Widok
Gdzie USG bioderek
Mam pytanie: "gdzie można wykonać USG niemowlakowi". Mój synek skończył 4 tygodnie i muszę z nim iść na USG ale nie wiem zbytnio gdzie - jak ktoś wie to niech napisze. Słyszałam że jest tylko prywatnie jeżeli ktoś zna miejsce w którym można zrobić na koszt NFZ to będę wdzięczna za adres.
Pozdrawniam
Pozdrawniam
najlepszy jest ortopeda we wrzeszczu to jest chyba ul do studzienki
bylo kiedys o tym lekarzu poszukaj w archiwum bierze 50 kolejki sa duze ale ekarz ma super podejscie zarowo do dzieci jak do rodzicow:)pelen profesjonalizm
Wrzeszcz na ul. Miszewskiego 18 numer telefonu: 302-66-13. Przyjmuje tam dr Piotr Sieliwończyk przepraszam za zamieszanie :)
Przychodnie - Suchanino, Kartuska, Brzeźno - cena 40 zł za badanie bioderek metodą prof. Grafa. Badanie wg zaleceń wykonuje się dwukrotnie - jak najszybciej po urodzeniu - powoli przebija się to w szpitalach w pomorskim, w praktyce 4-6 tydzień, przy braku zmian kontrola usg w 12 tygodniu życia. Po wprowadzeniu tej metody od 15 lat w powiatach okołotatrzańskich nie trzebabyło operować żadnego dziecka - a tylko jedno dziecko posiadające "niekumatych" rodziców musiało zostać "zabetonowane" bo nie chciało im się zakładać urządzenia korygującego.
Natomiast brzuszek dla Pacjentów przychodni na skierowanie, dla pozostałych w lipcu 40 zł, od sierpnia 50 zł - najlepiej po konsultacji pediatrycznej.
Badanie takie można też wykonać na zamówienie w domu Pacjenta- w trójmieście 200 zł w dzień powszedni, 250 w święta.
Szczegóły można znaleźć na www.usg.gda.pl
Natomiast brzuszek dla Pacjentów przychodni na skierowanie, dla pozostałych w lipcu 40 zł, od sierpnia 50 zł - najlepiej po konsultacji pediatrycznej.
Badanie takie można też wykonać na zamówienie w domu Pacjenta- w trójmieście 200 zł w dzień powszedni, 250 w święta.
Szczegóły można znaleźć na www.usg.gda.pl
Znalazłam na stronie gdynia.pl o programie profilaktycznym, dla dzieci zameldowanych w Gdyni:
Badania profilaktyczne w zakresie wykrywania wrodzonego zwichnięcia stawu biodrowego u niemowląt po 2 m-cu życia.
Realizatorzy:
· Lekarska Spółdzielnia Pracy ul. Obrońców Wybrzeża 1/3 tel. 058 620-02-07
· Przychodnia Lekarska „Witomino" Sp. z o.o. ul Konwaliowa 2 tel. 058 624-18-24 0
58 624 19 45
· Przychodnia Lekarska Chylonia I Sp. z o.o. ul. Rozewska 31 tel. 058 623-46-88
· VITA MED Sp. .z o. o. ul. Wejherowska 59 tel. 058 623-07-71
· „Przychodnia u Źródła Marii" Sp. z o.o. ul. G. Zapolskiej 1a tel. 058 629-35-51
· SANUS Sp. z o.o. ul. Unruga 84 tel. 058 625 40 03 058 625 05 00
Badania profilaktyczne w zakresie wykrywania wrodzonego zwichnięcia stawu biodrowego u niemowląt po 2 m-cu życia.
Realizatorzy:
· Lekarska Spółdzielnia Pracy ul. Obrońców Wybrzeża 1/3 tel. 058 620-02-07
· Przychodnia Lekarska „Witomino" Sp. z o.o. ul Konwaliowa 2 tel. 058 624-18-24 0
58 624 19 45
· Przychodnia Lekarska Chylonia I Sp. z o.o. ul. Rozewska 31 tel. 058 623-46-88
· VITA MED Sp. .z o. o. ul. Wejherowska 59 tel. 058 623-07-71
· „Przychodnia u Źródła Marii" Sp. z o.o. ul. G. Zapolskiej 1a tel. 058 629-35-51
· SANUS Sp. z o.o. ul. Unruga 84 tel. 058 625 40 03 058 625 05 00
NFZ skierowanie, specjalisci i badania
Informacji o wszelkich lekarzach na NFZ dostarcza http://www.doktordoktor.pl
Zapraszamy do dodawania ocen, nazwisk lekarzy, dzieki temu wzrośnie jakość usług na NFZ.
Zapraszamy do dodawania ocen, nazwisk lekarzy, dzieki temu wzrośnie jakość usług na NFZ.
Hmm... jeśli przy okazji będziecie, to polecam - https://multimed.pl/cennik/cennik-usg/ Bo jednak inny poziom podejścia niż w innych miejscach, w których byliśmy. Tutaj pełna informacja, przygotowanie do badania, przypomnienie o nim, o tym, co trzeba zrobić wcześniej. Na miejscu wszystko załatwione profesjonalnie, bez wątpliwości. Ludzie mili, sprzęt wysokiej jakości. Moim zdaniem było warto...