Widok

Gdański standard dojazdu do pracy

komunikacją miejską. Chciałabym zacząć od podziękowania motorniczemu tramwaju nr 7, który zadbał o to, bym miała poranna przebieżke na stacji SKM Srodmiescie do zimnego pociągu SKM. Dla odmiany w gruchotach, które obsługują SKM wczoraj można było smażyć jajka na siedzeniach. A na sam tramwaj nr 7 wyczekałam się na przystanku Płocka z 6 minut, choć na elektronicznej tablicy odjazdu czas wynosił ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wychodziłem wcześniej, jednak uciekał mi wcześniejszy.

Następny spóźniał się 7 minut i na przystanku spędzałem 17 minut. Kupiłem samochód, wychodzę z domu, auto zawsze stoi i czeka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z filmu: "Co mi zrobisz, jak mnie złapiesz". Genialny reżyser Bareja i aktorzy grający te role.

... " - No, ubierasz się pan.

- W płaszcz jak pada. Opłaca mi się rozbierać po śniadaniu?

- Fakt.

- Do PKS mam pięć kilometry. O czwartej za piętnaście jest PKS.

- I zdążasz pan?

- Nie. Ale i tak mam dobrze, bo jest przepełniony i nie zatrzymuje się. Przystanek idę do mleczarni. To jest godzinka. Potem szybko wiozą mnie do Szymanowa. Mleko widzi pan ma najszybszy transport, inaczej się zsiada. W Szymanowie zsiadam, znoszę bańki i łapię EKD. Na Ochocie w elektryczny do Stadionu. A potem to już mam z górki, bo tak: 119, przesiadka w 13, przesiadka w 345 i jestem w domu. Znaczy w robocie. I jest za piętnaście siódma. To jeszcze mam kwadrans to sobie obiad jem w bufecie. To po fajrancie nie muszę zostawać, żeby jeść, tylko prosto do domu. I góra dwudziesta druga pięćdziesiąt jestem z powrotem. Golę się, jem śniadanie i idę spać. " ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

to ty jesteś biedny

nie stać cie na mieszkanie w porządnej lokalizacji to musisz tym swoim złomem codziennie się męczyć, mnie stać na mieszkanie blisko pociągu a pracuję też w porządnej firmie blisko pociągu więc codziennie śmigam ciepłym pociągiem, ty zaś nie masz żadnego ciepłego autka tylko na dzień dobry odśnieżanie i skrobanie zamarzniętych szyb, potem może ewentualnie się rozgrzejesz o ile w ogóle wyjedziesz, na koniec masz korek gratis taki jesteś bogaty

Jedź do Japonii.

Tam ''gwiazdeczko'' nie będziesz musiała tyle czekać, aż nadjedzie wieloskładowy dyliżans.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wyczekałam się 6 minut........noooo straszne.
Tragedia wręcz.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gdańska komunikacja to przeciwieństwo jakichkolwiek standardów. Ciągłe awarie, wypadające kursy, spóźnienia już na początku trasy, niedziałające biletomaty.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Po to

są rozkłady jazdy żeby móc wyjść tak akurat a nie bezmyślnie sterczeć na przystanku. Poza tym komunikacja często zagina czasoprzestrzeń i mimo, iż na tablicy widnieje jedno to pojazd przyjeżdża inaczej.

To taka czytelniczka że ma

10km/h przez korki to nie śmiganie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Planowo miała być za 3 więc "aż" 3 min opóźnienia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najlepiej płacić za komunikację i morda w kubeł, nic nie krytykować.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Lubisz

Czy musisz lubić?

Nic ci się ,nie stanie , jak trochę pobiegasz ! Będziesz lepiej wyglądać i będziesz zdrowsza .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Szczęśliwi czasu nie liczą
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja to proszę Pana mam bardzo dobre połączenie. Wstaję rano,

za piętnaście trzecia. Latem to już widno. Za piętnaście trzecia jestem ogolony, bo golę się wieczorem, śniadanie jadam na kolację, więc tylko wstaję i wychodzę.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

E tam

Może i są awarie, ale za to jest drogo.
do góry