Widok

Gdzie kradną w Trójmieście ?

Motoryzacja Na drogach Trójmiasta Temat dostępny też na forum:
Mieszkam w Trójmieście od 10 lat. Przez większość tego czasu mam samochód. Pewnie, jak spora część kierowców, miałem z nim różne problemy, których przyczyną była działalność złodziei. Proszę o wpisy ludzi, którzy wiedzą o miejscach, z których szczególnie często "znikają" auta lub ich akcesoria.
Wiem, że można napisać, że wszędzie bo jak chcą to ukradną i z garażu, ale jakiś czas temu ukradli mi auto spod szpitala na Zaspie ( w trakcie jak moja żona rodziła :( ). Na policji i od personelu szpitala dowiedziałem się, że zostawianie auta na parkingu przed tym szpitalem jest statystycznie bardziej narażone na kradzież. O statystykach wykrywalności już nie będę pisał ;-). Auta oczywiście nie znaleziono.
Mi np. zakosili też kiedyś lusterko zewnętrzne w centrum i radio spod bloku na zaspie.
Może jak parę wpisów się tu pojawi to będzie jakiś zarys sytuacji, z którą nasza policja sobie nie radzi.
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 5
Znajomemu gwizdnęli auto spod bloku na przymorzu. Niestety blokowiska nocą to niezłe pole do popisu dla złodziei i wybór części zamiennych, które można szybko opchnąć. Ciekawe jaka jest teraz liczba kradzionych aut miesięcznie w Trójmieście???
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 3
A mi ukradli rower, na Chyloni... z tego co wiem to z samochodami nie jest lepiej.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4
Mi próbowali ukraść auto spod bloku na żabiance, na szczęście skończyło się tylko na kradzieży radia i rozwalonej stacyjce
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
kowale, kowale, kowale!
masakra.
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 3
Gdzie kradną... wszędzie. Nie ma dzielnicy w 3mieście gdzie nie kradli by aut albo ja o takiej nie słyszałem
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 5
chyba lepiej zapytać:
JAKIE KRADNĄ NAJCZĘŚCIEJ?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1
najpopularniejsze niemieckie części pewnie - VW, opel, skoda...

Zakładając temat bardziej mi chodziło o wyłowienie takich miejsc, które są bardzo narażone w temacie kradzieży. Może wystarczyło by gdzieś lampy albo monitoring zainstalować, żeby życie złodziejom utrudnić ?
Z wypowiedzi to widzę raczej, że beznadzieja właścicieli aut i bezkarność złodziei jest problemem.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja bym radził po prostu nie kupować tych co kradną - naprawdę nie jest tak, że niektóre marki czy modele są takie bezkonkurencyjne - to jest taka po prostu polska moda np. na oklepane, zużyte golfy
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 18
Powiem tak. Kradną wszędzie ale najgorzej według mnie jest na łąkowej w Gdańsku. 6 razy włamano się tam do auta moich rodziców na około !!! 10 przyjazdów tam !!! Ja byłem tam 3 razy swoim autem i na całe szczęście jeszcze nie miałem przyjemności zbierać szyby z fotela ale to tylkodlatego że nie byłem tam do wieczora. Radzę omijać szerokim łukiem tą ulicę
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 5
Według mnie najgorzej jest tak jak już ktoś wspomniał na Łąkowej i Stogach, tak z resztą mówił mi agent ubezpieczeniowy gdy kupowałem AC.
A tak na marginesie to powinny łapy ucinać :-P
popieram tę opinię 55 nie zgadzam się z tą opinią 6
Mi ukradli samochód w Pruszczu Gdańskim a jakiś tydzień później w tym samym miejscu ukradli kolejne auto więc trzeba tam uważać
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3
Na jakiej ulicy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Horsztynskiego
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
W Proszczu radzę również uważać na Komarowie tam też nie brakuje chętnych na nasz pojazd lub jego zawartość
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja miałem extra passata B5 przez rok czasu na zaspie i do tej pory widują go u kupca w sopocie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8
...na Starówce kradną namiętnie anteny radiowe i rysują karoserie.To jacyś zboczeńcy?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wiesz gdzie jest to idź na policję i idź po swoją własność.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4
Radiowe zagłębie - wrzeszcz
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2
na zielonym trojkacie ktos jakis czas temu powietrze z kol spuszczal - zeby bylo trudniej to z dwoch a nie z jednego... mi na razie przez 2 lata zniknelo pioro wycieraczki. ale nowy wlasciciel byl na tyle mily, ze zdjal od strony pasazera i badyl zostawil na sztorc, zebym zauwazyl i nie porysowal sobie szyby :)
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry