Widok

Gameta czy Invicta - in vitro

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
witajcie:)
chciałabym poznać Wasze zdanie na temat procedury in vitro w obu klinikach, doświadczenia, uwagi, rady....
Czy ktoś podchodził do programu all inclusive w Invikcie? Czy faktycznie jest"all inclusive"? Jakiego lekarza wybrać?
Gameta ma podobno lepszych specjalistów, procedura jest tańsza, ale czy warto?

Wiedziałam, że decyzja o in vitro będzie mega trudna, ale okazuje się, że to dopiero początek...
Z góry dziękuję z pomoc :)

Ps.
Proszę o wypowiedzi osoby, które podchodziły do in vitro w ostatnim czasie w tych klinikach, kwestie moralne/społeczne/wiary proszę zachować dla siebie :) opisy metod alternatywnych również mnie nie interesują
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
Przechodzę przez gazetę w podzamczu koło kielc drugi zarodek nie typowy
Uważam że sami nie wiedzą co robią to jest loteria
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Poczekaj co to za ściema? Jesteś 2 miesiące po transferze? Dowiedziałaś, że o ciąży na dniach? W invicta betę bada się w 3, 5 i 9 dniu po transferze oraz na życzenie lekarza w 14 dniu. Także maksymalnie o ciąży dowiedziałabyś się 2 tygodnie po transferze. Po 2 miesiącach do prenatalnych już by się przygotowywali.
Jesli już invicta decyduje się pójść w taki marketing to niech przeszkoli pracownika z tego jak wyglądają procedury, zeby wiedział jak ludzi wkręcać :)

Ja akurat też mam dobre doświadczenia z kliniką invicta. Udało mi się zajść w ciażę po czwartym transferze, nigdy nie spotkałam się tym rzekomym chaosem, wręcz przeciwnie, czułam się zaopiekowana na każdym polu. O ciąży dowiedziałam się teraz na dniach, beta pięknie rośnie, jestem 2 miesiące po transferze :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ewka. Tak, proces adopcji zarodka trwa długo. Być może to, że "zaszłam w ciążę od razu" brzmi pompatycznie, chodzi o mi to, ze w ciażę zaszłam przy drugim podejściu do in vitro. W porównaniu do tego ile lat się starałam naturalnie, dla mnie to jest "od razu" :) Z lekarzami mam dobre doświadczenia, dodatkowo mam świadomość tego, że to dzięki nim zostałam mamą.

Dobrze ze o niej mowisz bo wlasnie ją biorę pod uwage, mieszkamy przy granicy Czeskiej wiec odleglosc nie byla by problemem ale boje sie bariery jezykowej (chociaz czytalam ze u nich jest jakis tlumacz)

My :) koncówka ciaży i jestesmy bardzo podekscytowani. Zdecydowalismy się na klinike Europe IVF https://europeivf.com/pl/ i jajeczko od dawczyni. Nie byla to latwa decyzja ale nasza najwieksza szansa na potomstwo.

A ja inaczej spytam, czy jest tu jakas para ktora zdecydowala sie na zabieg za granica?

Ja mam podobne odczucia :) Byłam bardzo pozytywnie zskoczona, gdy dawczyni dostała do mnie dopasowana w ciągu trzech dni. To naprawdę ekspresowe tempo. Jestem przed pierwszą prodecurą i bardzo się denerwuję, jednak czuję, że dzięki IVF uda mi się zajść w ciążę i w końcu zostanę mamą.

My polecamy Gametę. Z calego serca.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja natomiast mam zupełnie inne odczucia, 2 lata temu po kilku latach starań wybraliśmy się do invicta. Zostaliśmy w Gdańsku przypisani do Pani doktor, która przyjmowała raz w tygodniu, we wtorek na popołudnie. Powiedziała, że musimy zrobić monitoring cyklu, ale jego się robi kilka razy w tygodniu, a ona tak nie przyjmuje i kazała zrobić mi go gdzie indziej... Zrobiłam w innej klinice, prosić się nie będę o opiekę jeśli planuję tam zostawić kilkadziesiąt tysięcy, bo tyle kosztuje procedura z badaniami. Do tego Pani doktor była chaotyczna, podczas wizyty zapominała o połowie rzeczy, o skierowaniach o receptach. Ja byłam zestresowana, ale musiałam jej mówić jeszcze to, jeszcze tamto. Nie wiem jak inni lekarze w tej klinice, ale zostawiliśmy tak trochę kasy i ją zmieniliśmy.
Do tego zastanawia mnie Twój komentarz. Jak to udało Ci się zajść w ciążę od razu, skoro proces adopcji komórki dawczyni trwa całkiem sporo. Pomijam fakt, późniejszego zapłodnienia, w celu uzyskania zarodka. Nie wiem czemu, ale coś mi Twój komentarz lekką przesadą pachnie...

Zdecydowanie Invicta. Udało mi się zajść w ciążę od razu. Korzystałam z opcji in vitro z komórką dawczyni. To była dla mnie i mojego męża trudna decyzja, jednak po rozmowie z psychologiem, która została mi zaproponowana w klinice zdecydowałam się i teraz zostalam szcześliwą mamą :). Wszystkim polecam moją klinikę. Teraz, mimo, ze już się nie staram o dziecko chodzę tam regularnie na wizyty ginekologiczne. Pełna profeska i zaankażgowanie w pomoc pacjentce :)
Witam ja leczyłam się z mężem w invicta i nie polecam 3 próby invitro i tylko raz się udało i byłam tylko 5 tygodni i poroniłam nie wiadomo dlaczego teraz jesteśmy w gamecie całkiem inne podejście

my za 2 miesiące mamy z mężem wizytę w Gamecie w sprawie inseminacji. Czy możesz mi z grubsza nakreślić jak się do niej dobrze przygotować? Jakie padają pytania na pirwszej wizycie??
o jakies choroby w rodzinie? przebyte zabiegi?
Jak wygląda cały wywiad lekarki? jakieś ważenie/pytanie o wagę? badania ginekologiczne/ usg/ sprawdzanie owu na pierwszej wizycie?
Dość mocno stresuje się tym pierwszy spotkaniem . Dziękuje za wszelkie odpowiedzi .

Trzeba zawsze na kogoś zwalić.moze to wasze geny...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polecam zapisanie się do centrum leczenia niepłodności Gameta. Była to jedna z pierwszych klinik w Polsce, która wprowadzała do oferty mozliwość zapłodnienia pozaustrojowego in vitro. Pracują w niej znani lekarze od leczenia niepłodności.
Na ich stronie opisane jest jak wygląda procedura in vitro:
https://gameta.pl/blog/in-vitro-krok-kroku/
Bardzo ważne jest przygotowanie konkretnej osoby do procedury in vitro Powinna tutaj być ustalona przyczyna niepłodności, wykorzystane wszystkie inne sposoby leczenia jeśli w danej sytuacji są możliwe do zastosowania oraz wykonany komplet obowiązkowych badań dodatkowych, które przyczynią się do podniesienia bezpieczeństwa zabiegu.

Ogromne gratulacje, niestety ja in victy nie polecam, wszczepili mi zarodek z poważną wadą serca...

Ja leczylam się w invikcie i naprawde polecam. Moja Pola ma już 2 miesiace, super opieka medyczna przez cala ciaze. Raczej nie napotkalam zadnych niemilych sytuacji na swojej drodze tam ;-)
to wlasnie napisalam wyzej ze jesli zrobisz pgd to bedziesz zanal plec zarodkow
teoretycznie nie możesz...ale na moim wyniku badania (jeśli ktoś się zna choć trochę na biologii) można było doczytać między wierszami jaka jest płeć zarodków......
W Polsce przy in vitro nie można wybrać plci jedyna opcja jesli ktos jest chory na jskas genetyczna chorobę i decyduje sie na badanie pgd to wtedy wiadomo jakiej plci jest zarodek
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry