Widok
jeśli kwalifikujesz się do zabiegu, to od ręki dostaniesz od niego skierowanie. Jeśli jest to zagrożenie życia i liczy się czas, to idziesz do szpitala na drugi dzień praktycznie - spotkałam kilka takich przypadków na oddziale. Jeśli zabieg nie jest pilny (profesor z grubsza poda Ci termin i powie co masz zrobić), to ze skierowaniem idziesz od razu do przychodni (stary szpital kolejowy) najlepiej ok 11.00-12.00, prosisz o założenie karty. Jak Ci karzą iść do lekarza i zapytać czy przyjmie, to mówisz, że byłaś już i że przyjmie. Potem niestety musisz odczekać w kolejce (oni czasem przyjmują do 12.00, czasem do 13.00) i lekarzowi w gabinecie mówisz, że jesteś od profesora i że profesor wyznaczył taki i taki termin - i załatwione :)
[/url]
[/url]

no ew. możesz się przejść do przychodni szpitala Wojewódzkiego do asystenta profesora - dr Nowobilski, może do niego spróbuj? ew. dr Szafrański - bardzo sympatyczny, jak mnie już prof. naprawił, to on się mną opiekował.
No od biedy możesz prof. łapać w jego gabinecie na oddziale. Zwykle koło 13.00 bywał już wolny, no chyba że miał ciężki zabieg, to wychodzi wcześniej do domu. Gabinet ma w szpitalu na 3 piętrze, jak wyjdziesz z windy, to skręcasz w korytarzyk po lewej i tam zaraz z brzegu jest jego pokój.
A tak wygląda prof.:

http://www.poradnikmedyczny.pl/mod/openmedicatv/play/509/Najcz%C4%99stsze_powik%C5%82ania_po_operacyjnym_leczeniu_raka_jelita_grubego.html
[/url]
[/url]
No od biedy możesz prof. łapać w jego gabinecie na oddziale. Zwykle koło 13.00 bywał już wolny, no chyba że miał ciężki zabieg, to wychodzi wcześniej do domu. Gabinet ma w szpitalu na 3 piętrze, jak wyjdziesz z windy, to skręcasz w korytarzyk po lewej i tam zaraz z brzegu jest jego pokój.
A tak wygląda prof.:

http://www.poradnikmedyczny.pl/mod/openmedicatv/play/509/Najcz%C4%99stsze_powik%C5%82ania_po_operacyjnym_leczeniu_raka_jelita_grubego.html

Do przychodni musisz się zapisać z wyprzedzeniem, a potem zarejestrować.
Co do pójścia do profesora do szpitala, to jeśli Ci tak bardzo szkoda kasy na własne zdrowie i masz dość tupetu, żeby mu zawracać głowę, to idź tak z marszu...
Ja go tak złapałam, ale wcześniej byłam na wizycie prywatnie, po prostu doniosłam mu dodatkowe wyniki badań przed operacją.
W akademii też tak chodziłam do jednego z chirurgów, bez rejestracji i umawiania, ale też wcześniej byłam na wizycie jakby wstępnej i on znał już mnie i mój przypadek.
[/url]
[/url]
Co do pójścia do profesora do szpitala, to jeśli Ci tak bardzo szkoda kasy na własne zdrowie i masz dość tupetu, żeby mu zawracać głowę, to idź tak z marszu...
Ja go tak złapałam, ale wcześniej byłam na wizycie prywatnie, po prostu doniosłam mu dodatkowe wyniki badań przed operacją.
W akademii też tak chodziłam do jednego z chirurgów, bez rejestracji i umawiania, ale też wcześniej byłam na wizycie jakby wstępnej i on znał już mnie i mój przypadek.

nie miałam refluksu, miałam w sumie 3 operacje i nie miałam na to wpływu, jedna była ratująca życie a 2 nazwijmy to "naprawcze". Jedyne czego żałuję, to to że nie trafiłam od razu do profesora, bo na pewno miałabym to zrobione szybciej. W akademii wymyślali coraz to nowe badania i chcieli zrobić 3 różne operacje - w sumie miałabym ich 5. Profesor załatwił to wszystko podczas jednego zabiegu.
[/url]
[/url]

Bardzo dobrym, wnikliwym i poświęcającym tyle czau ile potrzeba jest Pani dr. Anna Suchodolska przyjmująca w Swismedzie w Gdańsku na Wileńskiej.Chyba też przyjmuje w Gdyni na ul. Starowiejskiej 47 w Ośrodku Diagnostyki Medycznej ( ale to trzeba sprawdzić).
Odpowiada na każde pytanie, interesuje ją cały pacjent a nie tylko jej specjalność,bada, słucha,pisze wszystkie dyspozycje dla pacjenta na kartce ,kieruje gdzie trzeba, jest uśmiechnięta, rzeczowa i najważniejsze:wychodzisz i wiesz co robić dalej i nie masz poczucia straconego czasu
Odpowiada na każde pytanie, interesuje ją cały pacjent a nie tylko jej specjalność,bada, słucha,pisze wszystkie dyspozycje dla pacjenta na kartce ,kieruje gdzie trzeba, jest uśmiechnięta, rzeczowa i najważniejsze:wychodzisz i wiesz co robić dalej i nie masz poczucia straconego czasu