Widok

Fotograf-za ile?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam;-)

Mam takie pytanie: na ile wyceniacie prace dobrego, wysokiej jakości fotografa? Ile jesteście w stanie zapłacić za super, reportażowe zdjęcia? Ja mam ofertę od super gościa po ASP, super możliwości ale za 2.000 zł, czy to dużo czy mało?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak dla mnie to baaaardzo dużo. Ja mam bardzo dobrą fotograł (niestety ma juz bardzo dużo terminów pozajmowanych), która jest artystką i bierze 700zł (do pierwszego tańca), a 900zł razem z weselem. Wszystko dostajemy na płytce (ok 250 zdjęć) i tylko musimy sami zrobić odbitki. Pozdrawiam.
No tak...a sluchaj...ten fotograf oferuje dodatkowo album ze skory, w nim wklejone 50 wywolanych zdjec oraz dodatkowo plyta CD z ok. 300 zdjeciami, zdjecia sa stricte reportazowe, np. fotograf tez jest przed slubem z panna mloda i robi zdjecia podczas przygotowan, co nadaje unikalny klimat zdeciom i tym sie wyroznia od tego, co oferuja standardowo inni fotografowie...co o tym myslisz?
2000 zl to bardzo duzo

taka sama oferte prezentuja dobre zaklady fotograficzne za 1500 zl

my wybralismy fotografa, ktorego zdjecia zrobione dla naszych znajomych bardzo nas urzekly- ale terminy tez ma juz zajete nawet w pazdzierniku

placimy 700 zl- w tym slub, wesele do pierwszego tanca, plener- album 50 zdjec + 200 na plytce

image
nysia napisał(a):

> 2000 zl to bardzo duzo
>
> taka sama oferte prezentuja dobre zaklady fotograficzne za 1500
> zl
>
> my wybralismy fotografa, ktorego zdjecia zrobione dla naszych
> znajomych bardzo nas urzekly- ale terminy tez ma juz zajete
> nawet w pazdzierniku
>
> placimy 700 zl- w tym slub, wesele do pierwszego tanca, plener-
> album 50 zdjec + 200 na plytce
>
>
a czy moglbym prosic o namiar na maila...
z gory dziekuje:)
mirka napisał(a):

> No tak...a sluchaj...ten fotograf oferuje dodatkowo album ze
> skory, w nim wklejone 50 wywolanych zdjec oraz dodatkowo plyta
> CD z ok. 300 zdjeciami, zdjecia sa stricte reportazowe, np.
> fotograf tez jest przed slubem z panna mloda i robi zdjecia
> podczas przygotowan, co nadaje unikalny klimat zdeciom i tym
> sie wyroznia od tego, co oferuja standardowo inni
> fotografowie...co o tym myslisz?

a czy mozesz przeslac mi na maila namiar na tego fotografa?
z gory dziekuje:)
moja fotograf robi z nami plener, przygotowania w domu, ceremonia w kościele i weselel do pierwszego tańca za 700zl, a zrobienie odbitek i kupienie albumu naprawde nie kosztuje 1300zl :)
-> mirka...
hmmm..wiem o którym fotografie piszesz, widziałam jego fotki u znajomej i muszę przyznać, że są bardzo wysmakowane - album bardzo ładny, bardzo ekskluzywny....mówiła, że facet sprowadza je z włoch..
- no ale zastanawiałabym się czy dać za to 2000 zł...
może i warto, ale chyba dla tych co mają duży budżet na ślub albo szukają cos naprawde extra.....
dla nas szaraczków to chyba jednak za dużo...

a propos, ta moja koleżanka wspominała mi, że na jej ślubie było dwóch fotografów - robili fotki razem i potem ona wybierała sobie najlepsze.....całkiem fajna pomysł, bo są rózne ujęcia tych samych sytuacji ale inaczej widziane.....
.
czy komuś z wam tez robili zdjęcia ?
jeszcze nie robili, ale beda w czerwcu :o)
cena 1100 zl, w tym: przygotowania od samego rana, uroczystosc w kosciele, wesele do 22.00 i plener (ok. pol dnia) jakos kilka dni po slubie. Dostaniemy plytke z ok. 250 zdjeciami i prezentacja DVD, album chyba z 50 odbitkami + 1 wybrane zdjecie artystycznie poprawiane :-)
jest ich dwoje, tak jak piszesz fajnie, bo kazde moze zrobic rozne ujecia tej samej sytuacji, a pozniej wybrac najlepsze.
teraz coraz więcej fotografów oferuje zdjęcia z przygotowań więć to żadna nowość...
2000 zł to chyba trochę dużo - ja mam 100 odbitek + 250-300 na CD - kościół, plener, wesele z oczepinami za 900-1100zł (w zależności od formatu) i gościu też z ASP :-) - już prawie bez wolnych terminów w 2005
to ze ktoś jest po ASP, nie jest gwarantem ze robi dobre zdjęcia slubne... kiedys widziałam taki album zdjeć slubnych od magika własnie z ASP, wszystkie zdjęcia poruszone i rozmyte..a on parze tłumaczył że to tak specjalnie artystycznie...i ze to jego taka wizja i sie nie powinni czepiac. A co do skorzanych albumów to widziałam piekne albumy ze skóry wykanczane posrebrzanymi kwiatami za 450zł - 500zł. I wcale nie trzeba ich z włoch sprowadzać.
Mój fotograf bierze 900 za sesję w studio (przedtem sesja próbna w cenie, żeby się nie bać obiektywu, hehe) i 400 za plener nieograniczony czaso-miejscowo. Będą z tego 2 albumy po 20 zdjęć i płytka. Widziałam jego prace i nie mam najmniejszych wątpliwości, że opłaca się wydać tę kasę!
Ja płacę za sesje plenerową 600 zł

do góry