Widok

Fotograf.

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć. Ślub mamy w czerwcu w Malborku. Obecnie jesteśmy na etapie poszukiwania fotografa+video filmowanie. Wiadomo, że najlepiej przeszukiwać te oferty, które już przez kogoś wcześniej zostały sprawdzone. Mam więc do Was prośbę, czy nie moglibyście nam polecić jakieś profesjonalne studio foto-video. Zależy nam na pełnym profesjonaliźmie. Nie ukrywam, że przydałoby się przy tym doświadczenie w fotografowaniu par w Malborku. Pozdrawiam!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak cos bede mial napisze maila
SĄ OGŁOSZENIA NA WESELNIKU PRZECIEŻ
POZD.
GRRRRRR

http://www.trojmiasto.pl/weselnik/katalog.phtml?dzial=fotograf

1. PRZEGLADNIJ FOTKI
2. ZAPISZ KTORE CI SIE PODOBAJA
3. ZADZWON LUB NAPISZ E-MAILA I SPYTAJ O TERMIN CENE ITD.
4. SPOTKAJ SIE
5. PODPISZ UMOWE
ale po co ma to robic na wlasna reke skoro MASA ludzi ma juz jakies sprawdzone kontakty i wie kogo mozna polecic? czyz nie po to sa fora ??????
80% tych ludzi ze sprawdzonymi kontaktami to firmy ktore polecają same siebie pod pseudonimem panien młodych... najlepiej samemu posprawdzac i popatrzec co sie podoba potem podzwonic po firmach i popytac o ceny.
BRAWO DLA TEJ PANI !!!

Gdyby kazda by byla chociaz tak inteligetna to by bylo tutaj lepiej

Na rynku trojmiejskim jest z 40 fotografow slubnych i tyle samo kamerzystow, tu na forum polecane sa ciagle 3-4 osoby :|
Ja poprostu uwazam ze kazdy ma inny gust i ze wszystkie oferty trzeba sprawdzic... ktos mi titaj polecal 2 osoby ..jedna okazala sie fotografem amatorem ktora do pokazania miala zdjecia tylko jednej pary, a drugi duet kamerzysta z panią fotograf ktorzy chyba zaczeli krecic filmy i robic zdjecia pol roku temu a na moje pytanie czy mają zastępczy sprzęt to popatrzyli na mnie jak na idiotke z księzyca i zapytali "po co?" I byly to wlasnie osoby polecone przez pseudo forumki nie będe pisała tutaj jakie bo nie o to chodzi...
ADMIN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! napisał(a):

> BRAWO DLA TEJ PANI !!!
>
> Gdyby kazda by byla chociaz tak inteligetna to by bylo tutaj
> lepiej
>
> Na rynku trojmiejskim jest z 40 fotografow slubnych i tyle samo
> kamerzystow, tu na forum polecane sa ciagle 3-4 osoby :|

No właśnie, też to zauważyłem, W samym Gdańsku jest sporo naprawdę świetnych fotografów (mają reklamy w Weselniku) a na tym forum ciągle przewijają się te same trzy czy cztery firmy. Zastanawiające...
Wcale tak nie jest.Ja na moje pytanie dostałam mase maili (około 20) z kontaktami do kamerzystów i fotografów.Niektóre odrzuciłam odrazu na początku bo nie odpowiadały mi oferty.3 firmy sprawdze i napewno się podziele opinią z wszystkimi na tym forum.
Na rynku trojmiejskim jest z 40 fotografow slubnych i tyle samo
kamerzystow, tu na forum polecane sa ciagle 3-4 osoby :|

Z drugiej strony fakt moze jest i z 40 fotografow i kamerzystow, ale 95% tych panow robi taką chałe że szkoda słow ja odwiedziłam 9 fotografow, i naprawdę zenada, w wielu przypadkach albo kiczowate dodatki w stylu ramek itp, a druga polowa techniczna klapa, trudno jest znalezc w trojmiescie dobrego fotografa..a te 2-4 przewijajace się na weselniku firmy.. moze się przewijaja bo są dobre, dlatego ja uwazam ze trzeba takie "poufne" informacje sprawdzac osobiscie, czasami mozna znalezc cos ciekawego..a czasem nie..
Ciekawe spostrzeżenia - jednakże jest kilka ale:
1. Czytając forum zauważyłem że w pewnym momencie była osoba która z uporem maniaka odsyłała do listy foto/video weselnika i dostała ostrą burę za to że NIE WYMIENIŁA FIRMY.
2. Każde wymienienie firmy traktowane jest tu jak autoreklama - to chyba lekkie przegięcie bo albo ludzie pytają się i otrzymują informację albo się nie pytają.
3. Zauważmy także że na temat niektórych firm pojawiały się negatywne komentarze.

I na koniec najważniejsze - każda z opinii powinna być traktowana bardzo subiektywnie - mi podoba się Picasso a kto inny uzna go za kicz - wszystko to kwestia gustu.
Zgadzam się z przedmówcami - należy się zaangażować - zapoznać się z ofertami firm i wybrać tą której oferta najbardziej nam odpowiada.
ja bym sie zastanowil dlacyego niektore firmy, ktore licza sobie grube pieniadze za zdjecia maja na swojej stronie tylko zdjecia z 2ß3 slubow i to jeszcze jest straszna kicha, np. a.p. co Wy na to-_ nie jest podpadajace-
do góry