Widok

Gdynia dołącza do Gdańska

Jak widać władze Gdyni podobnie jak prezydentka z drugiej strony Trójmiasta lubią utrudniać życie mieszkańcom i już za chwilę biletów okresowych nie kupimy w Gdyni, w aplikacjach mobilnych. Brawo. Nie ma to jak cofać się w rozwoju. Włodarzom Trójmiasta radzę samemu spróbować zainstalować wspaniałą aplikacje Fala na telefonie i kupić w niej bilet. A następnie porównać proces zakupu i ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fala,

fala to była w wojsku i dawała młokosom popalić.Nic się nie zmieniło.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

Karta ZKM

Kartę ZKM będą likwidowali proszę podpytać w kasach SKM oraz w punktach obsługi ZKM
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

wyłącza ci internet to inaczej będziesz śpiewał
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Żeby fala na koniec dnia dobierała najkorzystniejszą taryfę, to te taryfy by musiały istnieć.

Przykład takiej korzystnej taryfy to na przykład bilet 75 minutowy za 6 złotych, który pozwoli podjechać SKM i potem jeszcze autobusem. A jaka to korzystna taryfa zapłacić za SKM w taryfie SKM i potem jeszcze za autobus po taryfie ZKM?

Ujmując to prościej: ludzie potrzebowali wspólnego biletu a dostali falę.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

W Gdańsku już to zrobili. Stary system wyłączyli. Mają do miesiecznych Falę, albo aplikację miejską Jestem z Gdańska, ale ona jest połączona z Falą
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Już niedługo - wspomnisz moje słowa. Nie po to weszli w Fale, żeby utrzymywać dwa systemy. Ten stary w końcu wyłączą. Ale przez internet miesięczny nadal kupisz, tylko na stronie Fali, no i będziesz musiał założyć konto.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

No właśnie w Fali tak to działa. Konto w Fali potrzebujesz tylko do biletów miesięcznych. jak chcesz kupować pojedyncze bilety, to wystarczy karta płatnicza fizycznie, zegarek, telefon.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nikt nie chce tego badziewianego systemu FALA a oni go na sile wciskaja. Obecnie nie ma problemow z zakupem biletow przez internet , wiec po co zabierac to co działa a wciskac system FALA ktory nie dziala?/ !
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak, przedwczoraj kanary (chłopak i dziewczyna ubrani ,,na luzie", wręcz ,,byle jak") - mili, owszem,

nie mogli sprawdzać biletów bo czegoś im z FALI ich czytniki nie spisywały... tramwaj nr 4. Co do ubioru, rozumiem, że nie muszą być pod muchą i w balowej sukience, ale potrzeba jednak minimum, z szacunku do tego, że są jednak w pracy, choćby tzw.sportowej elegancji. Żal mi ich było dosłownie, bo było widać, że nie rozumieją tego co robią - co próbowali robić i szeptali między sobą co tam nie działa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

dlatego nigdy nie uraczysz ankiety takiej tresci, ani zadnuych referendow w tym kraju...bo albo ci w ktorejs tv powiedza ze masz bojkotowac, albo dadza takie pytania ze odpowiedz i tak bedzie po stronie wladzy
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

sprzedaż

sprzedaż
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jakby zrobili ankietę / referendum czy Fala ma dalej płynąć, to by wynik był pewnie 99% na "nie" xD
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 3

No wlasnie

Kiedy zostanie uruchomiona tzw sprzedaż dynamiczna
Czyli wybór automatycznie przez system fala na koniec dnia najkorzystniejszego biletu/taryfy dla pasażera
To ta innowacyjna rewolucyjna funkcja Fali

I jak to ma się do dotacji unijnych na innowacje
Ta innowacja w fali nigdy nie została uruchomiona
Urzędnicy odpowiedzialni za dotacje w takich sytuacjach nakazują zwrot dotacji
I jak to ma się w przypadku Fali?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sprzet do d

Wczoraj zakupilam bilet jednoprzejazdowy w falomacie w autobusie. Po przejechaniu odcinka trasy miała kontrolę zostałam poproszona o bilet jakie było moje zdziwienie kiedy otrzymałam informację że nie ma tego biletu. Oswiadczylalm ze musi być bo kupowałam. Przemiły kanar sprawdził po raz drugi trzeci i czwarty raz przejechaliśmy połowę miasta a ja musze wysiadać bałam się że mi nie pozwoli że otrzymam mandat. Na przystanku wyświetlił się bilet. Pan z uśmiechem przeprosił i oświadczył że to niej ich wina tylko systemu. Nigdy więcej nie kupię tak biletu albo papierowy lub jakdojade.
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 3

W co ty wierzysz? Ludzie nadal będą głosować na tych samych dzbanów.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry