Widok

Forumowa wymiana usług? :-)

Kupię Temat dostępny też na forum:
Ciężkie czasy nastały ;-) i tak sobie pomyślałam, że może powymieniamy się szeroko pojętymi usługami?

Wiecie, sprzątanie, mycie okien, godzina siedzenia z dzieckiem forumki, ciasto, własnoręcznie zrobione kolczyki, itd. itp.

Ja oferuję np. makijaż, manicure, pedicure, pazurki żelowe, analizę kolorystyczną, przejrzenie szafy i selekcję garderoby itd. itp.

Co Wy na to?

Łatwiej jest skorzystać z barteru niż wydać pieniądze, więc może się akcja uda, co?
Fotografia:

I cała reszta:

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
pomysl mi sie podoba

piekę, gotuję
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
fajna sprawa, tylko jak to rozliczać? na godzin?, na sztuki? na co zamieniłabyś np wykonanie makijażu?
ale pomysł super
czytałam kiedyś o takiej inicjatywie jak czekałam na pociąg- ludzie rozliczali się według poświęconego czasu... nazywa się to Bank Godzin czy jakoś tak, idea bardzo mi się podoba:)
Ja myślę, że wyceniać należałoby tak (mniej więcej) ile warte są te różne usługi. Czyli zamiast pieniędzy płacimy inną usługą. Może się okazać, że dwie usługi są o różnych wartościach (np. upieczenie ciasta + kupienie składników na nie kosztuje powiedzmy 100 zł, a godzina siedzenia z czyimś dzieckiem kosztuje 15 zł), więc tu już trzeba by się dogadywać.

Oczywiście można się też dogadać usługa za usługę, bez wnikania w koszty - tak naprawdę to zależy tylko i wyłącznie od osób, które chcą się wymienić.

Ja bym się wymieniła np. na pierogi zrobione na wigilię, z kapustą i grzybami, dobrze doprawione ;-). I uszka do barszczu. Chciałabym tych pierogów dużo (powiedzmy, że ze 40 sztuk) a uszek tyle samo. Czy ktoś by mi to ugotował wzamian za moje usługi? Czekam na propozycje :-)
Fotografia:

I cała reszta:

Super sprawa!
Ja mogę zaoferować pomoc w niemieckim, jeśli by ktoś potrzebował
My fotografujemy, jakaś obrówbka cyfrowa, kartki świąteczne, kalendarze czy coś, robimy strony www jakby co:) za pilnowanie dzieci np. chętnie :) albo nie wiem za co bo nie zastanawiałam się:) może jakieś jedzonko też bo słabo u mnie z gotowaniem:)
Jeśli jest na forum jakaś fryzjerka, to byłabym zainteresowana strzyżeniem (mam krótciutkie włosy, jeżyk, strzyżenie muszę zaliczać co 3-4 tygodnie).
Fotografia:

I cała reszta:

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
myślę, że to fajny pomysł :) ja oferuje kartki okolicznościowe i zaproszenia oraz drobne dekoracje, w zamian za co to jeszcze nie wiem, ale może ktoś jak będzie potrzebował mnie to sam coś zaproponuje :)
Betrisa, jeśli byś potrzebowała do sesji zdjeciowej makijaż dla modelki, to ja jestem chętna. Wzamian za coś, nie wiem, co :-).
Fotografia:

I cała reszta:

Justyna ja chętnie za makijaż bym ci te pierogi zrobiła bo ja kompletnie nie potrafię się malować sama, ale w tym temacie sama dopiero zaczynam, to moja pierwsza samodzielna wigilia i na dodatek pierogi robi babcia :)
Świetny pomysł :)

Z moje strony oferuję korepetycje z matematyki, fizyki. Zaznaczam tylko, ze dojazd do mnie do Chyloni, bo raczej z brzuchalem ciężko mi.
:-), jesli babcia zrobi dla mnie pierogi i uszka hihi, to mozemy sie umówic na makijaz (jakas date masz na mysli?) lub np. na makijaz instruktazowy, z nauką malowania.
Fotografia:

I cała reszta:

Oprócz osoby, któa zrobi mi pierogi i uszka na święta poszukuję osoby, która:
1. Czasem mogłaby posiedzieć z moimi z dziećmi (mieszkam na Elbląskiej w Gdańsku, uwaga mam dwóch synków - 1 rok i 3 lata).
2. Podjęłaby się przeróbek krawieckich kilku rzeczy (dwie bluzki i dwie pary spodni - trzeba zwężyć, być może obniżyć stan, po schudnięciu są za duże, a szkoda wywalić).

:-)
Fotografia:

I cała reszta:

Moje usługi :-) makijażowo-paznokciowe mogą też być dane w prezencie. Czyli jeśli forumka, z którą się wymienię wycenia swoją usługę na droższą niż moja, to ja mogę np. zrobić manicure itd. komuś innemu, np. mamie forumki :-).
Fotografia:

I cała reszta:

ja jestem dyplomowaną opiekunka dziecieca, wiec moze komus przyda sie moja usluga :)
super pomysł!!!
ja mogłabym pomóc jeśli chodzi o gotowanie, pieczenie. ale akurat pierogi i uszka to nie moja specjalność;) ciasta-np. ulubione w mojej rodzinie marchewkowe;), surówki, chleby, bułki, dżemy swojej roboty, przeciery owocowe (ale to raczej w sezonie na owoce) itp.
ja proponuję Biżuterię-tzw. hand made. na srebrnych elementów i kamieni, bądź korslików, ale zawsze na srebrze.
asiunia z nieba mi spadłaś! poszukuje czegoś dla mojej mamy tj. kolczyków i pierścionka z kamieniem, masz jakieś fotki czy cosik, czy może ci "pokazać" czego szukam?

Justyna ja nie myślałam o konkretnej dacie :) a babci to pewnie nie namówię na większą ilość bo to już wiekowa kobitka a i tak dużo robi, ale może w przyszłym roku ja już będe w tym temacie wyszkolona.
JustynaArt jeśli Babcia Karolinki29 Ci nie zrobi, to ja mogę zrobić pierogi w zamian za naukę makijażu
do góry