Widok
(3)
On 68 lat Ona młodsza o rok, może dwa?
Ona wymyśliła sobie że weźmie rozwód, bo już męża nie Kocha;)
i tak się stało trochę to trwało, bo musieli jeszcze psychologa przejść i wiele tam innych korowodów ale się udało. Teraz mają sprawę podziału majątku, trwa to już 3 lata;-))) Ona wymyśliła sobie, że chce od męża 4 mln zł i więcej nic już od niego nie chce;) Na ostatniej rozprawie z miesiąc temu? powoła 40 świadków;-)
Dzwoni do mnie i mówi: czemu Ja byłem taki głupi i nie zrobiłem tego pierwszy mając 40 lat, teraz to już za późno. Więc jak tkwicie w związkach tylko dlatego, żeby tkwić, zróbcie to w wieku 40 lat;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
no chyba że w kotlecie zakochane;-)))
On 68 lat Ona młodsza o rok, może dwa?
Ona wymyśliła sobie że weźmie rozwód, bo już męża nie Kocha;)
i tak się stało trochę to trwało, bo musieli jeszcze psychologa przejść i wiele tam innych korowodów ale się udało. Teraz mają sprawę podziału majątku, trwa to już 3 lata;-))) Ona wymyśliła sobie, że chce od męża 4 mln zł i więcej nic już od niego nie chce;) Na ostatniej rozprawie z miesiąc temu? powoła 40 świadków;-)
Dzwoni do mnie i mówi: czemu Ja byłem taki głupi i nie zrobiłem tego pierwszy mając 40 lat, teraz to już za późno. Więc jak tkwicie w związkach tylko dlatego, żeby tkwić, zróbcie to w wieku 40 lat;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
no chyba że w kotlecie zakochane;-)))
Randall...gdyby nie babskie roztargnienie świat byłby znacznie nudniejszy ;-)...ja coś o tym wiem i moja rodzina , której od czasu do czasu dostarczam takich rozrywek...kabaret w domu ;-)
No to teraz koniecznie kawa bo zejdę z braku ciśnienia. Jestem z tych niskociśnieniowych i taka pogoda sprawia że nie człapię tylko pełzam. O losie okrutny.
Ps. Ćwiczę nadal.Ból mięśni powoli mnie opuszcza :-D
No to teraz koniecznie kawa bo zejdę z braku ciśnienia. Jestem z tych niskociśnieniowych i taka pogoda sprawia że nie człapię tylko pełzam. O losie okrutny.
Ps. Ćwiczę nadal.Ból mięśni powoli mnie opuszcza :-D
>ale facet zostawiający żonę czy partnerkę w ciąży to kawał s*******a i tyle w temacie.
Nie umiem odpowiedzieć na TAK ani na NIE! Nie byłem w takiej sytuacji, więc sam nie wiem jakbym się zachował. Jedynie co wiem to w branży mediowej pracował. Organizacja koncertów itd. Zakochał się nad morzem, tam kupił mieszkanie, widocznie klimat mu służy;)))
Nie umiem odpowiedzieć na TAK ani na NIE! Nie byłem w takiej sytuacji, więc sam nie wiem jakbym się zachował. Jedynie co wiem to w branży mediowej pracował. Organizacja koncertów itd. Zakochał się nad morzem, tam kupił mieszkanie, widocznie klimat mu służy;)))
Tak sobie myślę, że to wina kobiet. Mężczyźni odchodzą tuż przed świętami bo mają presję od Was. Po prosty stawiacie przed świętami warunki, bo chcecie mieć nas zwyczajnie na święta, musicie się nami pochwalić przed rodziną;) I co w takim wypadku ma mężczyzna zrobić? Popełnia błąd! a jak mężczyzna się nie zgodzi to od razu hasło "koniec z nami";))))))))))) Mężczyzna wtedy główkuje, skoro nie kochała mnie ta "moja" przez cały rok a tu mam kogoś kto mnie teraz kocha więc idę tam gdzie mi jest dobrze;)))
Mnie to nawet żartować się nie chce z takich sytuacji.
Piszesz że nie byłeś w takiej sytuacji więc nie wiesz jak byś się zachował. Myślę że oprócz tego co mamy w spodniach i pod spódnicami mamy też mózgi.I podobno jesteśmy istotami myślącymi. Korzystajmy więc z tych naszych zwojów gdy w grę wchodzi rozpacz i ból drugiego człowieka.
Byłam wiele lat temu pośrednim uczestnikiem takiego dramatu.Gdyby nie ogromne wsparcie jakie dostała ta kobieta ze strony najbliższych prawdopodobnie nie byłoby jej i maleństwa .Trzeba być kanalią żeby w takiej sytuacji odchodzić.
To jest szczególny czas gdzie kobieta potrzebuje wsparcia i poczucia że jest bezpieczną i jej nienarodzone jeszcze dziecko.
Piszesz że nie byłeś w takiej sytuacji więc nie wiesz jak byś się zachował. Myślę że oprócz tego co mamy w spodniach i pod spódnicami mamy też mózgi.I podobno jesteśmy istotami myślącymi. Korzystajmy więc z tych naszych zwojów gdy w grę wchodzi rozpacz i ból drugiego człowieka.
Byłam wiele lat temu pośrednim uczestnikiem takiego dramatu.Gdyby nie ogromne wsparcie jakie dostała ta kobieta ze strony najbliższych prawdopodobnie nie byłoby jej i maleństwa .Trzeba być kanalią żeby w takiej sytuacji odchodzić.
To jest szczególny czas gdzie kobieta potrzebuje wsparcia i poczucia że jest bezpieczną i jej nienarodzone jeszcze dziecko.
tylko facet i facet, tylko on winien, a może by tak też przyjąć do wiadomości fakt, że kobiety też zostawiają swoich mężów? I to z powodu takiego, że nie zarabia już tyle co wcześniej? że zachorował, i nie wiadomo, czy za 5 lat nie będzie wymagał opieki a ona chce jeszcze pożyć, gdy dzieci akurat skończyły studia i się usamodzielniły? I kilka jeszcze takich podobnych powodów mogę podać.
Twierdzenie, że tylko facet ponosi winę jest nieprawdziwe i krzywdzące
Twierdzenie, że tylko facet ponosi winę jest nieprawdziwe i krzywdzące
Nigdy mojej sąsiadki nie pytałem o powody odejścia męża, wiem tyle, że miał kogoś nad morzem i tam odleciał. Syn sąsiadki ma 8 lat (skończył w lutym). Sąsiadka biedna nie jest umówmy się. do niemal 40 roku życia nigdzie nie pracowała, nie musiała. Świetnie teraz radzi sobie finansowo a dodatkowo zaradna kobieta, przejęła dom i wszystkie inne dodatki. On został z niczym. Bardziej potrafię współczuć ludziom biednym! i myśleć też potrafię, jednak wiem, że w tego typu sytuacjach, nie ma takich samych powodów rozstania, każda sytuacja jest inna.
Czy masz kasę czy też nie masz trauma jest taka sama. Nie spłycajmy tego do poziomu pieniędzy bo nie w tym rzecz.
A dzieci? Pisałeś że nie widziały ojca przez 8 lat. Co one czują,jak myślisz?
A to że kobieta sobie poradziła to tylko dobrze o niej świadczy.
Ta z mojej opowieści również ale ciężko pracowała.
Dzieci na dzień dzisiejszy (są dorosłe) nie chcą ojca znać chociaż nikt mu nie utrudniał z nimi kontaktu.
A dzieci? Pisałeś że nie widziały ojca przez 8 lat. Co one czują,jak myślisz?
A to że kobieta sobie poradziła to tylko dobrze o niej świadczy.
Ta z mojej opowieści również ale ciężko pracowała.
Dzieci na dzień dzisiejszy (są dorosłe) nie chcą ojca znać chociaż nikt mu nie utrudniał z nimi kontaktu.
>Co one czują,jak myślisz?
Mają Ojca w Nosie;-))) Dzieci charakterne;-))) bardzo samodzielne. Mają tatę drugiego, który opiekuje się nimi prawdziwie o ile tak to można nazwać;-))) starsza córka będzie mieć 18 lat więc żyje swoim życiem i nie potrzebuje przybranego taty tylko pieniędzy;-))))))))))))))))))))) Bogatego stać na kupno uczuć, biedny zostaje ze smutkiem na zawsze. To taka różnica, która dla mnie jest oczywista i umiem odróżnić tą samą rozpacz po rozstaniu i odpowiednio przyjąć postawę osoby współczującej. Pomimo, że sąsiadka sympatyczna to litości we mnie nie wzbudziła ta sytuacja ponieważ wiedziałem, że wyjdzie z tego bez szwanku materialnego a że ładna to wiedziałem, że i życie sobie szybko ułoży - i tak się stało;)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Zapomniałem dodać: Czas leczy rany;-)))))))))))))))))))))))))))))) Spokojnie, serce Wam nie pęknie jak mężczyzna będzie odchodził;-)
Mają Ojca w Nosie;-))) Dzieci charakterne;-))) bardzo samodzielne. Mają tatę drugiego, który opiekuje się nimi prawdziwie o ile tak to można nazwać;-))) starsza córka będzie mieć 18 lat więc żyje swoim życiem i nie potrzebuje przybranego taty tylko pieniędzy;-))))))))))))))))))))) Bogatego stać na kupno uczuć, biedny zostaje ze smutkiem na zawsze. To taka różnica, która dla mnie jest oczywista i umiem odróżnić tą samą rozpacz po rozstaniu i odpowiednio przyjąć postawę osoby współczującej. Pomimo, że sąsiadka sympatyczna to litości we mnie nie wzbudziła ta sytuacja ponieważ wiedziałem, że wyjdzie z tego bez szwanku materialnego a że ładna to wiedziałem, że i życie sobie szybko ułoży - i tak się stało;)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Zapomniałem dodać: Czas leczy rany;-)))))))))))))))))))))))))))))) Spokojnie, serce Wam nie pęknie jak mężczyzna będzie odchodził;-)