Widok

Fotelikowy problem... 4 LATA!

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny jakie foteliki mają Wasze dzieci ( chodzi mi o dzieci 4 LETNIE). My mamy chicco z pasami 3 punktowymi ale z racji tego, że jeździmy w długie trasy (Polska-Niemcy) chciałabym kupić coś naprawdę bezpiecznego i wygodnego bo do obecnego mam zastrzeżenia-niestety ;-/... Jest szansa na fotelik "rozkładany" w tym wieku? do pozycji chociaż odrobinkę leżącej? nie oczekuję, że znadę coś rozkładanego do pozycji półleżącej jak besafe ( miałam i był rewelacyjny, tylko córka z niego wyrosła)... Pomóżcie...
Znalazłam takie foteliki: ROEMER Kid Plus, MAXI-COSI Rodi XP oraz CONCORD Lift Evo, czy ktoś ma i może wyrazić opinię?
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak, tak. Tą poduszkę miałam na myśli do fotelika 15-36, bo tam się już pochylić nie da, więc będzie pomocna myślę :)
My mamy Recaro Young Sport. Nie rozklada sie ,ale jest bezpieczny dziecko siedzi wygodnie i tez spi wygodnie (trasa polska norwegia i gdansk karpacz) zawsze sie sprawdza. Znajomi maja Recaro Monza i jest mniej zabudowany od tego naszego ,malemu zawsze spada glowa bo nie ma siena czym oprzec i spi krzywo.Ale to moze tez zalezy jak dziecko sie ulozy :) jednak ja polecam tenco my mamy :)
my od ok 3 lat uzywamy concord transformer xt i poki co jestemy bardzo zadowoleni. na dluzszych trasach do spania dodajemy rogal. Minimalnie mozna go rozlozyc. Plusem jest to ze rosnie z synkiem.
my mamy romer kid xp głowka anie opada choc nie jezdzimy, daleko ale czasem córka zasypia... fajna jest tez nakładka na pasie pomijajac pochłanianie enegi, po prostu pas lepiej pzylega w innym aucie mamy maxi cosi rodi i tam z pasem jest problem bo sie zsuwa pzesuwa, i ogolnie jest jakis mało zabudowany wiec nie polecam
Cześć poszukuje opinii o foteliku Romer Advansafix, miał ktoś z nim styczność ?
Poszukuje fotelika na 3,5-4 latka został nam jeszcze kilogram w obecnym więc musimy się zacząć rozglądać za kolejnym
polecam recaro monza nowa- ja mam 4latka, małego i drobnego a ten fotelik pasuje idealnie i jest zabudowany a do tego ma opcję głośniczków w zagłówkach i można je podłączyc np do tableta na dłuższe podróze. Młody go uwielbia :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziękuje za opinie :),
mi zależy jednak na wewnętrznych pasach w foteliku powyżej 18 kg, wiem, że będzie ciężko coś znaleźć.

Super alternatywa dla fotelika jest Smart Kid Belt. Proste w zamontowaniu, bardzo dobrze wykonane. Ja polecam

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry