Widok

Garnki na płytę indukcyjną

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam,
mam pytanie do tych z Was, które mają płytę indukcyjną.
Jakich garnków używacie? Czy macie droższe - np. Berghoff? Czy może tańsze (słyszałam opinie, że to właściwie to samo co Berghoff) Millerhaus? A może jeszcze inne? Zależy mi na tym, żeby było ich kilka o dość dużej pojemności, żeby można je było myć w zmywarce i żeby nie miały czarnych elementów gumowych - nie podobaja mi się.
i jeszcze jedno pytanie - czy rączki sie nagrzewają - jak są ze stali?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja mam z ikei za 39zl i nic sie z nimi nie dzieje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
mi niestety też rdzewieją te garnki 365+ z Ikei. dobrze ze mam tylko 1.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kurcze to ja chyba jakieś felerne zakupiłam garnki z ikei albo moja zmywarka je zniszczyła że zaczęły rdzewieć :(. albo jakieś inne modele mamy ja płaciłam za jeden garnek z ikei jakieś 70zł
ja kupilam garnki z ikei za 29 zl 3 sztuki i nic mi sie z nimi nie dzieje a mam je od prawie dwóch lat. Myje je w zmywarce itd
Ja włąsnie kupiłam tez jeden z IKEA z tej serii chyba 365+ czy jako stak i niby nierdzewka ipt. a tu lip ap o jednym umyciu w zmywarce pojawily sie kropki i rdzy,a kupiony we wrzesniu. Szkoda ze nie mam paragonu bo bym oddala, kolezance tez rdzewiały i oddala do reklamacji i kase oddali bo jak nierdzewka to nie mają prawa rdzewiec.
my też mamy z ikei, też kupowane w październiku, myte w zmywarce i nic się z nimi nie dzieje. widać ślady użytkowania ale nic poza tym.
Ja mam garnki Berghoff już 2 lata. nie były jakoś strasznie drogie, znalazłam fajna ofertę na Allegro. Raczki faktycznie nie nagrzewają się ale mam plastikowe. W pokrywce termometr ale nie jest zbyt dokładny. Od początku myje je w zmywarce i nie ma śladu rdzy.
Jakiś czas temu kupiłam tez garnki w Ikea. Takie najtańsze , 3 w komplecie(rondelek, mały garnek i ciut większy) i tak naprawdę nic złego nie mogę powiedzieć. Nie rdzewieją, nie przeciekają. Garnek jak garnek. Te z Ikea mam ok. pól roku.
Ogólnie polecam i te tańsze i droższe.
ja odradzam te z ikei. Też słyszałam że są dobre kupiłam i niestety pieniądze wyrzucone w błoto. Po pierwsze na wysokości rączki jak się naleje wody to tym łączeniem z rączką woda wycieka, a po drugie niestety garnki na dnie rdzewieją!! nie wiem czy to od mycia w zmywarce czy jak ale na pewno tak być nie powinno dodam że garnki były kupowane w październiku czyli mają 4 miesiące i są do wyrzucenia.
teraz też sama myślę którą firmę wybrać bo muszę kupić nowe garnki.
podobno dobre są te z Ikei...
Ale ja mam płytę gazową;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry