Widok

Foteliki samochodowe Ramatti

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Właśnie się zdziwiłam :P

wczoraj w komisie usłyszałam, że Ramatti to włoska firma...

dzisiaj zagooglowałam i wyskoczyła polska strona, bo i firma jest polska!

Fotelik Ramatti Mars jest jednym z trzech fotelików, które pasują do naszego adaptera ;) (tyle ustaliliśmy po wizytach w 2 sklepach + komisie)

Proszę o opinie na temat fotelików tej firmy :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Aguś bo Ci w tych sklepach to wiedzą to co zjedzą wiesz?:)
Moja siostra ma dla jednej córci ten 9-18kg z serii Zoo sa zadowoleni,drugi dzieciaczek ma juz też ramatti do 36kg,obydwa super się sprawdzaja,jesli chodzo o 0-13kg to mieli Implasta,ale ja nianiując miałam okazje korzystać z małego 0-13kg ramatti marsa i powiem szczerze coś"cieniasek":) pod spodem tylko kawałek styropianu i boczki jakieś mało bezpieczne,ale to tylko moja skromna opinia:)
a tak z ciekawości jaki wózeczek będziecie mieli? bo chyba mi gdzieś umkneła ta wiadomosc na forum:))
pozdrawiam
image
Moje dwie córki jeżdżą w Ramatti. jestem bardzo zadowolona.
Dzięki za opinie :)

Melpomena - kupiliśmy wózek Mikado Boston :)

http://forum.trojmiasto.pl/Wozek-MIKADO-BOSTON-t113264,1,16.html?hl=boston#hl
Dla starszaka miałam (ale buchnęli wraz z samochodem) Ramatti Venus 9-18 i był ok. Dla Młodszego miałam niedawno Ramatti Mars Zebra i też ok, nie zauważyłam, zeby ten fotelik był styropianowy ;-), może ten model o którym pisze Melpomena był sprzed paru lat? Natomiast mam porównanie Ramatti Mars contra Maxi Cosi i powiem tak - dla moich dużych dzieci lepszy był Ramatti ze względu na boczki - w Maxi Cosi starszak szybko przestał się mieścić na szerokość. Natomiast ogólne wykonanie lepsze w Maxi cosi (Maxi cosi solidniejszy). No ale cena też ma znaczenie, nie ukrywajmy :-).
Fotografia:
[url]www.justyna-jazgarska.pl[/url]
I cała reszta:
[url]www.justyna-art.pl[/url]

Sprostuj mnie jesli pod materiałem nie ma cienkiego styropianu,bo jesli dobrze pamietam to tam był,ale moze faktycznie nie było tylko na czym dziecko lezy wobec tego na tym plastiku tylko i materiale?hmmm no nie wiem wg mnie boczki to ma średnie,ale Agusia sama i tak zadecyduje:)

Agusia śliczny ten Twój wózeczek dobrze,że nie kupiłaś Roana,bardzo mi się podoba,co do fotelika naprawdę Maxi-cosi najlepszy:)
image
Stelaż jest plastikowy cały + dodatkowo na plecach i po boczkach styropianowa wkładka, czy jak to nazwać. Właśnie zajrzałam pod tapicerkę. A w czym przeszkadza niby ten styropian? To nie jest fotelik styropianowy przecież. Ale tak jak mówisz - Agusia zadecyduje. Każdy ma taki fotelik, jaki sobie kupi. Mi nie pasował maxi cosi, bo mój synek mając 7 m-cy przestał się na szerokość w nim mieścić. Nie miał 13 kg wtedy jeszcze ;-).
Fotografia:
[url]www.justyna-jazgarska.pl[/url]
I cała reszta:
[url]www.justyna-art.pl[/url]

Ja mam ramatti ten 9-18kg i jestem zadowolona .Jest duzy a moje dziecko do małych nie nalezy -jedyna jego wada to brak wkładki na główke -mamy jedna iod innego ale i tak jest mała-musze sama cos wymyslic bo jak Maja spi to główka jej na zakretach lata

Mój synek jeździ od niedawna w Ramatti z system Isofix :) uważam, że fotelik jest świetny i bardzo przyjemny w dotyku. Pasy krzyżowe nie są zapinane w kroku co ewidentnie sprawia mu duży komfort poza tym wreszcie przestał marudzić w trakcie jazdy ;) a ja nie łamie sobie paznokci jak przy wcześniejszym hehe ;] a jak Wy uważacie ???
odkupiliśmy fotelik do JustynaArt :)

jest śliczny :)

zobaczymy jak będzie służył maluszkowi :D
no to podbijam, bo wkrótce będzie trzeba kupić większy fotelik dla Gabrysia ;)

zastanawiam się nad fotelikiem Ramatti Formula (raczej Classic)

image

image

proszę o opinie posiadaczki tegoż fotelika :)
nikt nie ma takiego fotelika?
Mam oba foteliki Ramatti Mars i teraz Venus,jestem zadowolona,są wygodne np.Venus o niebo wygodniejszy od chicco key,jak posadziliśmy do niego małego to był tak dziwnie wygięty,a w Venus siedzi sobie wygodnie,fotel też się rozsuwa do leżenia,jest ok.
Teraz mam do sprzedania ramatti mars,jakby ktoś chciał to sprzedam tanio.
Ania - widzieliście może na żywo fotelik Formula? (z tymi pasami krzyżowymi)

zamawialiście przez Internet czy kupowaliście w sklepie?
Widziałam ale nie pamiętam bo nie skupialiśmy się na nich,były chyba dużo droższe,a kupowaliśmy w Akpolu.
Ale masz chyba jeszcze dużo czasu na taki,bo dopiero od 9 kg one są.
nie tak dużo ;) Młody waży ok 7600 :) większy fotelik to kwestia pewnie 2m-cy :P
AgusiaGda: może pomyślisz że się wymądrzam czy coś, ale od kogoś bardzo konkretnego słyszałam że dzieci powinno przekładać sie do fotelika 9-18 kg, nie po osiągnięciu wagi a określonego wieku... powiedzieli nam że dziecko musi miec przynajmniej skonczone 10 miesiecy poniewaz wtedy ma juz prawidlowo rozwinieta klatke piersiowa i jest mniejsze ryzyko urazu przy gwałtownym hamowaniu...

tez chciałam swoja mała przełozyc do wiekszego jak zaczeła siedziec, dobrze ze maz postawił na swoim :) i mała jezdzi dopiero od 2 tyg. w wiekszym...

to tak ku przestrodze :) albo ku zastanowieniu :)
Tak,ja też to słyszałam w sklepie u sprzedawców jak i lekarza.My jeżdzimy po skończonym roku,mówią że im dłużej tym lepiej,tylko że mojemu synkowi już niewygodnie się zrobiło w tym małym,więc zmieniliśmy,akurat 9 kg wagi też osiągnął.
Gabryś jest strasznie długi ;P

Poza tym ciepłe ubranko - no i naprawdę robi się ciasno i niewygodnie :P
Agusia znam ten ból... u nas też już zwykły fotelik - nosidełko to lipa...
image

podbijam :)))

jakieś nowe opinie na temat fotelików Ramatti???? :)
Mam ten ze zdjecia od 4 lat. Kiedys bylam zadowolona ale: skrzydelka do montażu pasyw 5 punktowych odlecialy po miesiacu a stale ich przykrecanie doprowadza mnie do szewskie jpasji. Fotelik nie odchyla sie prawie wcale mam 2 inne audi i klada sie prawie. Styropian- jego scianki odpadly po roku! Pasek montujacy obicie zaklada się na kółka od kluczy aluminiowe!!!! To swiadczy o tym jaki ten fotelik jest naprawdę. A certyfikat to się kupuje.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Gdzie w góry z dzieckiem na wakacje-miejsca godne polecenia (176 odpowiedzi)

Jak co roku chciałabym pojechać na urlop w góry. Byle nie do Zakopanego- tam byłam już wiele...

kolorowanki do druku (31 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

POMYSŁY NA PRZYJĘCIE TYPU BABY SHOWER - tak na szybko (5 odpowiedzi)

Dziewczyny brała któraś z Was w takiej imprezce? dziś pod wpływem chwili zaprosiłam sąsiadkę...

do góry