Widok

Gdańsk - miasto które stoi

Sytuacja na Jabłoniowej.
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie spieszcie się zaraz czas wracać do pracy:))
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3

Będzie jeszcze gorzej

Kolejne osiedla dochodzą. Dewelopery nie śpią. Jedynie miasto bez zmian od 30 lat.
popieram tę opinię 67 nie zgadzam się z tą opinią 10

Przy Jabłoniowej nie ma pkm, skm, tramwaju,

ani nawet drogi rowerowej
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 4

Za co was tam wysiedlili?

Może jakieś mieszkanie komunalne we Wrzeszczu się znajdzie
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 11

Ja też mam pomysł

Rowerzystów jest 50 razy mniej niż kierowców, więc ścieżki rowerowe budujmy tylko przy drogach 50-pasmowych. Oprócz tego oczywiście zakaz jazdy rowerem po ulicy.
popieram tę opinię 43 nie zgadzam się z tą opinią 15

Dulkiewicz nie ma kompetencji do zarządzania miaetem

Przypadkowo stała się Prezydentem po tragicznej śmierci Pawła Adamowicza. Potem wybory i kontynuacja na zasadzie naiwnych oczekiwań mieszkańców o kontynuacji działań Adamowicza. Niestety to co jest brutalną rzeczywistością to indolencja, buta i fejsbukowy PR.
popieram tę opinię 71 nie zgadzam się z tą opinią 24

Dla mnie się podoba. Wolniej, bezpieczniej.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 8

Stoją tylko przyjezdni

My tu mieszkamy.
Lokalsi jadą tramwajem i oglądają słoiki w drodze do hacjendy którą trzeba spłacać 25 lat pomimo że jest tańsza niż 50m2 w Szadółkach.
Trzeba być niezłym przegrywam aby wozić się z wioski do miasta do pracy, po zakupy, do kina, na basen, do lekarza, teatru, szkoły itd...
I te koszenie trawnika w niedzielny poranek.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 37

Tramwajem XD codziennie uszkodzony albo kolizja XD
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

Tramwajem do pętli Ujeścisko i dalej 115 albo 174, względnie jeszcze 120 i spacerek. Jak się chce to się da, ale wasza pseudo wygoda jest ważniejsza od dobra ogółu. Gratuluje narcyzy!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 22

Nie napisałoś, skąd i dokąd jedziesz, może jest lepsze rozwiązanie. Jakiś P+R? 1,5h to może z Wrzeszcza do Sobieszewa się jedzie. Wiadomo, że będzie zawsze jakaś różnica względem samochodu chociażby z uwagi na przystanki, ale nie wierzę, że jest aż taka, aby opłacało się wybrać auto w mieście. Nie mówiąc, że jadąc zbiorkomem masz gdzieś tankowanie, korki, frustratów na drodze itp... muzyczka na słuchawki i chill :).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Rozumiem, że minusują ci, którzy nie potrafią zbyt wiele robić w życiu i uczepili się stołka.

Ja niedawno zmieniłem pracę, fajna ekipa, dobra płaca. Ale dojazd zajmuje zbyt wiele czasu więc i tę pracę będę zmieniał bo bardzo szanuję swój czas. A z racji tego, że jestem dobrym fachowcem, to szybko znajdę sobie zajęcie. Nie ma problemu:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9

Frustraci w blachosmrodach

Hejtujecie władze a sami sobie ten syf robicie. Wy wybieracie samochód podczas dojazdów, to jest wyłącznie wasz wybór! Nie zwalajcie swoich porażek życiowych na innych! Wszyscy na terapię!
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 44

Nudziarz

Pewnie rofeszysta
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie czytaj

jak Ci nie pasuje
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

rowery na dywany!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

A od kiedy to ktoś ma się tłuc godzinami w komunikacji dla "dobra ogółu", jakiego ogółu? Tym ogółem nie jesteś Ty, nie jestem ja, tylko ci którzy czerpią z tego zyski. Jakby część osób dodatkowo przesiadła się na komunikację to nikt nigdzie by nie dojechał, skończyliby jak sardynki w puszce
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 3

Po pierwsze nie 50 razy, bo najbardziej ostrożne oceny mówią o czterech procent udziału w ruchu, a w tym jest też komunikacja miejska. Po drugie strasznie byś sobie chciał w stopę strzelić Gdyby ci wszyscy rowerzyści przesiedli się z powrotem do samochodów. Krótko mówiąc strasznie głupi ten twój pomysł
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 20

smród, zasikane, a ostatnio nawet zarzygane miejsca, rowery, wózki, tłok, że wysiąść się nie da, a jeszcze do pogody nie doszedłem.... super, tylko na to czekam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry