Widok

Gdynia i PKP

Chore stanie 20 min na przejeździe na ul. Północnej
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mogłeś jechać na estakade

Dawno już byś tam był. Jeszcze trochę i kierofczykom pociagi beda musiały ustępować pierwszeństwa
popieram tę opinię 77 nie zgadzam się z tą opinią 68

Jako dowcip nawet śmieszne.

Jako praktyka- niewykonalne. Pociągi potrzebują całych kilometrów żeby się zatrzymać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Absolutnie wykonalne!

Ograniczyć prędkość pociągów do 10km/h i wprowadzić przepis mówiący, że pociąg musi się zatrzymać jeżeli kierowca, pieszy, rowerzysta ma myśl o tym, że będzie chciał przejść.
Zrobione.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mogły to by się bariery zamykać na czas przejazdu pociągu a nie 15 minut przed

jak pracowałem w NL to w samym centrum miasta przejazd i barierki się opuszczały dopiero jak pociąg się do nich zbliżał - u nas jak zwykle, lepiej pogadać o aborcji.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ty wiesz co piszesz ? Mało w PL ludzi wjeżdża samochodami w trakcie opuszczania szlabanów.

A w NL zapewne widziałeś wszystkie przejazdy kolejowe `?

Wszyscy piszą o jechaniu przez estakadę ale to nie jest rozwiązanie, przez to hutnicza stoi jak i sama estakada! Miasto powinno ruszyć 4 litery i dogadać się z PKP odnośnie budowy tunelu. Chore miasto niestety...
popieram tę opinię 103 nie zgadzam się z tą opinią 11

bardziej miasto, jakoś w innych miejscowościach są tunele, patrz: Rumia, Reda, Wejherowo i się da, tylko Gdynia nie może się dogadać
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 5

W Gdyni jest więcej tuneli niż w Rumi, Redzie i Wejherowie, więc nie wiem o co Ci chodzi?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 21

O to, że tunele są nie tam, gdzie jemu wygodnie:)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 12

to mam do centrum jechać id..to i się cofać na Chylonię?

Dokładnie

Chore procedury PKP, zamykają przejazd i czekają aż pociąg przejedzie, potem czekają dalej bo za pół godziny następny jedzie.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

PKP to same kolesiostwo z nadania PiS

Zero kwalifikacji, mierni ale wierni. Nie spodziewaj się cudów.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bez przesady

Też jestem wrogiem PiS ale te procedury to są od dziesięcioleci. PKP to stary beton i tyle.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

W tym rzecz, że czas je zmienić

Ale musieliby tam się znaleźć ludzie kompetentni, którym by się chciało robić to, za co im płacą. Póki co siedzi na stołkach banda fryzjerów, co za jedyną rekomendacje mają wujka, brata czy szwagra w partii, dlatego i procedury jak za PZPR.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bzdury Jacusiu piszesz. Na liniach wielotorowych szlabany opuszcza się na 5 minut przed przjezdem

pierwszego pociągu (wg starych kolejowych regulaminów). A ze mamy tu do czynienia z SKM, której pociągi w godzinach szczytu kursują co 7 i co 8 minut, to co ? Zatem co tu wstawiasz kit w postaci 30 minut oczekiwania na następny pociąg ?

Przejazdy na Północnej i Puckiej to nie tylko dwa tory SKM, ale też 2 tory dla innych pociągów.

Kiedyś SKM miała częstotliwość co 6 minut w godzinach szczytów komunikacyjnych. Były postulaty co 5 minut, ale wtedy oba przejazdy na bazie w/w regulaminu musiałyby na ten czas zamknięte.

to idx na Pucką deklu tam się stoi 40-45-50 minut

To już 50 lat dogadywania

Oni już zapomnieli o co się dogadują. A ludzie mają ochotę ich zabić za głupotę ale oni są wyżej i mają w de wszystkich
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

20

Dwadzieścia minut to krótko czasem 45 się stoi
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dawno temu...

Będąc młodym instruktorem nauki jazdy 23 lata, jak miałem upierdliwego kursanta, to tam jeździłem. Prostował się natychmiast.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hmmm

Uważam że niestety politycznie nie jest to do przepchnięcia.Włodarze Miasta chcą aby kasę wyłożyło pkp a pkp liczy na to samo od miasta.Poza tym polityka kolesiostwa ma tu duże znaczenie.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dlaczego miasto ma wykładać

pieniądze, które powinien dać rząd. Po wybudowaniu koszty utrzymania i wszelkich napraw remontów będzie też sponsorować miasto? Czy któreś z tuneli Wejherowo zrobiło z miejskich pieniędzy? Jeszcze jeden ważny temat, jak by teraz zrobiono tunel w ciągu Puckiej, to o przedłużeniu obwodnicy do portu i na zachód można zapomnieć.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja dziś stałem 40 minut !!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Widzicie po lewej szafę z napisem bombardier?

To właśnie ona decyduje o tym, czy otworzyć szlaban, czy nie. Dróżnik już od dawna nie rządzi tym przejazdem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kasa na openera ważniejsza od jakiegoś tam tunelu pod torami
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Co masz do Openera ? Co ty sobie wyobrażasz, że PL i Gdynię pozbawisz imprezy muzycznej ?

Te mają być tylko w obcych krajach ? U nas nie mogą, bo cierpi twoje żałosne, samochodowe ego ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zgadzam się że to jest chore 20 minut Staś na przejeździe kolejowym gdzie przejedzie raptem 10 aut i znowu jest zamykane ale po co budować tunele czy mosty żeby rozwiązać korki lub drogi żeby było nam łatwiej skoro szczurek woli stawać biurowce kolejne !!! Bo oczywiście urząd miejski ma z tego korzyść !
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tu masz tylko pretensje do Szczurka ? To czemu wcześniej nie zbudowano tuneli czy wiaduktów w tym

rejonie miasta ?

I dobrze, że buduje biurowce. Skoro na rynku jest na nie zapotrzebowanie to nic po tobie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Aaa

Przecież to normalne druzniczki mają wy....ane na to że stoi sie długo chociaż pociągi nie jada
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry