Widok
Filmy na temat wsi
Hej! Chcę pisać pracę maturalną na temat obrazu wsi polskiej w filmach. Znam parę ale myślę, że będę potrzebowała więcej. Czy znacie jakieś filmy na temat polskiej wsi? Niestety mogą być to filmy po 1989 roku :( co sprawia, że odpada mi wiele filmów z czasów PRL-u :( Dzięki za pomoc
W sumie do głowy przychodzą mi tylko komedie "Pieniądze to nie wszystko" i ten nowy z Adamczykiem o tym samochodzie papieża. Ewentualnie jeszcze w HBO w niedziele jest premiera filmu dokumentalnego "Czekając na sobotę" o młodzieży na wsi jak widziałam zapowiedzi to wydaje się być dobrym filmem. Tylko nie wiem czy Ciebie też dokumentalne interesują ale obejrzeć warto tak czy siak
Polecam filmy Kolskiego,swietnie ukazana polska wies
......Debiutem pełnometrażowym był Pogrzeb kartofla nakręcony w Popielawach w 1990 roku.kolejne filmy filmów Kolskiego (Pograbek(mój ulubiony), Magneto, Jańcio Wodnik, Cudowne miejsce, Grający z talerza, Szabla od komendanta, Historia kina w Popielawach, Jasminum), z nielicznymi wyjątkami, umiejscowionych w archetypicznej wsi polskiej.
......Debiutem pełnometrażowym był Pogrzeb kartofla nakręcony w Popielawach w 1990 roku.kolejne filmy filmów Kolskiego (Pograbek(mój ulubiony), Magneto, Jańcio Wodnik, Cudowne miejsce, Grający z talerza, Szabla od komendanta, Historia kina w Popielawach, Jasminum), z nielicznymi wyjątkami, umiejscowionych w archetypicznej wsi polskiej.