Widok

Fish Spa

Czy słyszałyście coś na temat fish spa - takiego pedicure wykonywanego przez rybki w trójmieście??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
oczywiscie ze słyszałysmy :) ale w trojmiescie nie wiem gdzie sie znajduje jednak to wieksza bajera niz złusczanie naskórka:P
Czy ktoś coś jeszcze wie?? Słyszałam, że w Trójmieście mają otworzyć, ale nie wiem gdzie.... :-(
Hop, hop
Thai Mai SalonMasażu Tjskiego
ul. Chopina 26A
81-782 Sopot
15 min - 45 zł
20 min - 60 zł
Polecam:))
oooooooooo.... a jakie wrażenie??
teraz na pewnej stronce ze zniżkami można nabyć wyjątkowo okazyjnie kupon... ;-))))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://www.aquafishspa.pl/

ul. Częstochowska 19c
80-180 Gdańsk, Poland

Zapraszam
Dziekuje za zaproszenie na otwarcie. Bylo naprawde fantastycznie!
Ciesze sie bardzo ze w koncu w Gdansku powstal taki salon z rybkami garra rufa, nie bede musiala jezdzic ponad 300 km aby skorzystac z zabiegow. Dozobaczenia niebawem:)
pozdrawiam serdecznie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
słyszałam o tym, ale mnie ogólnie to napawa niesmakiem (może jakaś staroświecka jestem). Rybki maja mi się doczepiać do naskórka i go wcinać ze smakiem ... bleeee. odraż manie to. Zdecydowanie jestem zwolenniczką "zwykłego" pellingu. Jednakże nie neguję kogoś, kto chciałby zrobić sobie "rybkowe" złuszczanie naskórka.
O gustach sie nie dyskutuje :)

Pozdrawiam wszystkich dbających o siebie
Agacia ja tez mialam takie podejscie do tego jak Ty, dopoki nie sprobowalam.Przyszlo mi to z bardzo wielkim trudem, ale sie przelamalam. Wczesniej bylam w Sopocie na rybim peelingu na stopy,a w sobote bylam na otwarciu Aqua Fish Spa w Gdansku. Maja oni tam duze akwarium, ze mozna wejsc calemu na taki zabieg i musze Ci powiedziec ze naprawe swietna sprawa zwlaszcza jesli ktos ma problemy skorne. Uczucie rewelacyjne. Troszke laskotalo na poczatku, jak 400 rybek dorwalo sie do mnie, ale jest to kwestia przyzwyczajenia. z duzego akwarium, korzystala rowniez Pani ktora miala problemy luszczycowe siedziala tam 30 min i po jednym zabiegu na rekach widziala juz mala roznice. Takze oczywiscie polecam:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
kto wie, może kiedyś skorzystam. W widziałaś różnicę niż po "zwykłym" peelingu?
Agacia na dłoniach po 15 minutach zabiegu mozna zauwazc juz roznice, natomiast jesli chodzi o stopy to wydaje mi sie ze jeden zabieg nie wystarczy, zreszta tak jak wiekszosc rzeczy, trzeba robic systematycznie, aby bylo widac efekty.
Jest w Redzie przy dworcu pkp :)(stara poczta) fish pedicure.
to te rybki musza byc glodomorki skoro przez caly dzien nic tylko naskorki i naskorki wcinaja a co jesli sa objedzone przez nadmiar klientow ??? to co wtedy??
A jak nazywa się ten salon wiesz może? Albo ulica na której jest? :) Z góry dzięki za odp!
Jeśli chodzi o ten w Redzie to nazywa się Kepala na gdańskiej 70 :)
Jeśli chodzi o ten w Gdansku to Aqua Fish Spa na ul. Częstochowskiej, Ujeścisko
W Tychach woj.slaskie,tez jest taki salon z rybkami:-)

Fish Spa

w Gdyni niebawem będzie otwarcie salonu kosmetycznego z fish-spa
podobno na pogórzu
http://www.bluespa.com.pl
Pierwsze w Gdyni fish-spa. No i salon kosmetyczny
za granica juz dawno jest takie spa... ostatnio pisali w gazecie ze ryby przenosza hiv i inne choroby mowie tylko to o czytalam w gazecie. Ja nie skorzystam pozdrawiam
"Nie można powiedzieć, że zabiegi są całkowicie bezpieczne, ponieważ nie ma takich badań. Woda, w której żyją ryby jest na bieżąco filtrowana, oczyszczana i oświetlana specjalnym światłem, dzięki czemu ryzyko, że ryby przenoszą zakażenie bądź choroby skórne jest bardzo małe. Przed włożeniem stóp czy dłoni do akwarium, kończyny są czyszczone i dezynfekowane. W każdym punkcie spa, gdzie właściciele dbają o higienę i czystość, nie powinno być kłopotu.
Jednak na świecie, w 2008 r. w Stanach Zjednoczonych i Malezji, zdarzały się przypadki zamykania fish spa ze względu na podejrzenie przenoszenia chorób. Po przeprowadzeniu badań, tamtejsze służby zdrowia oświadczyły, że można wznowić zabiegi, pod warunkiem stosowania oddzielnych akwariów dla każdego klienta i stale filtrowanej wody."

Czyli mniej więcej jak na basenie, czasem ktoś coś złapie ale reguły nie ma:)
Organic Pedicure jest także w Galerii Przymorze, na poziomie zerowym w okolicy zielonej ściany. Cena 15 min zabiegu wynosi 25 zł, a 30 min - 39 zł. Poza tym po 6 zabiegach jest jeden 15 minutowy gratis.
Pozdrawiam
ja chodze na Ujescisku jest nowo powstaly Fish Spa, fajna sprawa , super uczucie i nie tak drogo, warto spróbowac, stopy są po tym miękkie i delikatne. polecam
W USA lobby farmaceutyczne wpłynęło na zmianę zapisów i stąd cała afera. Z kolei w Malezji nie przestrzega się podstawowych zasad higieny.
Każdy szanujący się salon kosmetyczny dba o sterylność.
A w fishspa jeśli salon ma dobry filtr z kilkustopniowym filtrowaniem mechanicznym i biologicznym, a do tego lampę UV to nie ma problemu.
Jeśli chodzi o badania, to przeprowadzono badania na przenoszenie HIV, żółtaczki i nie przenosi się choroba tą drogą.
Co do grzybicy, to są różne teorie. Wystarczy nie obsługiwać osób chorych i tyle.
Tak jak nie na każdą cerę można wykonać mikrodermabrazję.
są badania ;-)
badali 20 lat rybki i. ryba nie przenosi żółtaczki, aids, łuszczycy oraz 99% grzybic.
kosmetyczka przygotowująca do zabiegu sprawdza stopy pod względem chorób grzybicznych i problem znika.
poza tym jest to jedno z przeciwwskazań wykonania zabiegu.

a w usa zamykają fish spa ponieważ lobby farmaceutyczne się zbuntowało. kilka zabiegów załatwiało sprawy chorób skóry i się kapitaliści wściekli bo mieli straty.
ale co tam amerykanów słuchać. u nich hamburger jest warzywem ;-)
Fish spa jest w nowym spa w sopocie nad aqua parkiem i to w extra cenie! 15min- 15 zl!
Też się zastanawiałam. Pytanie - czy takie "skubanie" mocno gilga?

Inne tematy z forum Moda i uroda

dobry niedrogi fryzjer Rumia (12 odpowiedzi)

poszukuje dobrego fryzjera w Rumi !!!!!!;) jak macie swojego fryzjera fryzjerke to dajcie...

FRYZJER (103 odpowiedzi)

proszę o radę w wyborze dobrego fryzjera w 3city - takiego, który będzie potrafił zrobić mi modną...

Nieoperacyjne sposoby na powiększenie piersi (5 odpowiedzi)

Cześć. Zakładam temat tutaj ponieważ praktycznie od zawsze mam bardzo duży kompleks na punckie...

do góry