Widok

GRA DLA 4 LATKA

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny co polecicie dla żywego - ruchliwego 4 latka ? Coś takiego żeby mógł usiaść z nami i pograć. Mamy juz spadające małpki i bardzo mu się podobają. W co gracie z dziećmi?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dla 4 latka to moge ci polecic Głowa w chmurach, bardzo proste zasady, duzo smiechu. My lubimy grac :)

W listopadzie maja być premiery Minecraft Portal Dash i Minecraft Heroes of Village, od Lucrum zapowiadany jest Coraquest. Podobny do Karaka jest Władca Kości. Ale jeżeli chodzi o mnie to polecam jeszcze ciepłych Wojowników podziemi lub Brzdęka Nie drażnij Smoka. Godne uwagi jest też Horrified.

Dla młodszych dzieci wiele ciekawych gier planszowych ma również Egmont: https://egmont.pl/gry-planszowe

Ciągle tam wychodza jakieś nowości :)
image
U nas Lenka uwielbia domino - gdzie dopasowuje się zwierzątka do liczby (gra z Biedronki za 10zł;-) - dzięki temu bez problemu rozpoznaje już cyfry bez liczenia do 10, spadające małpki, urodziny Papy Smerfa i Zgadnij kto to? - ale tu jest potrzebna pomoc dorosłego. A i ostatnio zwykłe bierki ;-)
carcassonne dzieci
ciastolina, farbki, książeczki z zadaniami dla 4 latków teraz tego peno jest w sklepach
spuzzle, memory wszelkie, alexander nawlekaj nie czekaj, alexander dżwiekowe memo, bystre oczko, kukuryku, puzzle wszelkie, dni tygodnia , granna kot w worku, obibok smok, figuraki, nino delfino, małpki, monopoly junior, domino, karty piotruś, grzybobranie, wszelkie gry loteryjki na skojarzenia itp,
Mojemu spodobało się takie domino: http://allegro.pl/trefl-domino-club-house-kaczor-donald-i3658405936.html :) bawi się i jednocześnie uczy liczenia i kolorów ;) i tego, że nie zawsze się wygrywa ;)
Podpatrz tutaj: jest masa pomysłów gier i zabaw, do zrobienia w domu, niektóre możesz sobie ściągnać http://www.radosnaedukacjalaury.blogspot.com
Mój 4 latek ma - spadające małpki, studnię jakuba, memos.

Oprócz tego 3 gry planszowe, które sama dla niego zrobiłam,
domino które też sama zrobiłam na wzór oryginalnego.
No i gry które robimy z klocków, lub na kartce, np łączenie kropek - rzucamy kością, rysujemy tyle kropek ile oczek, później je łączymy, rzucamy kością i łączymy tyle kropek ile oczek wypadnie.
U nas poza grzybobraniem i czerwonym kapturkiem jeszcze domino świetnie sie sprawdza oraz memory.
Układamy też puzzle.
Wiesz co ja chyba nie mam oryginalnych bo młody dostał je na urodziny od kolegi ale myslę że to nie robi większej różnicy
Przegladam gry na allegro. Ktore "spadające małpki" są oryginalne bo ceny są różne
wlaśnie miała załozyć taki sam wątek:)
My też mamy małpki, dodatkowo gramy w grzybobranie, figuraki oraz wsyztsko z serii smoka obiboka - szczególnie gru logopedyczne. A wczoraj gra planszowa w pingwiny.
Ale też szukam inspiracji:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry