Widok

Gdzie kradną w Trójmieście ?

Motoryzacja Na drogach Trójmiasta Temat dostępny też na forum:
Mieszkam w Trójmieście od 10 lat. Przez większość tego czasu mam samochód. Pewnie, jak spora część kierowców, miałem z nim różne problemy, których przyczyną była działalność złodziei. Proszę o wpisy ludzi, którzy wiedzą o miejscach, z których szczególnie często "znikają" auta lub ich akcesoria.
Wiem, że można napisać, że wszędzie bo jak chcą to ukradną i z garażu, ale jakiś czas temu ukradli mi auto spod szpitala na Zaspie ( w trakcie jak moja żona rodziła :( ). Na policji i od personelu szpitala dowiedziałem się, że zostawianie auta na parkingu przed tym szpitalem jest statystycznie bardziej narażone na kradzież. O statystykach wykrywalności już nie będę pisał ;-). Auta oczywiście nie znaleziono.
Mi np. zakosili też kiedyś lusterko zewnętrzne w centrum i radio spod bloku na zaspie.
Może jak parę wpisów się tu pojawi to będzie jakiś zarys sytuacji, z którą nasza policja sobie nie radzi.
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 5
a kto pod urzedem w Gdansku parkowal i dawal panom na piwko/wino w zamian za popilnowanie auta, podczas gdy nie bylo miejsc parkingowych??(udostepniali miejsce u siebie na podworku,zaraz obok)

bo ja tak i powiem szczerze ze to fajni goscie:) wynajmuja swoje podworko i bynajmniej z autem nic sie nie stanie:)

i nie biora kasy za nic
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

MAJEWSKICH

Kradną auta, kradną rzeczy z auta, kradną koła, palą samochody.
Moje auto zostało przejechane kluczem przez cały bok samochodu...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie polecam dzielnicy Aniołki w Gdańsku !
Szczególnie Traugutta i Śniadeckich - sama patologia z biednych rodzin, którzy chcę się wzbogacić na kradzieżach.
a ja zostawiam swojego mercedesa otwartego na Oruni i od ok roku nic sie nie dzieje. wychodze z zalozenia, ze jak maja zbic szybe to niech wejda do srodka jak ludzie i auto bedzie cale. i jeszcze nic mnie nie spotkalo
Moje doświadczenia: skradzione listwy boczne w VW na Oksywiu, kołpaki na Obłużu (u nas i u znajomego),
Ciekawe też gdzie są najczęściej włamy do mieszkań, ja wiem o:
w Gdańsku ul. Łódzka; na Zaspie (mieszkania na parterze), na Wzg. Maksymiliana (ostatnie piętro)
uważać też trzeba pod szpitalem zakaźnym kradną samochody i wybijają szyby
trzeba uważac na leszczynkach chyloni cisowej

Chylonia Leszczynki

chylońska
lubawska
gniewska

Chylonia Leszczynki

Chylonia-leszczynki ...chylońska -lubawska
miesiąc temu sąsiadowi
a teraz nam....
a mi ostatnio na oruni dln z pod okien z posesji ukradli listwy boczne drzwiowe z bmw.. ?! masakra jakas... myślałam ze czasy lusterek, znaczkow z mercedesów itp minęły.. jak widac myliłam się.. życzę owemu kradziejowi moich listw skręcenia nogi na pięknych zasnieżono-oblodzonych "wiosennych" chodnikach :D
Ta widzialem na parkingu ze na ceglach cos stalo....jakis koreaniec chyba czy cos...
Zaspa to ogólnie patologia. Duże blokowiska generują złodziejaszków zarówn lusterek anten itp. Wystawiają to następne na portalach aukcyjnych lub często kradną na zamówienie.
Dobrym zabezpieczeniem jest misiaczek wtedy auta nie ukradną bez lawety.
Dokładnie tak, ostatnio czytałam artykuł, że najczęściej kradną vw golfy, pozniej są vw passaty i różne modele audi, okazuje się też, że seaty są w modzie i hondy. Dlatego my z mężem kupilismy volvo zamiast passata b6, wlasnie dlatego, że te są na górze hierarchii w kradzieży, to oczywiście nie znaczy, że jestem bezpieczna:) na szczęśćie stać mnie na AC.

pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja miałem ( na Dywizjonów ) trzy razy włamanie z uszkodzeniami .Jak parkuję na parkingu płatnym to mam spokój.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
na pewno nie kradną w Rumi Janowie pod wieżowcami-to byłoby jak kradzież sąsiadowi z bloku więc mało realne..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dwa razy radio i raz felgi od saaba na starej Oruni....
matarnia vw tutan kolegi
to fakt, ale za to jest reguła
To trafili ci się dobrzy mężczyźni, pomagają sobie w potrzebie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
prawda. nam spod bloku ukradli auto, drugiego nie dali rady ale wyczyscili wszystko co bylo w srodku + uszkodzili "dojscia" pradu (stacyjka, zapalniczka itd.) z kolejnego ukradli dwa kola. poza tym tylko pod moim blokiem zginely jeszcze 3 inne auta. a tablice rejestracyjne gina kilka razy w tygodniu. gdansk ujescisko niedaleko nowej szkoly
do góry