Widok

Gameta czy Invicta - in vitro

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
witajcie:)
chciałabym poznać Wasze zdanie na temat procedury in vitro w obu klinikach, doświadczenia, uwagi, rady....
Czy ktoś podchodził do programu all inclusive w Invikcie? Czy faktycznie jest"all inclusive"? Jakiego lekarza wybrać?
Gameta ma podobno lepszych specjalistów, procedura jest tańsza, ale czy warto?

Wiedziałam, że decyzja o in vitro będzie mega trudna, ale okazuje się, że to dopiero początek...
Z góry dziękuję z pomoc :)

Ps.
Proszę o wypowiedzi osoby, które podchodziły do in vitro w ostatnim czasie w tych klinikach, kwestie moralne/społeczne/wiary proszę zachować dla siebie :) opisy metod alternatywnych również mnie nie interesują
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
Witam,
Wraz z mężem leczymy się w Gamecie u dr Czecha. Właśnie przygotowujemy się do programu, pierwsze podejście. Gameta w stosunku do In Victa jest bardzo droga, koszt badań jest o kilkaset złotych wyższy, dlatego też większość robimy w In Victa. Trzeba dodać, że badań jest dużo. To, co mnie bardzo razi to brak profesjonalizmu i kultury wśród personelu, który traktuje pacjenta, jak petenta. Bardzo często zdarzają się opóźnienia w wizytach, nawet do 3 godzin. Niestety nikt nie raczy o nich poinformować, a nawet przeprosić (oczywiście za wizytę trzeba zapłacić w całości). Pozostały personel ma ignoranckie podejście do pacjenta, dlatego zastanawiamy się nad skutecznością procedury. Zapewne gdyby nie dr Czech pewnie dawno byśmy zrezygnowali.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Kate pierwsze słyszę... Jestem pacjentką Gamety i zawsze wchodzę o umówionej godzinie, czasem jest poślizg może max 15 minut. Nigdy nie zdażyło mi się czekać 3 godzin w kolejce... A personel... Jak dla mnie zarówno panie w recepcji, jak i lekarze wykazują się sporym zrozumieniem i dozą kultury... Nigdy nie zostałam tam obcesowo potraktowana...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Z tymi cenami to koszmar!!!! invicta ma dużo badań też na NFZ, przynajmniej mi się udało z takich skorzystać, różne promocje robią, czego brakuje w gamecie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
wskazaniem moze byc tez in vitro- tak miał wpisane moj maz w skierowaniu od lekarza pierwszego kontaktu. badania na klinicznej w poradni genetycznej mielismy robione na nfz. na wizyte czekalismyjakies 4 tygodnie. to było w lipcu 2012
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyny ja wiem , że to trochę nie na temat ale ja robiłam in vitro w Invimedzie w Gdynii i jestem zachwycona- co prawda na wynik czekam do 6 maja ale jestem dobrej myśli, ponieważ wszystko poszło profesionalnie i uczciwie, jak macie jakieś pytania to chętnie odpowiem ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
no to rzeczywiście nie na temat bo ja nawet nie rozważam tej opcji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ja jestem zadowolona z gamety. nigdy nie spotkałam się z brakiem życzliwości przez wszystkich tam pracujących.
Owszem opóźnienia zdarzają się ale max do 20 minut. Często zdarza się że weszłam przed czasem. Lekarze przecudowni, kulturalni i znający się na rzeczy.
Ile kasy wydałam boje się liczyć ale czego się nie robi...........
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zdecydowanie invicta. W gamecie z 7 pobranych pozostał jeden zarodek-obumarł w 10 dniu ciąży. W invicta 6 zarodeczków klasy AA, dwa podane i ciąża. Obsługa w obu miła. Ale w invicta czuję się dopieszczona. Lekarz dzwoni po każdej weryfikacji,kontroluje dawki leków. Zdarzają się opóźnienia ale wynikają głównie z ilości pacjentów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dr Skweres mnie przestymulował, więc gamety nie polecam :/
luxorianka ja też mam zarodki AA w invikcie :) już mam synka i wybieram się po kolejne blastusie :) to prawda po każdej weryfikacji do mnie dzwoniono. Spóźnienia nie robią już na mnie wrażenia, bo w końcu dzięi nim mam zdrowe dziecko.
cześć :)

wybrałam inviktę, mam nadzieję, że niedługo rozpoczniemy. Mamy już wszystkie badania i pozostaje czekac na wizytę :)
Zmartwiłam się tylko niskim wynikiem AMH i pewnie problemem ze stymulacją :(
Polecam Gamete- dr Czecha. O dzidzie staralismy sie od 3 lat- a teraz za ścianą spi nasz cudowny 4ro miesieczny synek:) własnie dzieki profesjonalizowi i doswiadczeniu dr Czecha. Zaczynalismy leczenie w Invikcie w Gdańsku ale szczerze uwazam ze to były stracone lata. Jedynym lekarzem w Invcikcie, ktory ma wiedze i doswiadczenie jest dr Lukaszuk ale on nie prowadzi programów invitro. Programy prowadza lekarze , ktorzy ucza sie na nas co to jet niepołodnosc. Miałam okazje chodzic do 4 lekarzy w Invikcie i wszyscy sa młodzi,robiacy dopiero specjalizacje. Zakładam ze kiedys beda dobrzy ale to dopiero jak zdobeda doswiadczenie-chwilowo uwazam ze chodzenie do lekarza, ktory kazdego pacjent leczy "po schemacie" jest nieporozumieniem. Przeciez kazdy przypadek jest inny.
Dr Czech-Gameta- ma doswiadczenie w leczeniu niepłoddnosci co najmniej 15-o letnie. Udane invitro za pierwszym razem!! a w Invikcie na rozmowie kwalifikacyjnej do programu "inv. do skutku" pewna pani lekarz S. powiedziała cyt."reke sobie dam uciac ze Panstwu pierwszy program nie wyjdzie" i co???? a własnie ze wyszedł !!! bo zmienilismy klinike na Gamete:)
Jestem w miare swiezo po Invikcie,Gamecie, zabiegu jakby ktos chciał cos blizej zapraszam na priv mzd4@wp.pl
O Matko - co za BZDURRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRA! Profesor Łukaszuk prowadził program in vitro chociażby w moim przypadku i kilku innych o których wiem, chyba nie gdy nie byłaś w tej klinice skoro gadasz takie GŁUPOTY!!!!! i ten Twój komentarz "młodzi lekarze, robiący dopiero specjalizacje" hahahha ale się uśmiałam, sorrry ale nie kupuje Twojego wpisu adgam
mnie też prowadził profesor Ł...z efektem końcowym w postaci Aurelki :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
a mnie DOKTOR Stencel, bardzo rzeczowy facio
mnie tez prowadzil łukaszuk. i raz nam sie nie udało ale podniosl na duchu i za drugim wyszlo na cudo!!!..nie wiem skad masz takie informacje. jak tu nie ufac lekarzom ;]
jestem za invicta :) gamety w śledziowie nie polecam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7
haha dobre :) dołączam się
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
invicta - to lechia ? a Gameta - to Arka?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Całkiem ciekawy komentarz chociaż z perspektywy pacjenta to nie zawsze patrzy się na wszystko z dystansem więc trudno się śmiać. Gamety nie polecam - leczenie tam kosztowało mnie masę nerwów i kasy, choć i tak na szczęście dość szybko zorientowałam się z kim mam do czynienia i zrezygnowałam, ale traktowana byłam jak nie pacjent a śmieć. Lepiej poszukać pomocy gdzies indziej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (72 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

do góry