Widok

Fotelik samochodowy i baza

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Wiem, że takie tematy gdzieś w archiwum są, ale jednak te foteliki i normy bezpieczeństwa na tyle szybko się zmieniają, że raczej nikt by nie chciał kupować fotelika polecanego w 2011 roku :P
Na jaki fotelik się zdecydowaliście? Co polecacie? Ja na pewno Maxi Cosi albo Cybex, bo najlepiej się lokują w testach bezpieczeństwa, ale teraz pozostaje kwestia modelu.. A tych jest naprawdę dużo. Ma ktoś Maxi Cosi Pebble Plus z bazą? Jakie opinie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
My rozważaliśmy Cybex i Avionaut. Ostatecznie wybraliśmy Avionaut model Pixel- ultralekki, fajnie wygląda, duży wybór kolorów. Wkładka niemowlęca dodatkowo ma taki jakby podest/schodek pod pupę, składający się z dwóch mniejszych elementów, dzięki którym dziecko nie zapada się w foteliku, pozycja jest bardzo wygodna, nie obciążająca układu kostnego i mięśniowego, a także bezpieczna. Fotelik fajnie rośnie wraz z dzieckiem- najpierw wyjmujesz jedną część tego schodka, potem drugą, następnie całą wkładkę i obserwujesz jak Twój maluch z niego wyrasta.
Baza isofix. adaptery niestety były droższe niż te standardowe, fotelik 700+adaptery 79+ baza 600... Kupowaliśmy razem z wózkiem, więc i rabat był okej (chyba 12%).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja też zdecydowałam się na avionauta w tej chwili nie ma nic lepszego na rynku i nie żałujemy bo foteliki rewelacyjne - obecnie jesteśmy już na tym "drugim" w kolejności :) baza od pixela potem pasuje tez do kolejnego rozmiaru fotelika więc cena nie jest taka straszna a adaptery dostaliśmy za darmo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja z kolei polecam fotelik cybexa rozkładany na płasko i obrotową bazę :) cloud z i-size. Mega ułatwia życie już teraz a myślę, że z czasem funkcja obracania będzie jeszcze bardziej pomocna.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mam pebble plus bez bazy. Fotelik jak fotelik. Dziecko bardzo się w nim poci (ale pewnie tak jest w każdym foteliku). No i swoje waży, ja w ciąży się tym nie przejmowałam, bo jestem silna, ale miałam interwencyjna cesarkę i teraz nie mogę dźwigać, więc nie mogę sama nosić w nim dziecka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry