Widok

Gdzie info o protestach wolnpsciowych?

Gdzie informacje protestach przyszłych wolnościowych? Kiedy wychodzimy? Mam dość traktowania nas jak bydla
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

> Oficjalne informacje, mimo że opare na rzetelnych źródłach naukowych

Zastanówmy się nad kilkoma "oficjalnymi informacjami"
- osoby zakażone Sars-cov2, bez jakichkolwiek objawów Covid-19, są źródłem dalszej transmisji wirusa
- zasłanianie ust i nosa chustką, szalikiem, przyłbicą bądź zwykła (niespecjalistyczną) maseczką ma znaczący wpływ na ograniczenie ryzyka zakażenia siebie lub innych wirusem Sars-cov2
- wielogodzinne noszenie maseczek nie ma żadnego wpływu na zdrowie osoby je noszącej
- szczepienie zapobiega zachorowaniu na Covid19
- szczepienie zapobiega dalszej transmisji wirusa przez osobę zaszczepiona
- szczepienie niesie za sobą znikome (lub żadne) ryzyko
Wszystkie powyższe twierdzenia są chętnie kolportowane w mediach głównego nurtu a o ich prawdziwości mają zaświadczać "autorytety" z tytułami albo stwierdzenie "wszyscy tak robią/uważają".
Ale czy ktokolwiek wysilił się kiedyś na wskazanie, jak to nazwałeś, "rzetelnego źródła naukowego" tych twierdzeń?
Czy ktokolwiek wysilił się, aby w naukowy sposób obalić wyniki badań, które istnieją a które są sprzeczne z powyższymi twierdzeniami?
Mamy w to wierzyć i nie zadawać głupich pytań - tak podchodzą władze i część populacji, która ma zryte propagandą łby (lub osobistą korzyść z szerzenia wiary w oficjalny przekaz).
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oficjalne informacje, mimo że opare na rzetelnych źródłach naukowych, dla niektórych zawsze będzie propagandą. Dlatego zupełnie nie dziwi, że są tacy, dla których jazda autostradą pod prąd będzie przejawem odwagi.
Cieszyć się należy, że większość piętnuje takie zachowania i nazywa je głupotą, a nie odwagą
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Gdy "informacje oficjalne" to rażąca propaganda a "opinie przeciwstawne" zawierają konkretne treści, to jest to materiał do przemyśleń. A że myślenie boli nieprzyzwyczajonych a do podjęcia decyzji potrzeba trochę odwagi, to inny fakt.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Paradoksalnie najszybszą drogą do zakończenia pandemicznej szopki jest masowe nieposłuszeństwo obywateli. Uległość i bezkrytyczne przyjmowanie propagandy z mediów głównego nurtu tylko pogarsza sytuację. Czym dłużej będą trwały obostrzenia, tym więcej na tym stracimy pieniędzy, zdrowia i nerwów. Przedsiębiorcy powinny masowymi pozwami zbiorowymi wyeliminować kryminalistów z rządu i parlamentu. Uległość i czekanie na to, że "jakoś to będzie" lub "nie mam na to wpływu", spowoduje w efekcie nałożenie na każdego obywatela takiego reżimu, że nie tylko stracisz majątek ale na końcu również wolność i zdrowie. W nowej normalności jak w każdym totalitaryzmie tylko te 5% na górze będzie miało dobrze. Reszta będzie musiała zadowolić się ochłapami. Tak szczerze mówiąc to służbom mundurowym i zdrowia też to się nie opłaca. Jak wykończą obywateli to przyjdzie kolej na nich.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 8

- Co tam mogę przeczytać? - Oczywiście opinie przeciwstawne informacjom oficjalnym.
- Dlaczego mam wierzyć tym opiniom, a oficjalnym nie? - Nie wiem.
- Jakież to autorytety dzielą się swoimi przemyśleniami, że powinienem potraktować je poważnie? - Dla mnie żadne.
Szkoda czasu na czytanie tych bzdur
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3
Zajrzyj na stolikwolnosci.pl
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Jeżeli każdy z nas zachowywałby się jak człowiek rozumiejący powagę sytuacji, wtedy nikt nie traktowałby nas jak bydło.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6
do góry