Widok
Gdańsk-Warszawa,czy można inaczej niż "7"
Szanowni Państwo, czy podróż samochodem do Warszawy to tylko krajowa 7, czy są inne alternatywne drogi, nawet nieco dłuższe ale o mniejszym natężeniu ruchu i bezpieczniejsze? Proszę o informacje, czy można ominąć 7 i np. ktoś z państwa jechał np. przez Toruń i skrótami na Warszawę. Pozdrawiam i dziękuje za informacje.
Google maps pokazuje coś takiego. Droga jest dłuższa, płatna (dlatego mały ruch). Ja bym jednak nie ryzykował i lepiej jechać Dk7.
http://maps.google.pl/maps?f=d&source=s_d&saddr=Sopot&daddr=Warszawa&hl=pl&geocode=FW22PgMdYDQbASlfJhxMkQr9RjH6lXpvMxnT9w;FSz2HAMdBZ9AASkBn4aaZsweRzH80-qIKr7wcg&mra=ls&sll=53.327592,20.489502&sspn=2.362261,4.938354&ie=UTF8&ll=53.334153,19.698486&spn=2.361898,4.938354&t=h&z=8
http://maps.google.pl/maps?f=d&source=s_d&saddr=Sopot&daddr=Warszawa&hl=pl&geocode=FW22PgMdYDQbASlfJhxMkQr9RjH6lXpvMxnT9w;FSz2HAMdBZ9AASkBn4aaZsweRzH80-qIKr7wcg&mra=ls&sll=53.327592,20.489502&sspn=2.362261,4.938354&ie=UTF8&ll=53.334153,19.698486&spn=2.361898,4.938354&t=h&z=8
można jechać A1, potem przez Grudziądz, Brodnicę, Rypin. Wychodzi nawet tylko 370km ale ODRADZAM
1. zakorkowany Grudziądz, korek na moście, potem w mieście bo remont głównej ulicy (Hallera) i zwężenie
2. zakorkowana Brodnica (większego korka nie widziałem, całe miasto stoi)
3. trasa Grudziądz-Brodnica w wielu miejscach w remoncie i ruch wahadłowy, lub korek na pare km
4. traktory, kombajny i cała gromada różnych dziwnych rzeczy hamujących ruch.
Po za tym gęsto od policji na tej trasie. Fotoradarów też nie brakuje. To co się nadrobi na A1, straci się na bzdurnych ograniczeniach 50-70 i jadąc za traktorem lub przeładowaną ciężarówką.
1. zakorkowany Grudziądz, korek na moście, potem w mieście bo remont głównej ulicy (Hallera) i zwężenie
2. zakorkowana Brodnica (większego korka nie widziałem, całe miasto stoi)
3. trasa Grudziądz-Brodnica w wielu miejscach w remoncie i ruch wahadłowy, lub korek na pare km
4. traktory, kombajny i cała gromada różnych dziwnych rzeczy hamujących ruch.
Po za tym gęsto od policji na tej trasie. Fotoradarów też nie brakuje. To co się nadrobi na A1, straci się na bzdurnych ograniczeniach 50-70 i jadąc za traktorem lub przeładowaną ciężarówką.
No małolaty śmigali skodą , myśleli że mogą jak Kubica 200km/h
a tu niestety wyniosło z zakrętu !!!
Cóż, trafiła się ciężarówka ......
Poco ograniczenia ....
Jak tacy małolaci nic sobie nie robią, wczoraj jadąc z Kolbud też mnie taki wyminął, na podwójnej ciągłej gdzie było 50
Więc co tu kryć, szkoda ciężarówki ....Właściciel straci na postoju ....
Nie żal mi takich kierowców....
Sami są sobie winni ....
a tu niestety wyniosło z zakrętu !!!
Cóż, trafiła się ciężarówka ......
Poco ograniczenia ....
Jak tacy małolaci nic sobie nie robią, wczoraj jadąc z Kolbud też mnie taki wyminął, na podwójnej ciągłej gdzie było 50
Więc co tu kryć, szkoda ciężarówki ....Właściciel straci na postoju ....
Nie żal mi takich kierowców....
Sami są sobie winni ....