Widok

Fiat Stilo

Hatchback Stilo należy do segmentu C, który jest mocno obsadzony konkurencją. Ford Focus, Toyota Corolla, Opel Astra II, Peugeot 307, Honda Civic lub Volkswagen Golf nie ułatwiają życia nowym konstrukcjom, a jednak przed Stilo postawiono zadanie dorównania, a nawet przebicia oferty rywali.Nadwozie auta wskazuje jednoznacznie: docelowym klientem ma być człowiek młody duchem, otwarty na ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziwny ten jest ten świat...

Już któryś raz słyszę o tym ,że Fiat Stilo technicznie jest lepszy od konkurencji(najczęściej porównują do Golfa)ale dowiaduję się o tym z takich miejsc jak to. Bo w gazetach jak"auto świat", " i wielu innychn przedrukach z prasy niemieckiej czytam o jak wspaniały jest nowy golf czy astra...
Nie chcę oczywiście obrażać tych autek bo są super
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tomek

.... jak będę dorosły i będę zarabiał to kupię sobie
Stilo II .
o
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

agel

Moim zdaniem nie ma porównania do innych aut.Mój tatuś ma STILO i jest bardzo zadowolony,że nie kupiłby innego wozu.
Moim marzeniem jest również aby mieć STILO.
Może dostanę na urodziny??
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

punciak II

Ogólnie Fiat się bardzo poprawił - bo to jest GM
Myśle że obecnie robią przyzwoite samochody.
A jak ktoś myśli że japońce sie nie psują to niech sobie kupi
i się przekona - powodzenia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ogólna kicha !

Bez komentarza
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

grrrr

"Ja ja das ist ein kicha ja musieć mieć dobry miemiecki der mercedes , ja ja fiat nein bo mussolini nie pomógł hitlerowi ..... wszystko co włoskie NEIN . tylko niemiecka der motoryzacja" --- tak chyba myślą wszyscy ci co piszą "ee fiat to fiat.., fiaty sie psuja' itd .
To czy samochód się psuje zalezy w znacznej mierze od właściciela.A o stilo co jak co ale nie można mówić ,że się psuje.
Pozdrawiam wszystkich ekonomistów i rzyczę im żeby wreszcie nie musieli kupować używanych gówien(20 letnich)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fiat Stilo 1,4 16v

jest Ok autkiem fajnie się prowadzi mało pali najlepszy model fiata ci co gadają e tam fiat są zazdrośni że ich niestać na stilo bo trochę kosztuje a jak to samochody , i nowe się psują czy to fiat , ford , skoda i inne

Stilo 1.6 16V Active

polecam:
http://www.4x4.pl/test2.php?id=881
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

co się psuje W STILO

WITAM !
W MOIM STILO ( 1.2 2003 ) ZMIENIŁEM NA RAZIE :
2 RAZY TARCZE (AUTO MA PRZEJECHANE 117.000 KM )
SPRZĘGŁO (PRZY 120 TYS . KM )
ŁOŻYSKO W PRAWYM KOLE ( 115 TYS KM)
KOLEKTOR+WTRYSKI+OBUDOWA FILTRA POWIETRZA +PRZEPUSTNICA(WSZYSTKO NA GWARANCJI-CZĘŚC INSTALACJI GAZOWEJ BYŁA WKRĘCONA W KOLEKTOR SSĄCY-GWINT SIĘ WYROBIŁ I PO DŁUGICH BOJACH OTRZYMAŁEM NOWY+NOWĄ PRZEPUSTNICĘ I WTRYSKI-BYŁY W KOMPLECIE Z KOLEKTOREM)

ODRADZAM KUPOWANIA ORYGINALNYCH KLOCKÓW-SZYBKO SIĘ ZDZIERAJĄ - KOSZTUJĄ OK 220 ZŁNA PRZÓD , GDY TYMCZSEM JA KUPUJĘ KOMPLET NA DWIE OSIE ZA 120 ZŁ . STARCZA TO NA 20.000 KM (PRZYNAJMNIEJ PRZÓD) JAKOŚĆ HAMOWANIA-WYPAS-DOPIERO PRZY NAPRAWDĘ OSTRYM HAMOWANIU-POWTÓRZONYM KILKA RAZY Z RZĘDU POJAWIA SIĘ FADING.

PRZY 100.000 MAM WYCIEK PŁYNU CHŁODNICZEGO Z PAROWNIKA(MAM INST. GAZOWĄ) JEST TO PIERDÓŁKA - KWESTIA DOKRĘCENIA TZW.OPASKI OBEJMUJĄCEJ KABEL DOPRAWADZOJĄCY...)

AMORKI CHODZĄ BEZ ZARZUTU-NA RAZIE ZMIENIANY BYŁ ŁĄCZNIK STABILIZATORA ( 3 RAZY) , BYŁY TEŻ PROBLEMY Z TYLNIĄ BELKĄ-WSZYSTKO WYMIENIONO NA GWARANCJI ,

CO DO MIĘKKIEGO ZAWIESZENIA-TESTOWAŁEM AUTO W RÓŻNYCH WARUNKACH (NA AUTOSTRADZIE W NIEMCZECH ROZBUJAŁEM GO DO 195 KM/H ...) W ZASADZIE MOŻNA FURKĘ KATOWAĆ ILE WLEZIE-NIE PRZEWRÓCI SIĘ (PRÓBOWAŁEM...)

SŁYSZĄŁEM ŻE INNI MIELI PROBLEMY Z ZAWIESZENIEM ORAZ Z FOTELAMI-U MNIE PĘKŁA LINKA SKŁADAJĄCA FOTEL-PO PROSTU TREBA SKŁADAĆ FOTEL DELIKATNIE-NIE NA SIŁE-BO LNKA MOŻE PĘKNĄĆ .

SPALANIE W NORMIE - ALE MOŻE SPALIĆ NAWET 16 LITRÓW GAZU - PRZY NAPRAWDĘOSTREJ JEŻDZIE . NAJNIŻEJ ZSZEDŁĘM DO 10 LITRÓ NA 100 KM . ( SILNIK 1200 CM )

JEŚLI CHODZI O ZUŻYCIE OLEJU , TO MOJE STILO "ZŻERA" DO LITRA , CZASEM PÓŁTORA LITRA OLEJU NA 10.000 KM .JEST TO CHYBA RZECZ NORMALNA- NIE NIEPOKOIŁBYM SIĘ ZBYTNIO...

JEŻELI KTOŚ MA PYTANIA- PROSZĘ PISAĆ
EUROMODA@INTERIA.PL

do kameleona

nie auto jest zle tylko kierowca do bani! ja tez jezdze stilo 1,6 16v i oprocz serwisowania nie mam zadnych wiekszych problemow !!

Mam Stilo 1.9(115 km).naprawde fajna bryka.jechalem volkswagenem golfem V,Oplem Astra III.peugeotem 307 i Stilo bez porownania jest lepszy.na autostradzie ,,wybuliłem,, nim 218 km/h.a do setki w moim wykonaniu mial 8,5 sek.SUPER AUTKO!!!!!na trasie nikt nie ma startu!

Nie ma startu ?

Nikt nie ma startu ?
Wiem ze te jtd przyjemnie jezdza ale juz stare 110 tdi od vw na pompie wciaga kazdego fiata czy alfe z tym silnikiem. Do tdi 130 czy 150 wogole nawet nie ma startu. Wiec zejdz na ziemie przyjacielu - masz przyjemnie jezdzacy samochod ale demon szybkosci to nie jest.
A co do stilo - ladniutki to fakt - w srodku bardzo ladne i wysokiej jakosci materialy.

stilo multiwagon

kupiłem 15.09.06 stilo multiwagon.Silniczek 1,6 chodzi jak ta lala, cichutko. W środku jest ogromny, bagażnik też.Kolor czerwony .Od samego początku bardzo mi si podoba. Natomiast niemieckie samochody za taką cenę (zerowe wyposażenie i bardzo małe - najmniejszy w klasie rozstaw osi (poniżej 2,6mb) mogą sobie kupować tylko Niemcy

Max

Mam F. Stilo 1.6 16v. 3d. Samochod używam docelów firmowych i przejechałem nim ok 150tyś km - ma 3 lata. Jak do tej pory wymnieniałem w nim tylko sondę lambda - na gwarancji (podobno efekt paliwa zatankowanego ) poza tym to przy 40tyś klocki przód, 60 tyś klocki tył oraz przy 118tyś tarcze i klocki przód (przy tej wymianie kocki z przodu miały jakieś 0,6mm okładziny - zaczeła palić się kontrolka). Poza tym to oczywiście świece oraz jedną cekwę " na świecę" (przepraszam za niefachowe nazwy ale nie znam się na tym) - koszt ok 250zł. Ponadto wszystko chodzi jak w zegarku. Samochód nigdy mnie nie zawiódł. Jestem bardzo zadowolony i najbardziej denerwują mnie opinie w gazetach pro niemieckich na temat fiata oraz opisy ludzi którzy dalej powtarzają zasłyszane opinie o fiatach (to chyba pozostałość postkomunistyczna gdzie wszystko stało się lepsze co nie fiat). Uważam, że moja opinia jest sprawiedliwa, bo mam w firmie audi A3 (stare02r i nowe 06r - 1,6), BMW 316r (żony) oraz miałem golfa IV - obecnie jeździ pracownik) Wszystkie te "zachwalane" auta kryją się przy stilo, choć musze przyznać, że mają lepsze wyposarzenie (głównie audi i BMW) ale koszty napraw (każde zepsuło się minimum 2 razy tak że musiałem holować - oprócz fiata) są o wiele wyższe. Przyjmność z jazdy hmm. stilo ma lepsze. Mając wspomniane samochody staram się objektywnie je ocenić i na pewno przy kolejnych zakupach będę opierał się na fiacie do firmy. Pozdrawiam wszystkich.

stilo 1,2 2002r

moje doświadczenia;przebieg 89tkm usterki w tym czasie to wymiana siłownika pedału sprzęgła,pompy wodnej,tarcz hamulcowych przód,klocki przód+tył,akumulator,czasami pojawiają się dziwne komunikaty z komputera w większości przypadków można je zignorować.średnie zużycie paliwa to 9l/100 olej do litra między przeglądami dobre światła niezłe hamulce,wykończenie wnętrza dobre. ostatnie wymiany to tłumik tyny oraz daszek przeciwsłoneczny kierowcy.ogólnie jestem zadowolony silnik jak na tę wersję trochę słaby oraz układ kierowniczy zbyt mało precyzyjny.

stilo 1,2 2002r

moje doświadczenia;przebieg 89tkm usterki w tym czasie to wymiana siłownika pedału sprzęgła,pompy wodnej,tarcz hamulcowych przód,klocki przód+tył,akumulator,czasami pojawiają się dziwne komunikaty z komputera w większości przypadków można je zignorować.średnie zużycie paliwa to 9l/100 olej do litra między przeglądami dobre światła niezłe hamulce,wykończenie wnętrza dobre. ostatnie wymiany to tłumik tyny oraz daszek przeciwsłoneczny kierowcy.ogólnie jestem zadowolony silnik jak na tę wersję trochę słaby oraz układ kierowniczy zbyt mało precyzyjny.

duzo fajliuri

co jakis czas wyskakuja mi komunikaty NP awaria abs airbag sistema motore ale zaraz znika
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

1,2 16v 2002 78ty 5d

auto mile zakoczyło po zakupie, lecz zrobiło sie gumowe sprzegło -walnał siłownik, odskoczyła osłona przedniego nawiewu, pali 9/100. poza tym ok

stilo 1.2 16v 5d 2002r 78 tys przeb.

stilo mi sie podoba jest ładny i funkcjonalny, kto mówi że fiat to grat w ogóle się nie zna , kolega kupil nową avensis za 100 tys. i po 80 tys przebiegu padło sprzęglo wiec wcale nie powiedziane że marka decyduje o jakosci teraz wszedzie takie same buble robia np. mercedes po 2 latach rdzewieje tylnia klapa kazdy ci powie to samo.jedyne pretensje do alternatora i siłownik sprzegła.

Jezdze nim troche czasu

Zawsze bylem i jestem zagorzałbym przeciwnikiem czegokolwiek co nie bylo NIEMIECKIE:) jednak w garazu mam stilo 1.6 i bardzo sobie go chwale. w porownaniu z VW GOLF Stilo wypada o niebo lepiej. Srodek wykonany z dobrych materialow, wszystko dobrze dopasowane - jak nie fiat! (a jezdzilem wieloma fiatami, od bravo, ktore uzywam do dzis, po malucha i seicento, cienkusia tez przerabialem przez 10 tys km).
Samochod sprawia b.dobrze wrazenie! komfort jazdy jest wysoki i trzyma sie drogi jak zaba... Trzeba jednak uwazac na nierownosciach bo zawieszenie potrafi wyrzucic samochod. Kolejna sprawa to malo precyzyjny uklad kierowniczy, ponadto chodzi troche za lekko (mniejsze wspomaganie byloby wskazane, na wyczucie samochodu). Skrzynia chodzi dobrze i wybacza wiele bledow przy za- i wysprzeglaniu. Przelozenia maja troche za duzy skok no i ogolnie drazek jest malo precyzyjny. Mowie to jednak w oparciu o samochody, ktore sa conajmniej 100tys zl drozsze, wiec nie ma porownania. Klima chodzi idealnie, sprzet audio jest dobry dla przecietnego sluchacza, autko ciche, solidne, silnik daje wyczucie co dzieje sie pod macha (nie za cichy, nie za glosny). Fotele wygodne, no i ogromna zaleta CDN