Widok

GODZINA ŁASKI

8 grudnia między 12 a 13

Matka Boża, objawiając się w Święto Niepokalanego Poczęcia, 8 grudnia 1947 r., pielęgniarce Pierinie Gilli w Montichiari we Włoszech powiedziała:

"Życzę sobie, aby każdego roku w dniu 8 grudnia, w południe obchodzono Godzinę Łaski dla całego świata.
Dzięki modlitwie w tej godzinie ześlę wiele łask dla duszy i ciała.

Będą masowe nawrócenia. Dusze zatwardziałe i zimne jak marmur poruszone będą łaską Bożą i znów staną się wierne i miłujące Boga.

Pan, mój Boski Syn Jezus, okaże wielkie miłosierdzie, jeżeli dobrzy ludzie będą się modlić za bliźnich.

Jest moim życzeniem, aby ta Godzina była rozpowszechniona.

Wkrótce ludzie poznają wielkość tej Godziny łaski.

Jeśli ktoś nie może w tym czasie przyjść do kościoła, niech modli się w domu".

http://adonai.pl/maryja/?id=91
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Bardzo ważna informacja, szkoda, że jest tylko jedna taka godzina w ciągu roku. Ale Pan Jezus powiedział św. Faustynie, że codziennie o 15.00 wylewa Swoje Miłosierdzie na świat. Warto odmówić wtedy Koronkę do Bożego Miłosierdzia prosząc o nawrócenie dla najzatwardzialszych grzeszników. Obiecał wielkie łaski dla tych, którzy w sercu wyznają: Jezu, ufam Tobie. :)

Jezu, ufam Tobie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
WTF????? o 15 którego czasu??? pewnie polskiego, bo Jezus byl polakiem!
możesz się w modlitwie powołać na to, że gdzieś akurat jest 15 i śmiało prosić o wybaczenie oraz o potrzebne łaski ZAWSZE
Pamięci Mojego Nienarodzonego Dziecka...
W imieniu 15-miesięcznej Dziewczynki, molestowanej na śmierć...
W imieniu 13-miesięcznego Bolka ... i wielu innych

image

I raz w 2025r. modliłam się w godzinie łaski. Ufam w to, że skoro tę godzinę dano nam jako szczególną, Matka Boża spojrzy na nędzę ludzką i wyprosi je u Boga

Inne tematy z forum Hydepark

Jak sprawić, by nauka przedszkolaka była interesująca? (4 odpowiedzi)

Próbuję zorganizować zajęcia dla mojego dziecka, ale wydaje mi się, że szybko traci ono uwagę....

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (718 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

Muza musi grać. (3002 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....

do góry