Widok

GWE Piractwo

Na drogach Trójmiasta Motoryzacja Temat dostępny też na forum:
Większość kierowców z tablicami GWE to najbardzej prymitywni wozacy, lewy pas, wymuszanie pierszeństwa. Gdy są w innych rejonach Polski to potrafią się zachować.
popieram tę opinię 62 nie zgadzam się z tą opinią 13
Kurczę, właśnie wczoraj doświadczyłem co NO/NOS wyprawiają na drodze między Ostródą a Olsztynem... masakra jakaś. 10km do Olsztyna, droga dość kręta, godzina 16:30 (ciemno), sznur samochodów a oni wyprzedzają...pchają się na 3ego a później spotykamy się na światłach w Olsztynie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
chyba Ty masz kompleksy , jako możecie ogólnie pisać o wszystkich kierowcach .
Ja tam jeżdżę tak jak mi się podoba , jak jest możliwość to czemu nie można jechać szybciej ?
Właśnie przez takich wolnych kierowców jest najwięcej karamboli na obwodnicy .
Wyjedz po za trójmiasto do innych krajów w europie to możesz oceniać jak kierowcy jeżdżą , obwodnica to droga ekspresowa .
Puck to się zgodzę bardzo że nie umieją jeździć ale Gwe to już inna liga .
Marudy z was i tyle

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
"więc będą wychwytywać pojedyncze niebezpieczne manewry tubylców... ".....raczej nie są to pojedyncze przypadki.
Ja z kolei mam nieco inną teorię....im bliżej domu, tym bardziej palma człowiekowi odbija.....wynika to pewnie z tego że jestem na swoim i tę drogę znam jak nikt. Dość często jeżdżę na Mazury...i np. NE tutaj tzn. w trójmieście jeździe w granicach normy, ale co wyczyniają na "siódemce" w okolicach Elbląga to strach się bać....to samo Ostróda.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ludziska... dyskutowanie o tym to jak rozwiązanie odwiecznego problemu czy kobiety powodują mniej wypadków?
Statystycznie kobiet kierowców na 100% jest mniej w Polsce niż mężczyzn więc niby powodują mniej wypadków. W przypadku rejestracji jest podobnie - dojeżdżających do pracy jest więcej z rejestracjami spoza centrum miasta, to oni się najbardziej spieszą i to oni są najczęściej obserwowani przez tubylców - każde najmniejsze uchybienie podczas prowadzenia auta jest wychwycone częściej przez kierowców z danego miasta, przez co wydaje się, że tych źle jeżdżących jest więcej wśród GWE,GPU,GKA,GND,GKS itp itd
Pisanie o np niedzielnych kierowcach w odniesieniu do "pozacentralnych" jest też nie na miejscu, bo równie dużo może być takich niepewnych wśród miastowych, bo na co dzień, do pracy jeżdżą do pracy komunikacją przez co maleją szanse na skrytykowanie kogoś z GD,GA,GSP...prawda?
Po trzecie natomiast częściej krytykować będzie "centrum", bo to oni się czują Panami tych dróg... ilu będzie się zajmowało tym "problemem" spoza miasta? ...przecież oni nie będą krytykować "swoich" więc będą wychwytywać pojedyncze niebezpieczne manewry tubylców... i kółko się zamyka :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
No i właśnie chyba zbytnio są przekonani o swoich umiejętnościach, co pokazują swoim stylem jazdy.
Z tym trafianiem w pasy to jakaś masakra w trójmieście....nie musi wcale padać śnieg....zwłaszcza na łukach drogi trójmieszczanie nagminnie ścinają zakręty.....a jak światła wyłączą to już śmiech na sali ...jaki to był znak wcześniej?......jestem na szerszej drodze to pewnie mam pierwszeństwo?.....jazda na suwak?....a co to?....:-).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
aleś ty "mądry: kuba, gdyby nie sygnalizacja to wozacy z GD i GA by się pozabijało. Na drodze trzeba myśleć. Kierowcy z GWE, GKA itd, jak zauważyłeś przemieszczają się w różnym terenie i o różnych porach roku co świe]adczy o ich większych umiejętnościach. Blokersi jeżdżą tylko po oznakowanych drogach i kiedy spadnie śnieg głupieją niewidząc pasów. Dlatego większość szrotó stoi pod blokiem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jeśli w pierwszym bloku rejestracji są 2 litery lub ewentualnie GSP, znaczy to że w środku najprawdopodobniej siedzi osoba na co dzień poruszająca się po wielopasmowych drogach o dużym natężeniu ruchu wyposażonych w sygnalizację świetlną i znaczną ilość oznakowania. Jeśli natomiast na tablicy rejestracyjnej znajdują się 3 litery, znaczy to że w środku, między fotelem a kierownicą znajduje się najprawdopodobniej osobnik mający doświadczenie w jeździe wąskimi, jednopasmowymi drogami gminnymi o znikomym natężeniu ruchu i braku oznakowania oraz całkowitym braku sygnalizacji świetlnej.

Wniosek jest prosty - statystycznie lepszymi kierowcami są ci z literami GD i GA a także GSP na początku tablicy rejestracyjnej od GWE, GKA, GPU, GDA, GTC i in. podobnymi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
Niektórzy tutaj tak niestety uważają.
"Masz rację, zachowują się jakby te dwie litery na rejestracji świadczyły o nie wiadomo czym - jadę autem - pan i władca na trasie - trochę oleju w głowie Kierowcy..."

Nie sądzę żeby wyznacznikiem poziomu oleju w głowie kierowcy były litery na tablicy rejestracyjnej jego samochodu.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Masz rację, zachowują się jakby te dwie litery na rejestracji świadczyły o nie wiadomo czym - jadę autem - pan i władca na trasie - trochę oleju w głowie Kierowcy i wszystkim będzie bezpieczniej i wygodniej, nie jesteście sami na ulicy - pozdrawiam :)
Masz rację, zachowują się jakby te trzy litery na rejestracji świadczyły o nie wiadomo czym - jadę autem - pan i władca na trasie - trochę oleju w głowie Kierowcy i wszystkim będzie bezpieczniej i wygodniej, nie jesteście sami na ulicy - gorąco pozdrawiam :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
to mieszkaj w budzie panie miastowy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
80% mieszkańców gdańska to ludzie z okolicznych wsi, w wolnym mieście gdańsk było tylko 10,000 polskich mieszkańców
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
kumatych :-)

ty jestes z tych kumatych co to w piecu butelkami po napojach palą a śmieci do śmietników komunalnych podrzucaja.
Taki kumaty jestes że altane z najtanszego pustaka zbudowales i kamienicznika zgrywasz.

Zrozum wiejski burku że czy to Nowy York czy warszawa czy Gdańsk to lepsza buda dla psa w centrum niż zamek dla wiejskiego burka na wsi. Bo sama ziemia w centrum miasta jest wielokrotnie drozsza niz twoja lepianka oblozona styropianem bo na normalna cegle to ciebie nie stac.

A jak musisz kupowac tanie ubezpieczenie to lepiej wyzlomuj parcha bo 19lat to juz czas pomimo ze od 2lat w rodzinie dopiero nowka nie smigany.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Lepiej na was nic nie pisać bo zachowujecie się na forum jak i na drodze jak prymitywne prostaki. Dla większości to cecha pochodzenia
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Proszę, nie mierz wszystkich swoja miarą :-)
guano prawda można mieć mieszkań dwadzieścia i mieć rejestracje GWE,GPU panie nowobogacki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Masz i słonia w karafce na złotym łańcuszku.... W internecie możesz wszystko wypisać o czym marzysz. Może kiedyś ci sie spełni . O dumie to porozmawiamy jak przestaniesz być sloikiem. Gdanszczanie są dumni z tego ze tu są zameldowani i np. tu trafiają ich podatki. I z tego tez powodu szanuja użytkowników dróg czego nie można powiedzieć o sloikach, czego dowód przeprowadziłem powyżej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Część bardziej kumatych od ciebie haha pajacu wyprowadzilo się ze slumsów i blokowisk, płacą mniejsz podatki i OC. Mają domy a nie betonowe nory . Pewnie jesteś jakimś pomiotem, dziada który za chlebem na kaszuby przyjnaechał. Mieszkasz pewnie w dzielnicy apartamentowej orunia, olszynka, albo gdyńskim pekinie, czy meksyku
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry