYZACJA PALI 12 GAZU PRZY OSTREJ JEŻDZIE PRZY 180 ŻONA PODPYTUJE SIE CZY NIE ZA SZYBKO :) WIEC NIE WIEM CZY SZYBCIEJ SIE DA
POW. 170 ZACZYNA DRZEĆ KIEROWNICA ALE TO AUTO RODZINNE A NIE FORMUŁA 1
NA MIASTO MIUD
NARAZIE 10000 NA LICZNIKU PROBLEMOW BRAK ŚWIATŁA SĄ BARDZO DOBRE MOŻE W POPRZEDNIEJ WERSJI BYŁY SŁABE ALE U MNIE BEZ UWAG CZESTO NA TRASIE KTOS MIGA ZEBYM ZGASIL DLUGIE A NIE SA WLACZONE POZATYM JA NIE NARZEKAM JAK NA 1.2 TO BOMBA

Zawieszenie

Rozbawiło mnie stwierdzenie że Palio ma twarde zawieszenie: hahahaha, bujda na resorach, taka kanapa, że hej!

fiat palio sralio

kupa złomu , uroda godna świni na ciężkim kacu , aż wstyd ze włosi styliści najładniejszych samochodów wypuścili taki shit , ani wyglądu ani dynamiki ani w ogóle nic ten samochód w sobie nie ma , zwykła siara ... jeżdziłem takim czym i w wersji siena i palio weekend z silnikami 1.6 16v 1.4 i 1.2 , powiem jedno wielki syf , nawet drzwi nie potrafia sie otworzyc do końca , nie wspomne o usterkach w zasadzie ciągłych ( autya sa w posiadaniu częsciowo mojej rodziny i znajomych ) jedyna zaleta ?? to nie rdzewieja nimo 7 lat , odradzam szczeże !!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

palio weekend 75 hl 1,2l

jeżdze nim ponad 4 latka (120.000 przejechane)wzasadzie jestem z niego zadowolony na począdku eksploatacji miałem z nim sporo kłopotów (wydmuchana uszczelka pod głowica, skrzynia biegów) można o nim powiedzieć że jest jak wino czym starszy tym lepszy.mówili i pisali że czesto są problemy z alternatorem ,ja się jeszcze jednak z tym nie spodkałem . męczą mnie natomiast drobne lecz niewygodne dolegliwości wycieki płynu chłodzącego (silnik czysty wycieki na zewnątrz) oraz nierówne wolne obroty ( skaczą ,przygasa silnik) i tu prosze o opinie jak poradzic sobie z tymi niedogodnościami z naciskiem na te nierówne obroty bo to jest wyjątkowo denerwujące.auto jest zasilane gazem
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

rozruch"y"

mam to cudo ze dwa lata. Pali dobrze tylko że zara gaśnie. silnik wchodzi na obroty potem szybko spadają i ciach. Jeżeli go nie przytrzymam gazem to trzeba tak nawet 10razy. Co to może być. Jak ktoś zgadnie to wychwalę na odpuście.

Palio 1.2

Jeżdże Palio ponad 3 lata i poza wymianą wahacza przedniego, nic się z nim nie działo. Ostatnio założyłem klocki Ferodo i znacznie poprawiła sie kultura hamowania (ustało dziwne szarpanie przy hamowaniu ze 160km.) Na LPG jeżdże od pół roku i nie mam zastrzeżeń, chociarz ciężko było mu dobrać odpowiednie świece (wybuchy w kolektorze :) ,ale teraz jest ok. Pali 10 litrów na 100km w cyklu mieszanym. ; przy jeździe na maksa (na liczniku 168km)spalił ponad 15 litrów gazu. Chciałbym mu troche dodać mocy i byłbym wdzięczny za propozycje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

dobre auto rodzinne

1,6 HL na trasie do Chorwacji wziął kolo 6,5l, ale na polskich trasach gorzystych bierze okolo 8. Chyba ze pocisne to i 10. Jak nauczysz sie jezdzic z lekka noga, da sie utrzymywac srednio zuzycie 8 w tym miasto! Przepascisty bagaznik, troche twarde zawieszenie ale w koncu to polciezarowka. Na dlugich trasach nie meczy. Na skrzyzowaniu wszystko zostaje w tyle. Na autostradzie w Slowenii sprobowalem na plaskiej prostej: 185km/h gladko.

Palio 1.2 EL2001

Mam go 4 miesiące zrobiłem 3 tys. narazie w porządku. Jest tylko mały problem, był po lekkiej przewałce i ma wgniecioną misę olejową. Stan oleju jest ponad kreską około 1 cm i nieraz zapali się kontrolka. Czy to może szkozić na silnik ? Będę wdzięczny za rade.