Widok
Fiat Stilo
Hatchback Stilo należy do segmentu C, który jest mocno obsadzony konkurencją. Ford Focus, Toyota Corolla, Opel Astra II, Peugeot 307, Honda Civic lub Volkswagen Golf nie ułatwiają życia nowym konstrukcjom, a jednak przed Stilo postawiono zadanie dorównania, a nawet przebicia oferty rywali.Nadwozie auta wskazuje jednoznacznie: docelowym klientem ma być człowiek młody duchem, otwarty na ...
więcej
więcej
stilo
miualem okazje testowac chyba wszystkie wersje silnikowe i nadwoziowe(1,2;1,6;1,8;2,4; i diesle).
W 170 konnym Abarth'cie bezsensowna jest ta sekwencyjna skrzynia biegow(7,9s do 100) gdyby nie ona przyspieszalby w mniej niz 7 sekund. Za dlugo mysli. Zawieszenie jest w kazdej wersji inne 3 drzwiowe sa twardsze i te mi sie podobaly. Jakosciowo super. W konkurencji z golfem rozwala go wyposazeniem i osiagami. Na torze testowym tylko 307 nadawala sie do porownywania. Stilo nie da sie przewrocic! Mozna probowac z calych sil i nic a Focusa sie dalo!
W 170 konnym Abarth'cie bezsensowna jest ta sekwencyjna skrzynia biegow(7,9s do 100) gdyby nie ona przyspieszalby w mniej niz 7 sekund. Za dlugo mysli. Zawieszenie jest w kazdej wersji inne 3 drzwiowe sa twardsze i te mi sie podobaly. Jakosciowo super. W konkurencji z golfem rozwala go wyposazeniem i osiagami. Na torze testowym tylko 307 nadawala sie do porownywania. Stilo nie da sie przewrocic! Mozna probowac z calych sil i nic a Focusa sie dalo!
Tylko dlatego że Fiat to zły?
Mam Stilo 1.2 16 V od roku i zrobiłem nim prawie 80 tys. Nic sie nie zepsuło, a samochodzik dalej się świetnie prowadzi, choć fakt, cena jest trochę za wysoka. Wykończenie deski rozdzielczej jest rewelacyjne i bez porównania z samochodami tej klasy, które mają w środku kiepski plastik. Po zamontowaniu gazu autko jest bardzo oszczędne. Pozdrawiam fanów Stilaczy!!!!
Pytanie odnosnie instalacji GAZowej!!!
Ja mam Siolo 1,6 16V przerobionego na gaz i wydaje mi sie ze troche duzo pali, bo az 10 l/100km (bez klimy) i 11,5-12 l/ 100km (z klimą).
Zalazona mam instalacje EtaGaz Tartarini (droga sprwa) i wydaje mi sie ze powinien mniej pali.
Jezeli ktos ma podobna sytuacje to prosze o wypowiedz na formum.
Zalazona mam instalacje EtaGaz Tartarini (droga sprwa) i wydaje mi sie ze powinien mniej pali.
Jezeli ktos ma podobna sytuacje to prosze o wypowiedz na formum.
Instalacja gazowa dla Fiata Stilo 1.4 16V
W autoryzowanym salonie sprzedaży Fiata otrzymałem informację, że założenie instalacji gazowej firmy Tartarini (tylko taką można bez obawy o utratę gwarancji) do Stilo z silnikiem 1.4 16V jest ryzykowne. Powiedziano mi, że założono już 5-6 takich instalacji (bardzo drogich: ok. 5000 PLN) i zaprzestano gdyż w autach występowały awarie. Osobiście trochę w to nie wierzę. Coś musi być nie tak z tymi instalacjami. Wydaje mi się, że dobra i dostosowana do tego auta instalacja (np. firmy LOVATO) powinna sprawowac się ok.
ciao.tez mam stilo 1,8,2003 rok.jezdzilam na oleju mobil 1 i tez na niecaly 1000 km spalal mi ponad 1 litr.zmienilam olej na 5w4o i moj samochod w obecnej chwili na 1 litrze robi 2000 km.eureka !! po prostu masz za rzadki olej do tego samochodu. a juz myslalam ze cos sie dzieje z silnikiem. proponuje bys zmienil olej,serdecznie pozdrawiam.
Actual 1.2 16V + klima = LPG Tartarini
W zasadzie OK. Na początku były problemy, których nie mogli zdjagnozowac, ale okazało się, że 2 świece były deczko walnięte. Po 20tys czuć, że sie świece kończą. Mam ciężką nogę, więc spalanie nie należy do najniższych 9-9,5l/100km.
Jedna żecz mnie tylko wnerwia. Przymierzam się do wymiany żrówek w przednich światłach i nie wiem jak sie do tego zabrać bez demontażu akumulatora i zbiornika sryskiwaczy!?!?!?!
Jedna żecz mnie tylko wnerwia. Przymierzam się do wymiany żrówek w przednich światłach i nie wiem jak sie do tego zabrać bez demontażu akumulatora i zbiornika sryskiwaczy!?!?!?!
Stilo to styl
Stylistycznie wersja 3 drzwiowa jest nie do pobicia. Do tej pory wygląda na ulicy jak samochód z innej bajki i w porównaniu do innych nie chce się opatrzyć co oznacza, że jest ponadczasowa. Jeździłem tym po najgorszych kocich łbach jakie istnieją - nioc nie zahaczyło i nic nie zatrzeszczało we wnętrzu. Wersje 3 drzwiowe mają świetnie zestrojone zawieszenia - b. pewne. Wnętrze ogromne jak na tę klasę(C). Świetne materiały we wnętrzu w porównaniu do ostatniej Corolli to niebo a ziemia na korzyść Fiata. Na razie nie ma samochodu, który by mi lepiej pasował na zakup niż ten, Golf V brzydki a Atra III szybko się opatrzy. 2 ostatnie są co prawda lepsze(bo i nowsze) ale w relacji do ceny Stilo bije je na głowę wyposażeniem. No i do tego ten włoski styl - niemieckie samochody wyglądają przy nim jak śmieciarki. Pozdrawiam
fiat stilo 3 1.2
długo myślałem jaki kupić samochód w klasie C. objeżdziłem wielu dealerów. słuchałem, ogłądałem, targowałem się, sprawdzałem oferty u innych itd. napaliłem się na golfa IV.byłem gotów wyjąć kasę. jednak zmieniłem zdanie gdy przejechałem się nim. relacja ceny do satysfakcji bardzo mnie rozczarowała.ten sam numer zrobiłem u innych dealerów. efekt był podobny. coś mnie podkusiło aby przejechać się fiatem stilo 1.2. byłem bardzo zaskoczony pozytywnymi wrażeniami z jazdy,z jakości wykonczenia auta, solidności i precyzji skrzyni i dodatkami które były w cenie auta - 45 tys wersja actual. trochę słaby jest silnik ale wtedy nie było 1.4. przejechane mam 30 tys.i jest ok. ja jeżdżę corollą 9 1.4 i zazdroszczę jej tylko silnika. resztę ma bardziej tandetną, mniej miejsca, słabe wyposażenie i mniej komfortowe zawieszenie. jeśli fiat nie będzie się psuł i zrobi w 3 lata 120 tys. km bez poważnych awarii to znowu kupię fiata stilo 3. który dalej będzie służył żonie do pracy. w m/c żona robi nim 3 - 4 tys. km
Dziwny ten jest ten świat...
Już któryś raz słyszę o tym ,że Fiat Stilo technicznie jest lepszy od konkurencji(najczęściej porównują do Golfa)ale dowiaduję się o tym z takich miejsc jak to. Bo w gazetach jak"auto świat", " i wielu innychn przedrukach z prasy niemieckiej czytam o jak wspaniały jest nowy golf czy astra...
Nie chcę oczywiście obrażać tych autek bo są super
Nie chcę oczywiście obrażać tych autek bo są super
grrrr
"Ja ja das ist ein kicha ja musieć mieć dobry miemiecki der mercedes , ja ja fiat nein bo mussolini nie pomógł hitlerowi ..... wszystko co włoskie NEIN . tylko niemiecka der motoryzacja" --- tak chyba myślą wszyscy ci co piszą "ee fiat to fiat.., fiaty sie psuja' itd .
To czy samochód się psuje zalezy w znacznej mierze od właściciela.A o stilo co jak co ale nie można mówić ,że się psuje.
Pozdrawiam wszystkich ekonomistów i rzyczę im żeby wreszcie nie musieli kupować używanych gówien(20 letnich)
To czy samochód się psuje zalezy w znacznej mierze od właściciela.A o stilo co jak co ale nie można mówić ,że się psuje.
Pozdrawiam wszystkich ekonomistów i rzyczę im żeby wreszcie nie musieli kupować używanych gówien(20 letnich)
co się psuje W STILO
WITAM !
W MOIM STILO ( 1.2 2003 ) ZMIENIŁEM NA RAZIE :
2 RAZY TARCZE (AUTO MA PRZEJECHANE 117.000 KM )
SPRZĘGŁO (PRZY 120 TYS . KM )
ŁOŻYSKO W PRAWYM KOLE ( 115 TYS KM)
KOLEKTOR+WTRYSKI+OBUDOWA FILTRA POWIETRZA +PRZEPUSTNICA(WSZYSTKO NA GWARANCJI-CZĘŚC INSTALACJI GAZOWEJ BYŁA WKRĘCONA W KOLEKTOR SSĄCY-GWINT SIĘ WYROBIŁ I PO DŁUGICH BOJACH OTRZYMAŁEM NOWY+NOWĄ PRZEPUSTNICĘ I WTRYSKI-BYŁY W KOMPLECIE Z KOLEKTOREM)
ODRADZAM KUPOWANIA ORYGINALNYCH KLOCKÓW-SZYBKO SIĘ ZDZIERAJĄ - KOSZTUJĄ OK 220 ZŁNA PRZÓD , GDY TYMCZSEM JA KUPUJĘ KOMPLET NA DWIE OSIE ZA 120 ZŁ . STARCZA TO NA 20.000 KM (PRZYNAJMNIEJ PRZÓD) JAKOŚĆ HAMOWANIA-WYPAS-DOPIERO PRZY NAPRAWDĘ OSTRYM HAMOWANIU-POWTÓRZONYM KILKA RAZY Z RZĘDU POJAWIA SIĘ FADING.
PRZY 100.000 MAM WYCIEK PŁYNU CHŁODNICZEGO Z PAROWNIKA(MAM INST. GAZOWĄ) JEST TO PIERDÓŁKA - KWESTIA DOKRĘCENIA TZW.OPASKI OBEJMUJĄCEJ KABEL DOPRAWADZOJĄCY...)
AMORKI CHODZĄ BEZ ZARZUTU-NA RAZIE ZMIENIANY BYŁ ŁĄCZNIK STABILIZATORA ( 3 RAZY) , BYŁY TEŻ PROBLEMY Z TYLNIĄ BELKĄ-WSZYSTKO WYMIENIONO NA GWARANCJI ,
CO DO MIĘKKIEGO ZAWIESZENIA-TESTOWAŁEM AUTO W RÓŻNYCH WARUNKACH (NA AUTOSTRADZIE W NIEMCZECH ROZBUJAŁEM GO DO 195 KM/H ...) W ZASADZIE MOŻNA FURKĘ KATOWAĆ ILE WLEZIE-NIE PRZEWRÓCI SIĘ (PRÓBOWAŁEM...)
SŁYSZĄŁEM ŻE INNI MIELI PROBLEMY Z ZAWIESZENIEM ORAZ Z FOTELAMI-U MNIE PĘKŁA LINKA SKŁADAJĄCA FOTEL-PO PROSTU TREBA SKŁADAĆ FOTEL DELIKATNIE-NIE NA SIŁE-BO LNKA MOŻE PĘKNĄĆ .
SPALANIE W NORMIE - ALE MOŻE SPALIĆ NAWET 16 LITRÓW GAZU - PRZY NAPRAWDĘOSTREJ JEŻDZIE . NAJNIŻEJ ZSZEDŁĘM DO 10 LITRÓ NA 100 KM . ( SILNIK 1200 CM )
JEŚLI CHODZI O ZUŻYCIE OLEJU , TO MOJE STILO "ZŻERA" DO LITRA , CZASEM PÓŁTORA LITRA OLEJU NA 10.000 KM .JEST TO CHYBA RZECZ NORMALNA- NIE NIEPOKOIŁBYM SIĘ ZBYTNIO...
JEŻELI KTOŚ MA PYTANIA- PROSZĘ PISAĆ
EUROMODA@INTERIA.PL
W MOIM STILO ( 1.2 2003 ) ZMIENIŁEM NA RAZIE :
2 RAZY TARCZE (AUTO MA PRZEJECHANE 117.000 KM )
SPRZĘGŁO (PRZY 120 TYS . KM )
ŁOŻYSKO W PRAWYM KOLE ( 115 TYS KM)
KOLEKTOR+WTRYSKI+OBUDOWA FILTRA POWIETRZA +PRZEPUSTNICA(WSZYSTKO NA GWARANCJI-CZĘŚC INSTALACJI GAZOWEJ BYŁA WKRĘCONA W KOLEKTOR SSĄCY-GWINT SIĘ WYROBIŁ I PO DŁUGICH BOJACH OTRZYMAŁEM NOWY+NOWĄ PRZEPUSTNICĘ I WTRYSKI-BYŁY W KOMPLECIE Z KOLEKTOREM)
ODRADZAM KUPOWANIA ORYGINALNYCH KLOCKÓW-SZYBKO SIĘ ZDZIERAJĄ - KOSZTUJĄ OK 220 ZŁNA PRZÓD , GDY TYMCZSEM JA KUPUJĘ KOMPLET NA DWIE OSIE ZA 120 ZŁ . STARCZA TO NA 20.000 KM (PRZYNAJMNIEJ PRZÓD) JAKOŚĆ HAMOWANIA-WYPAS-DOPIERO PRZY NAPRAWDĘ OSTRYM HAMOWANIU-POWTÓRZONYM KILKA RAZY Z RZĘDU POJAWIA SIĘ FADING.
PRZY 100.000 MAM WYCIEK PŁYNU CHŁODNICZEGO Z PAROWNIKA(MAM INST. GAZOWĄ) JEST TO PIERDÓŁKA - KWESTIA DOKRĘCENIA TZW.OPASKI OBEJMUJĄCEJ KABEL DOPRAWADZOJĄCY...)
AMORKI CHODZĄ BEZ ZARZUTU-NA RAZIE ZMIENIANY BYŁ ŁĄCZNIK STABILIZATORA ( 3 RAZY) , BYŁY TEŻ PROBLEMY Z TYLNIĄ BELKĄ-WSZYSTKO WYMIENIONO NA GWARANCJI ,
CO DO MIĘKKIEGO ZAWIESZENIA-TESTOWAŁEM AUTO W RÓŻNYCH WARUNKACH (NA AUTOSTRADZIE W NIEMCZECH ROZBUJAŁEM GO DO 195 KM/H ...) W ZASADZIE MOŻNA FURKĘ KATOWAĆ ILE WLEZIE-NIE PRZEWRÓCI SIĘ (PRÓBOWAŁEM...)
SŁYSZĄŁEM ŻE INNI MIELI PROBLEMY Z ZAWIESZENIEM ORAZ Z FOTELAMI-U MNIE PĘKŁA LINKA SKŁADAJĄCA FOTEL-PO PROSTU TREBA SKŁADAĆ FOTEL DELIKATNIE-NIE NA SIŁE-BO LNKA MOŻE PĘKNĄĆ .
SPALANIE W NORMIE - ALE MOŻE SPALIĆ NAWET 16 LITRÓW GAZU - PRZY NAPRAWDĘOSTREJ JEŻDZIE . NAJNIŻEJ ZSZEDŁĘM DO 10 LITRÓ NA 100 KM . ( SILNIK 1200 CM )
JEŚLI CHODZI O ZUŻYCIE OLEJU , TO MOJE STILO "ZŻERA" DO LITRA , CZASEM PÓŁTORA LITRA OLEJU NA 10.000 KM .JEST TO CHYBA RZECZ NORMALNA- NIE NIEPOKOIŁBYM SIĘ ZBYTNIO...
JEŻELI KTOŚ MA PYTANIA- PROSZĘ PISAĆ
EUROMODA@INTERIA.PL
Nie ma startu ?
Nikt nie ma startu ?
Wiem ze te jtd przyjemnie jezdza ale juz stare 110 tdi od vw na pompie wciaga kazdego fiata czy alfe z tym silnikiem. Do tdi 130 czy 150 wogole nawet nie ma startu. Wiec zejdz na ziemie przyjacielu - masz przyjemnie jezdzacy samochod ale demon szybkosci to nie jest.
A co do stilo - ladniutki to fakt - w srodku bardzo ladne i wysokiej jakosci materialy.
Wiem ze te jtd przyjemnie jezdza ale juz stare 110 tdi od vw na pompie wciaga kazdego fiata czy alfe z tym silnikiem. Do tdi 130 czy 150 wogole nawet nie ma startu. Wiec zejdz na ziemie przyjacielu - masz przyjemnie jezdzacy samochod ale demon szybkosci to nie jest.
A co do stilo - ladniutki to fakt - w srodku bardzo ladne i wysokiej jakosci materialy.
stilo multiwagon
kupiłem 15.09.06 stilo multiwagon.Silniczek 1,6 chodzi jak ta lala, cichutko. W środku jest ogromny, bagażnik też.Kolor czerwony .Od samego początku bardzo mi si podoba. Natomiast niemieckie samochody za taką cenę (zerowe wyposażenie i bardzo małe - najmniejszy w klasie rozstaw osi (poniżej 2,6mb) mogą sobie kupować tylko Niemcy
Max
Mam F. Stilo 1.6 16v. 3d. Samochod używam docelów firmowych i przejechałem nim ok 150tyś km - ma 3 lata. Jak do tej pory wymnieniałem w nim tylko sondę lambda - na gwarancji (podobno efekt paliwa zatankowanego ) poza tym to przy 40tyś klocki przód, 60 tyś klocki tył oraz przy 118tyś tarcze i klocki przód (przy tej wymianie kocki z przodu miały jakieś 0,6mm okładziny - zaczeła palić się kontrolka). Poza tym to oczywiście świece oraz jedną cekwę " na świecę" (przepraszam za niefachowe nazwy ale nie znam się na tym) - koszt ok 250zł. Ponadto wszystko chodzi jak w zegarku. Samochód nigdy mnie nie zawiódł. Jestem bardzo zadowolony i najbardziej denerwują mnie opinie w gazetach pro niemieckich na temat fiata oraz opisy ludzi którzy dalej powtarzają zasłyszane opinie o fiatach (to chyba pozostałość postkomunistyczna gdzie wszystko stało się lepsze co nie fiat). Uważam, że moja opinia jest sprawiedliwa, bo mam w firmie audi A3 (stare02r i nowe 06r - 1,6), BMW 316r (żony) oraz miałem golfa IV - obecnie jeździ pracownik) Wszystkie te "zachwalane" auta kryją się przy stilo, choć musze przyznać, że mają lepsze wyposarzenie (głównie audi i BMW) ale koszty napraw (każde zepsuło się minimum 2 razy tak że musiałem holować - oprócz fiata) są o wiele wyższe. Przyjmność z jazdy hmm. stilo ma lepsze. Mając wspomniane samochody staram się objektywnie je ocenić i na pewno przy kolejnych zakupach będę opierał się na fiacie do firmy. Pozdrawiam wszystkich.
stilo 1,2 2002r
moje doświadczenia;przebieg 89tkm usterki w tym czasie to wymiana siłownika pedału sprzęgła,pompy wodnej,tarcz hamulcowych przód,klocki przód+tył,akumulator,czasami pojawiają się dziwne komunikaty z komputera w większości przypadków można je zignorować.średnie zużycie paliwa to 9l/100 olej do litra między przeglądami dobre światła niezłe hamulce,wykończenie wnętrza dobre. ostatnie wymiany to tłumik tyny oraz daszek przeciwsłoneczny kierowcy.ogólnie jestem zadowolony silnik jak na tę wersję trochę słaby oraz układ kierowniczy zbyt mało precyzyjny.
stilo 1,2 2002r
moje doświadczenia;przebieg 89tkm usterki w tym czasie to wymiana siłownika pedału sprzęgła,pompy wodnej,tarcz hamulcowych przód,klocki przód+tył,akumulator,czasami pojawiają się dziwne komunikaty z komputera w większości przypadków można je zignorować.średnie zużycie paliwa to 9l/100 olej do litra między przeglądami dobre światła niezłe hamulce,wykończenie wnętrza dobre. ostatnie wymiany to tłumik tyny oraz daszek przeciwsłoneczny kierowcy.ogólnie jestem zadowolony silnik jak na tę wersję trochę słaby oraz układ kierowniczy zbyt mało precyzyjny.
stilo 1.2 16v 5d 2002r 78 tys przeb.
stilo mi sie podoba jest ładny i funkcjonalny, kto mówi że fiat to grat w ogóle się nie zna , kolega kupil nową avensis za 100 tys. i po 80 tys przebiegu padło sprzęglo wiec wcale nie powiedziane że marka decyduje o jakosci teraz wszedzie takie same buble robia np. mercedes po 2 latach rdzewieje tylnia klapa kazdy ci powie to samo.jedyne pretensje do alternatora i siłownik sprzegła.
Jezdze nim troche czasu
Zawsze bylem i jestem zagorzałbym przeciwnikiem czegokolwiek co nie bylo NIEMIECKIE:) jednak w garazu mam stilo 1.6 i bardzo sobie go chwale. w porownaniu z VW GOLF Stilo wypada o niebo lepiej. Srodek wykonany z dobrych materialow, wszystko dobrze dopasowane - jak nie fiat! (a jezdzilem wieloma fiatami, od bravo, ktore uzywam do dzis, po malucha i seicento, cienkusia tez przerabialem przez 10 tys km).
Samochod sprawia b.dobrze wrazenie! komfort jazdy jest wysoki i trzyma sie drogi jak zaba... Trzeba jednak uwazac na nierownosciach bo zawieszenie potrafi wyrzucic samochod. Kolejna sprawa to malo precyzyjny uklad kierowniczy, ponadto chodzi troche za lekko (mniejsze wspomaganie byloby wskazane, na wyczucie samochodu). Skrzynia chodzi dobrze i wybacza wiele bledow przy za- i wysprzeglaniu. Przelozenia maja troche za duzy skok no i ogolnie drazek jest malo precyzyjny. Mowie to jednak w oparciu o samochody, ktore sa conajmniej 100tys zl drozsze, wiec nie ma porownania. Klima chodzi idealnie, sprzet audio jest dobry dla przecietnego sluchacza, autko ciche, solidne, silnik daje wyczucie co dzieje sie pod macha (nie za cichy, nie za glosny). Fotele wygodne, no i ogromna zaleta CDN
Samochod sprawia b.dobrze wrazenie! komfort jazdy jest wysoki i trzyma sie drogi jak zaba... Trzeba jednak uwazac na nierownosciach bo zawieszenie potrafi wyrzucic samochod. Kolejna sprawa to malo precyzyjny uklad kierowniczy, ponadto chodzi troche za lekko (mniejsze wspomaganie byloby wskazane, na wyczucie samochodu). Skrzynia chodzi dobrze i wybacza wiele bledow przy za- i wysprzeglaniu. Przelozenia maja troche za duzy skok no i ogolnie drazek jest malo precyzyjny. Mowie to jednak w oparciu o samochody, ktore sa conajmniej 100tys zl drozsze, wiec nie ma porownania. Klima chodzi idealnie, sprzet audio jest dobry dla przecietnego sluchacza, autko ciche, solidne, silnik daje wyczucie co dzieje sie pod macha (nie za cichy, nie za glosny). Fotele wygodne, no i ogromna zaleta CDN
dalsza czesc
cześć dalsza - ogromna zaleta czyli widocznosc w samochodzie. W porownaniu np z astra II bezkonkurencyjny, widac wszystko przed maska, slupki nie sa idealnie rozstawione. Przyjemne podswietlnie deski rozdzielczej.
Kazdy kto wsiada do autka jest zaskoczony ile jest w nim miejsca - powtarzam, kazdy, kogo wiozlem o tym wspominal.
Teraz silnik: 1.6 i 103 km, torpeda to nie jest, ale na malo ryzykowne wyprzedzanie sie nadaje. Dobrze rozlozone przelozenia, jednak przy 130 km/h brakuje mi szostego biegu. Da sie przezyc. Spalanie: przy lekkim bucie w miescie spali 8.4L, przy katowaniu zje i 13L (sprawdzone). Na ogol w miescie bierze mi 9.5 L co nie jest rewelacyjnym wynikiem. Silnik ogolnie daje rade w niskim zakresie obrotow, ale niestety jak chcemy poszalec to zabawa zaczyna sie powyzej 4tys.
Ogolnie bardzo polecam, cholernie udany model FIATA. Na pewno zmienilo to moj poglad na marke :)
Kazdy kto wsiada do autka jest zaskoczony ile jest w nim miejsca - powtarzam, kazdy, kogo wiozlem o tym wspominal.
Teraz silnik: 1.6 i 103 km, torpeda to nie jest, ale na malo ryzykowne wyprzedzanie sie nadaje. Dobrze rozlozone przelozenia, jednak przy 130 km/h brakuje mi szostego biegu. Da sie przezyc. Spalanie: przy lekkim bucie w miescie spali 8.4L, przy katowaniu zje i 13L (sprawdzone). Na ogol w miescie bierze mi 9.5 L co nie jest rewelacyjnym wynikiem. Silnik ogolnie daje rade w niskim zakresie obrotow, ale niestety jak chcemy poszalec to zabawa zaczyna sie powyzej 4tys.
Ogolnie bardzo polecam, cholernie udany model FIATA. Na pewno zmienilo to moj poglad na marke :)
Stilo 3D 1.9 JTD 2005
Witam!
Autko zakupiłem w Belgii w grudniu 2007. Lekko przytarta prawa strona pojazdu. Pakiet RACING koła 17 cali 215/45.
Założyłem w nim zawieszenie gwintowane, co poprawiło znacznie trakcję, niestety trochę kosztem komfortu...
Autko spisuje się bardzo dobrze. Spalanie w mieście na poziomie 7,5 l jest do przyjęcia, biorąc pod uwagę, że auto waży prawie 1500 kg! W trasie można zejść do 5,5 l przy jeździe z prędkością w przedziale 90 do 120 km/h.
Wnętrze przestronne, materiały deski itp. solidne, niestety nie moge tego powiedzieć o materiałach , którymi obszyte są fotele. Tu ocena 2!!! Tandetna sprawa,przecierają się i brudzą dosłownie w oczach. Dbam o każdy posiadany samochód i ta kwestia budzi moje ostre zastrzeżenia co do zastosowanych przez FIAT'a materiałów w tej klasie samochodach. Przejechałem nim w prawdzie 3000 km, więc to niewiele, ale mogę potwierdzić,że komfort podróży autem i efekt jaki wywołuje (zwłaszcza teraz,obniżony na 17 calowych kołach z pakietem oryginalnego ospoilerowania),wśród innych uczestników drogi i przechodniach, utwierdza mnie w przekonaniu,że Włosi potrafią jednak stworzyć piękne stylistycznie auto (nazwa w 100% adekwatna!) i przyzwoity technicznie.
Autko zakupiłem w Belgii w grudniu 2007. Lekko przytarta prawa strona pojazdu. Pakiet RACING koła 17 cali 215/45.
Założyłem w nim zawieszenie gwintowane, co poprawiło znacznie trakcję, niestety trochę kosztem komfortu...
Autko spisuje się bardzo dobrze. Spalanie w mieście na poziomie 7,5 l jest do przyjęcia, biorąc pod uwagę, że auto waży prawie 1500 kg! W trasie można zejść do 5,5 l przy jeździe z prędkością w przedziale 90 do 120 km/h.
Wnętrze przestronne, materiały deski itp. solidne, niestety nie moge tego powiedzieć o materiałach , którymi obszyte są fotele. Tu ocena 2!!! Tandetna sprawa,przecierają się i brudzą dosłownie w oczach. Dbam o każdy posiadany samochód i ta kwestia budzi moje ostre zastrzeżenia co do zastosowanych przez FIAT'a materiałów w tej klasie samochodach. Przejechałem nim w prawdzie 3000 km, więc to niewiele, ale mogę potwierdzić,że komfort podróży autem i efekt jaki wywołuje (zwłaszcza teraz,obniżony na 17 calowych kołach z pakietem oryginalnego ospoilerowania),wśród innych uczestników drogi i przechodniach, utwierdza mnie w przekonaniu,że Włosi potrafią jednak stworzyć piękne stylistycznie auto (nazwa w 100% adekwatna!) i przyzwoity technicznie.
ja mam stilo 1.6 16v na czipie i wlozylem turbine i kuler niech mi nikt nie gada ze stilo to woz do bani myslalem ze padnie motor ale nic z tego da sie tym pojezdzic mam najechane 130 tys. i po za wyciekami co niormalne we fiacikach to odjazd troche duzo wciaga bo czasem 15 litrow ale co tam pozdro dla wielbicieli fiata
Bardzo dobre auto mimo złych opinii o Fiacie.
Nabyłem to autko w grudniu 2008, autko z 2004 roku z salonu (uzywane, przebieg 59tys.). Slyszałem same złe opinie od znajomych o Fiacie (pewnie myślami byli przy Faiatch z 80-90 roku, heh), ale postawiłem na swój nos i się nie zawiodłem póki co.
Mam wersję 5d 1.4 16V. Przyśpieszenie w miarę, komfort wysoki. Widoczność dobra, jak dla mnie to za małe lusterka boczne.
Strasznie mi się podoba deska rozdzielcza, jest po prostu świetna.
Jednak cos albo nie moge wyczuc auta czy coś bo czasami mi gaśnie na skrzyzowaniu jak stoje na światłach i chcę ruszyć. W takim wypadku niby gaśnie ale komputer jest włączony i wtedy nie wiem co robić. Generalnie to robię tak iż w stacyjce przekrecam kluczyk na off i znów odpałam autko.
Jesli chodzi o komfort to mogę dodac iz mam 190cm wzrostu i nigdzie nie hacze, samochód rewelacyjny :)
Mam wersję 5d 1.4 16V. Przyśpieszenie w miarę, komfort wysoki. Widoczność dobra, jak dla mnie to za małe lusterka boczne.
Strasznie mi się podoba deska rozdzielcza, jest po prostu świetna.
Jednak cos albo nie moge wyczuc auta czy coś bo czasami mi gaśnie na skrzyzowaniu jak stoje na światłach i chcę ruszyć. W takim wypadku niby gaśnie ale komputer jest włączony i wtedy nie wiem co robić. Generalnie to robię tak iż w stacyjce przekrecam kluczyk na off i znów odpałam autko.
Jesli chodzi o komfort to mogę dodac iz mam 190cm wzrostu i nigdzie nie hacze, samochód rewelacyjny :)
STILO?-b.dobre auto
Mam "STILO" od 2002r - 1,2 16V 80KM -"przebieg"55.000km ale wystarczy by ocenić auto:nic się nie psuje,[do tej pory wym.łącznik stabiliz., tuleje wachaczy.Koszt npr.wraz z częściami ok.300zł.to b.mało na przejechane km i swoje już lata..0-rdzy,wygląd jak prawie z salonu.Zawieszenie:miękko-sprężyste,czyli OK.czyli GOLF 3. przy STILO to jak decha do prasowania.Dalej,nic nie trzeszczy,piszczy itp.Duży plus to b.bogaty "wypas"w standardzie.Moje auto jak i inne z 2002r ma 6pp.Wady? zbyt małe lust.,b.zły dostęp do żarówek reflek..Ogólnie sumując,bardzo dobre auto.
Stilo nie takie złe
spec od czego ? chyba od buraków he he :). Stilo ma swoje wady ale i plusy. Fiat niby złom ale w warsztacie jak naprawiam auta to fiaty maja raczej wady mało znaczne a części są tanie. Jak dba się o auto a nie jak szczeniak ile fabryka da to do warsztatu się nie zagląda. Znam gościa co wpada do mnie na warsztat ma seicento z 99r to tylko wymieniam płyny no i ostatnio tarcze kostki przód i tył tyle tylko roboty zero rdzy ale trzeba dbać. A w stilo jak mam w servisie to nie za bardzo co mam robić w nich płyny i takie bzdety. Wiec jak ktoś chce kupić polecam zapytać o opinie w servisie byle jakim. To jest młode auto a nie z 95 jak pewnie ma spec. Sam mam audi A6 i nie jestem zadowolony a niby Niemiec.
Mam problem ze wspomaganiem, kupiłem właśnie auto z taką usterka i nie chodzi mi wspomaganie, ponoć chodzi o jakąś pompe jakiś czujnik czy coś takiego. Ktoś wie może co to może byc? Bardzo prosze o pomoc, nie wiem czy mam wymieniać całą pompe czy to tylko jakas czesc? prosze o kontakt na adres marta-rafal1@tlen.pl
Stilo 1,6 16V
No jak dla mnie bomba. Jak ktoś się zatrzymał na fiatach 125p, czy 126p uzna Stilo za złom. Takimi się nie przejmujmy. Natomiast co do Stilo to auto jest wygodne, miejsca jest tak dużo, że aż się zdziwiłem. Bagażnik ok, silniczek bardzo ładnie radzi sobie z tym autem. Mógłby mniej palić w mieście, ale na trasie nie jest źle. Z niezawodnością też jest ok, choć zdarzają się przepalone żarówki, czy wariujące bez powodu kontroli (np. airbag)! Na to pomaga wykasowanie błędu poduszki w serwisie Fiata (170 zł netto).
stilo 1.8 16v (gaz)
posiadam taki samochodzik od roku i złego słowa nie dam powiedzieć na temat stilo wszystko działa w 100% :) radość z jazdy i to jaka no i najważniejsze nie jestem 6 miliardowym właścicielem golfa :P niezawodnego niemieckiego auta które podobno się nie psuje:D ps pozdrawiam wszystkich użytkowników fiacika
Stilo 1.2 16V 2003 3D
Wygląd autyka jest boski. Obecnie podobny do nowego Volvo. VG Golf i inne w klasie nie mają nawet nic do powiedzenia w sferze wyglądu zewnętrznego. Kolor czerwony i aluski powodują, że autko prezentuje się naprawdę rasowo. Do tego oryginalne stereo z 6 głośnikami... i jazda staje się bardzo przyjemna.
Póki co nie miałem z nim problemów poza standardowymi wymianami (oleje, płyny, tarcze, klocki, łączniki stabilizatorów etc.).
Ma przejechane 118 000 km.
Bardzo dużo miejsca, problem mam jednak czasem z wyjściem zwłaszcza na parkingach przy sklepach - drzwi są tak duże, że ciężko czasem się wydostać z auta ;)
Rdzy w Fiacie nie ma szans zobaczyć.
Póki co nie miałem z nim problemów poza standardowymi wymianami (oleje, płyny, tarcze, klocki, łączniki stabilizatorów etc.).
Ma przejechane 118 000 km.
Bardzo dużo miejsca, problem mam jednak czasem z wyjściem zwłaszcza na parkingach przy sklepach - drzwi są tak duże, że ciężko czasem się wydostać z auta ;)
Rdzy w Fiacie nie ma szans zobaczyć.
Stilo 1.6 16v (2004r.)
Miesiąc temu kupiłem to autko - wersja po liftingu (jasne wnętrze), świetnie wyposażone (choć bez solar-dachu). Dwa tygodnie temu założyłem LPG (STAG 300plus). Na razie chyba za wszcześnie, aby moja wypowiedź mogła być miarodajna, ale kilka spostrzeżeń już mam. W porównaniu z Octavią 1.6 z 2000r. jeździ się przyjemniej. Podoba mi się międziutkie zawieszenie, na które niektórzy narzekają. Rewelacyjne wykonanie wnętrza w porównaniu ze Skodą. W dłużej trasie, oczywiście bez szaleństw, zużycie paliwa 5,7 - 6,5 (wg komputera). Szkoda bardzo, że brakuje VI biegu, który był w modelach 1.2 i 1.4. Świetne radio. Cichutkie hamulce. Wiele przemyślanych rozwiązań (schowki). Ogólnie jestem zadowolony - to autko o wiele bardziej mi "podchodzi" niż wspomniana Skoda. Pozdrawiam!
stilo multijet wagon 150 KM
Auto super !!! Jezdże nim od 6 lat przejechałem 140 tys km. Jedyne co musiałem reperowac to alternator - może dla tego paliy mi sie żarówki ...?
Poza tym rewela ! Duzy pojemny, pakowny, wygodny, przestronny, silnik multijet diesel - diabłu ogon urwie ! przyspiesza do 100 w 9,2 s. dynamiczny i elastyczny - wciska w siedzenie i bez dziur na obrotach ( no może poza startem na 1 biegu)
Pali mało - fakt że jeżdzę głównie po trasie - śrenie spalania 5,5 l - a jak się uprę aby jechać po emerycku to nawet 4,9.
Nie rozumiem tych co z definicja zakładają że FIAT to lipa ...?
A jesli doda się do tego koszt zakupu - no to proszę mi pokazać coś bardziej praktycznego ...
Poza tym rewela ! Duzy pojemny, pakowny, wygodny, przestronny, silnik multijet diesel - diabłu ogon urwie ! przyspiesza do 100 w 9,2 s. dynamiczny i elastyczny - wciska w siedzenie i bez dziur na obrotach ( no może poza startem na 1 biegu)
Pali mało - fakt że jeżdzę głównie po trasie - śrenie spalania 5,5 l - a jak się uprę aby jechać po emerycku to nawet 4,9.
Nie rozumiem tych co z definicja zakładają że FIAT to lipa ...?
A jesli doda się do tego koszt zakupu - no to proszę mi pokazać coś bardziej praktycznego ...
stilo jtd
jakosc materialow srednia i skrzypi, zawieszenie miekkie , jak na diesla malo pali ok 5-7litrow, przy ostrej jezdzie hamulce sie grzeja i praktycnie ich nie ma (bralem sie z golfem 2gti i do 200km/h bral mnie o ok 50metrow ale powyzej juz siadal :) , ogólnie stylistyka mi sie podoba i niezawodnos. cena auta moze byc.
fiacik
ja mam swojego fiacika już od roku silnik 1,9 jtd bardzo oszczędny wersja 115 konna, stylistyka nic się nie postarzała autko wygląda atrakcyjnie, jedyne zastrzeżenia to dotyczą jakości plastików wewnątrz autka trochę trzeszczą i matowieją jeśli chodzi o plastiki drzwi. Ogólnie autko dobrze się prowadzi na hamulce nie narzekam przyspieszenie ma fajne i komfort jazdy jest na dobrym poziomie, warto dodać że i nagłośnienie muzyczne jest na niezłym poziomie.
stilo 1.2 16v 2003
to moje 7 autko ma 86 tys i mnie jeszcze nie zawiodlo a sylwetke ma taka ze
jeszcze ludzie sie gapia jazda komfort niiezawodny dobre hamulce znam kilka osob co stilo jezdza z roznymi silnikami
i sobie chwala nie powiem co mowia wlasciciele o peugotach skodach wv fordach bo uszy puchna kiedys porzadne marki a fiat poszedl do przodu z jakoscia
pozdro stilowcow
jeszcze ludzie sie gapia jazda komfort niiezawodny dobre hamulce znam kilka osob co stilo jezdza z roznymi silnikami
i sobie chwala nie powiem co mowia wlasciciele o peugotach skodach wv fordach bo uszy puchna kiedys porzadne marki a fiat poszedl do przodu z jakoscia
pozdro stilowcow
Stilo Abarth
Nie mam Pojęcia O jeździe Tym Autem Ponieważ Kupiłem Go nie dawno Musze Zarejstrowac Ponieważ Auto Ze Szwajcarii sprowadziłem Lecz Stylistyka Wnetrza Jest Cudowna Auto ma wszystko Mam Model Abarth 2.4 Mam Takie niesamowite wrazenia Pierwszy Raz W życiu Oczywiście mówimy o autach za 20 000zł Nie Za 100 000 Zaczne jezdzic napewno cos więcej dodam Jestem ciekawy manetek w kierownicy od biegów wogóle jak ten seelsped się sprawuje
fiat stilo abarth 5d
witam wszystkich stilo maniaków od niedawna jestem posiadaczem stilo abrth.auto pochodzi ze Szwajcarii wyposażenie auta jest super do minusów muszę zaliczyć skrzynie biegów jest odrobinę za wolna ale można się do tego przyzwyczaić .spalanie jest na umiarkowanym poziomie uzależnione z resztą od fantazji kierującego ale można zejść do 8l na trasie bez problemu auto jak na razie nie zawodne jak za te pieniądze polecam
Stilo 1,9 JTD rocznik 2002
Kupiłem go dokładnie rok temu z przebiegiem 230.000 km.
Wymieniłem chłodnicę i zawieszenie (wahacze, końcówki drążków, łaczniki stabilizatora). Gdyby poprzedni właściciel na bieżąco dbał o auto, wymieniał wszystko na czas, to koszty utrzymania tego auta byłyby na prawdę niewielki.
Auto sprawdza się na trasie, spalanie poniżej 5 l/100 km.
Wymieniłem chłodnicę i zawieszenie (wahacze, końcówki drążków, łaczniki stabilizatora). Gdyby poprzedni właściciel na bieżąco dbał o auto, wymieniał wszystko na czas, to koszty utrzymania tego auta byłyby na prawdę niewielki.
Auto sprawdza się na trasie, spalanie poniżej 5 l/100 km.
Stilo 1.8
Witam, mam Stilo 1.8 , jeżdzę nim od nowości juz 13 lat , nie miałem żadnej poważniejszej awarii normalne wymiany w przebiegu ponad 200tys do dzisiaj tarcze klocki,łożyska tylne,wachacze przód ,amortyzatory dwukrotnie(najlepsze są Sachs do niego) trzeba było wyłączyć wagę na siedzeniu pasażera (błędy airbaga),raz padła cewka świecy , oczywiście rozrząd tez był zmieniany, teraz czeka mnie niestety regeneracja przekładni kierowniczej, a poza tym bez większych problemów a nogę mam ciężka .