Widok
szczerze nie polecam produktów tej firmy. z racji specyfiki mojej pracy miałem już wiele garniturów, a Bytom jest zdecydowanie najgorszy. Kupiłem garnitur w Toruniu i został przerobiony przez krawcową współpracującą z Bytomiem. Po kilku miesiącach się po prostu pruje, na rękawach wychodzą włókna (ich rzeczoznawca tego nie widzi). Oczywiście nie przyjęli mojej reklamacji i posiłkują się rzeczoznawcą "niezależnym", który krótko mówiąc obraził mnie, że garnitur jest brudny, wymięty, zaniedbany i napisał, ze sklep mógł nie przyjąć do reklamacji takiego towaru. Skoro jednak przyjął, to nasuwa się pytanie kto doprowadził garnitur do takiego stanu. Jak powiedziałem, że być może krawcowa źle wykonała przeróbkę, bo się pruł, to rzeczoznawca stwierdził, że od razu miałem reklamować po przeróbce. Dodam że popruł się dopiero przed złożeniem do reklamacji i nie chodziłem w podartym przez pół roku, co jest chyba oczywiste. Na koniec jeszcze taka ciekawostka - garnitur odbierałem od ich krawcowej przez dwa miesiące i traciłem pieniądze na paliwo przez ciągłe wizyty u niej. Jednym z jej argumentów było, że ona teraz ma bardzo dużo zamówień od dziewczyny z "you can dance", która rozkręca swoją markę ciuchów :) porażka po prostu na całej linii. ja mam nauczkę i piszę, żeby ostrzec potencjalnych nabywców, żeby nie dali się nabić w butelkę.
NIGDY WIĘCEJ SUNSET SUITS !!!
Potwierdzam jako były klient Sunset Suits. Kupowałem garnitur dla syna. Ponieważ nie było tych rozmiarów za małą dopłata zaproponowali uszycie na miarę. Miara była źle wzięta a rękawy dodatkowo źle uszyte. Były tak wąskie i pomarszczone, że wyglądało się jak w ciasnej koszulce. Pani stwierdziła, że tak się teraz nosi i to taki krój. ŻENADA !!!. Chciałem go zostawić do reklamacji, ale był potrzeby następnego dnia i zabrałem do domu. Po 2 miesiącach okazało się, że syn już nie potrafi się wbić do garnituru. Reklamacja nie została uwzględniona, ponieważ "to jest normalne, że dziecko rośnie" !!!
Po ponownym odwołaniu się od reklamacji i uzasadnieniu prawnym i merytorycznym dostałem odpowiedź z kancelarii adwokackiej z Poznania, że "reklamacja jest bezzasadna a jeżeli ich będę dalej nękał to sprawę skierują do sądu" !!!
Miałem z nimi powalczyć dochodząc swoich praw, bo chamstwa nie znoszę, ale z braku czasu niestety do tego nie doszło. Wyrzuciłem masę kasy w źle skrojony i uszyty garnitur !!!
PAMIĘTAJ KUPUJĄC W SUNSET SUITS NIE MASZ GWARANCJI ANI ŻADNYCH PRAW.
Potwierdzam jako były klient Sunset Suits. Kupowałem garnitur dla syna. Ponieważ nie było tych rozmiarów za małą dopłata zaproponowali uszycie na miarę. Miara była źle wzięta a rękawy dodatkowo źle uszyte. Były tak wąskie i pomarszczone, że wyglądało się jak w ciasnej koszulce. Pani stwierdziła, że tak się teraz nosi i to taki krój. ŻENADA !!!. Chciałem go zostawić do reklamacji, ale był potrzeby następnego dnia i zabrałem do domu. Po 2 miesiącach okazało się, że syn już nie potrafi się wbić do garnituru. Reklamacja nie została uwzględniona, ponieważ "to jest normalne, że dziecko rośnie" !!!
Po ponownym odwołaniu się od reklamacji i uzasadnieniu prawnym i merytorycznym dostałem odpowiedź z kancelarii adwokackiej z Poznania, że "reklamacja jest bezzasadna a jeżeli ich będę dalej nękał to sprawę skierują do sądu" !!!
Miałem z nimi powalczyć dochodząc swoich praw, bo chamstwa nie znoszę, ale z braku czasu niestety do tego nie doszło. Wyrzuciłem masę kasy w źle skrojony i uszyty garnitur !!!
PAMIĘTAJ KUPUJĄC W SUNSET SUITS NIE MASZ GWARANCJI ANI ŻADNYCH PRAW.
Ja nie polecam Vistuli, szyją z bardzo delikatnych tkanin. Po 2 miesiącach noszenia spodni z dodatkiem jedwabiu mąż miał wytarte dziury w kroku. Reklamacji nie uwzględnili twierdząc, że są to wytarcia mechaniczne. Szlag mnie trafia i już nic u nich nie kupię. Garnitur z Bytomia już 25 lat jest w szafie męża(ślubny) i czasem syn go zakłada, żadnych przetarć. Vistulę omijam szerokim łukiem , oni także szyją w Chinach.
Witam,
a ja polecam uszycie na miarę. Jestem dość
niewymiarowy i szyłem u pana we Wrzeszczu
obok Rossm. na koncu pierzei, tam gdzie jest
poczta. Garnitur był tańszy od SS i Byt i idealnie
dopasowany, z bardzo dobrym materiałem
pozdrawiam
a ja polecam uszycie na miarę. Jestem dość
niewymiarowy i szyłem u pana we Wrzeszczu
obok Rossm. na koncu pierzei, tam gdzie jest
poczta. Garnitur był tańszy od SS i Byt i idealnie
dopasowany, z bardzo dobrym materiałem
pozdrawiam
7 GRZECHÓW FOTOGRAFA ŚLUBNEGO
Darmowy kurs na maila:
Co musisz wiedzieć o fotografach ślubnych?
www.zdjeciaslubne.zdunczyk.com
Darmowy kurs na maila:
Co musisz wiedzieć o fotografach ślubnych?
www.zdjeciaslubne.zdunczyk.com
Zdecydowanie odradzam garnitury z salonow Sunset Suits. Tragiczne wykonanie, szew na spodniach pekl pierwszego dnia uzytkowania, po wymianie na nowy, wystapil taki sam defekt na drugiej nogawce drugiego dnia uzytkowania! Sposob i poziom zalatwienia reklamacji pozostawiam bez komentarza. Firma sprawia wrazenie mocno niepowaznej, pod numerem kontaktowym podawanym w korespondencji uslyszec mozna wylacznie komunikat o wylaczeniu abonenta, podobnie jak pod numerem wskazanym w Krajowym Rejestrze Sadowym. Nigdy wiecej nie bede korzystal z produktow tej firmy i bede odradzal to wszystkim znajomym.
hej, to zalezy od figury. Moj maz jest bardzo wysoki i nigdzie nie szyli na wymiar. Jedynie w sunset suits. Polecam ta firme, ze wzgledu na to, ze jedyni na rynku byli profesjonalni. We wszystkich innych sklepach obsluga nie znala sie na rzeczy. Pewnie zalezy od miasta, ale we Wroclawiu nie ma lepszego sklepu. Koszula i garnitur byly wytaliowane i naprawde zrobili dobra robote :)
Tak sie składa że byłam ostatnio w tych sklepach szukac garniuturu w garnitury to kwestia gustu, chcę sie wypowiedzieć na temat obsługi.. w SS o wiele lepiej! W Bytomiu Pan sprzedawca powiedział (mojemu przyszłemu mężowi) żeby nie kupował już garnituru bo może się rozmyśli i slubu nie będzie!!! :)
normalnie ubaw po pachy a mój mąż przeżywał to przez 2 dni
wnioskuję, że ów Pan nie jest sprzedawcą miesiąca :)
normalnie ubaw po pachy a mój mąż przeżywał to przez 2 dni
wnioskuję, że ów Pan nie jest sprzedawcą miesiąca :)