Widok
Ostrożna ocena to 50 razy
Bliżej prawdy jest stosunek 100 razy, co potwierdzają dane GZDiZ i te śmieszne liczniki przy ścieżkach rowerowych. Po uwzględnieniu obwodnicy bilans jest jeszcze bardziej na korzyść samochodu, bo jednego dnia jeździ nią do 100 tysięcy samochodów czyli tyle, co przez cały rok ścieżką rowerową wzdłuż plaży (czyli najpopularniejszą ścieżką rowerową w Gdańsku). To wszystko mimo nachalnej promocji roweru, rozdawaniu nagród za jazdę rowerem (oczywiście z naszych podatków) i zniechęcaniu do jazdy samochodem.
Po pierwsze nie 50 razy, bo najbardziej ostrożne oceny mówią o czterech procent udziału w ruchu, a w tym jest też komunikacja miejska. Po drugie strasznie byś sobie chciał w stopę strzelić Gdyby ci wszyscy rowerzyści przesiedli się z powrotem do samochodów. Krótko mówiąc strasznie głupi ten twój pomysł
Rozumiem, że minusują ci, którzy nie potrafią zbyt wiele robić w życiu i uczepili się stołka.
Ja niedawno zmieniłem pracę, fajna ekipa, dobra płaca. Ale dojazd zajmuje zbyt wiele czasu więc i tę pracę będę zmieniał bo bardzo szanuję swój czas. A z racji tego, że jestem dobrym fachowcem, to szybko znajdę sobie zajęcie. Nie ma problemu:)