Widok

Gdzie kupić DOBRY stanik?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Potrzeuję dobry stanik, żeby podnosił biust. Przeciętne staniki tylko go spłaszczają, a ja potrzebuję dobry do sukienki. Pomóżcie
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja miałam problem z zakupem stanika
potrzebowałam bardotkę, okazało się,że to zupełnie fason nie dla mnie.wszystkie spłaszczały mi biust i ciągnęły go w dół
łaziłam po wielu sklepach, przymierzałam te za 120zł, za 30 a najlepszy kupiłam w h&m za 49,90

kurde te staniki teraz są okropne,
Dlatego chcę wydać więcej ale mieć coś pożądnego.Chociaż ostatnio kupiłam stanik za 189zł i też do bani,
image
o tak, co jak co ale staniki z h&m bardzo mi odpowiadaja :-)

image
image
hej ja będe miala taki-musze go tylko kupić,jak mierzylam suknie to go oglądalam-akurtat ten model do niej najbardziej pasuje

http://sklep.mardo-bielizna.pl/product_info.php?products_id=2

image
Te staniczki na tej stronce, wszystkie wyglądają super, ale czy w rzeczywistości też tak dobrze leżą? Zamawiałaś już coś od nich?
image
kiedyś mialam okazje je sprzedawać:) mają dobre jakościowe i ładnie leżą-ale to wsyztsko zależy od kształtu piersi,rozstawu itd. ja byłam bardzo zadowolona- do ślubu kupuje wlasnie ten model venus:)

image
Według mnie najfajniejsze staniczki mają w H&M-ie , duzy wybór, ładnie leżące push'e :) rewelacyjnie wyglądają, no i ten miękki materiał.
Jak dla mnie super!
Hmm, a czy masz dobrze dobrany rozmiar?

http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=11&i=253029&t=253029
Agata ja akurat mam dobrze dobrany, mam 85C, ale jak chcę kupić stanik w takim rozmiarze to same kretyńskie, albo źle leżą, dlatego pytam gdzie można kupić DOBY stanik?????
image
wiem ,że firma Eva Bień( nie wiem czy dobrze napsialam) ,Malinez,Samantha, mają bardzo dobre wzory. jak mi sie przypomni jakaś firma to dam znać:)

image
a są ich jakieś sklepy w trójmieście?
image
szczerze mówiąc to nie wiem-mojaprzyszla bratowa ma mały sklepik z bielizną-wiem ,że te firmy ma-nie zawsze całą rozmairówke-nie wiem jak jest teraz-jutro się podpytam

image
ok będę bardzo wdzięczna.
image
Ja na sklepach w realu już postawiłam krzyżyk. Niech sobie sami noszą zabudowane po łopatki Triumphy (w moim rozmiarze), albo te ostatnio modne kolorowe koronki w z góry nadanym kształcie miseczek (H&M w tym przoduje). Internetowe angielskie sklepy to jest eldorado...

Ale jeżeli WSZYSTKIE biustonosze źle na Tobie leżą, to naprawdę proponuję wycieczkę do sklepu w celu przemyślenia rozmiaru... Przecież biustonoszy 85C jest zatrzęsienie (każdy model będziesz mogła kupić w tym rozmiarze). Naprawdę gdy się bardzo ciasno zmierzysz pod biustem, to masz tam ok.90 cm?
Wiem, wiem...co facet może wiedzieć o stanikach;-). A czy któraś z Was była kiedyś u gorseciarki? Podstawa sukcesu to odpowiedni dobór literek i cyferek. Po takiej wizycie może się okazać, że (przykład) 75C zamieni się w coś innego. Już widzę uśmiechy ale...sprawdźcie, bo warto.
Jasiu, gorseciarka to pani szyjąca staniki i gorsety (u nas zazwyczaj są to panie szyjące beżowe zbroje dla babć mających już ponad 100 pod biustem i miseczkę K - sam sobie wyobraź materiały i modele, w jakich się specjalizują). Doborem stanika powinna zajmować się profesjonalnie przeszkolona ekspedientka z każdego sklepu z bielizną (z ang. bra fitter), niestety, w PL 90% ekspedientek ze sklepów bieliźnianych zajmuje się profesjonalnie wciskaniem klientkom ciemnoty.
No właśnie...powinna. Ale sama pewnie wiesz jak to jest z wykwalifikowanym personelem;-). Kilka razy zetknąłem się z panią od damskich cudeniek i chyba miałem szczęście, bo jej przemowę wspominam do dziś. Agatha...babcia, też kobieta. Brrr, strach pomyśleć, że kiedyś padnie wobec mnie taka wypowiedź: mama patrz! jaki dziadek!
Jasiu, jak jakaś pani chodzi w beżowej zbroi i do tego zahodowała sobie grubo ponad 100 pod biustem, to w pełni należy jej się ksywa "babcia". Może mieć wtedy i 40 lat. Nie mylić z normalnymi, kochanymi babciami.
No masz rację Agata jakieś 80cm
image
Jak się luźno mierzę to mam coś koło 85cm,a jak ciasno to 80cm,
image
I co do biustonoszy z Anglii, to słyszałam wiele dobrego i też bm chciała sobie taki zamowić, ale niestety nie wiem co i jak??????
image
Mmm, poczytaj sobie prezentację, do której link podałam w tamtym wątku (bo najważniejsze jest zrozumienie, jak dobrze dobrać sobie rozmiar), na końcu znajdziesz link do rewelacyjnego forum stanikowego na gazecie.pl.

Znajdziesz się w super towarzystwie - niemal wszystkie tam kiedyś nosiłyśmy coś w stylu "85 C zamiast 75F". W sprawie zakupów internetowych i najlepszych zagranicznych modeli niemal zostaniesz poprowadzona za rękę :) Tutaj za wiele nie dam rady napisać, bo bym musiała nawijać cięgiem przez dwie doby. Najważniejsze, że już wiesz, że 85 to zupełnie nie Twój rozmiar. Ja czytałam kiedyś tam porady przez dwa dni i dowiedziałam się, że kupowałam niedobre rozmiary i one nie miały prawa dobrze leżeć...
Nic dodać, nic ująć;-). A na to forum zajrzę dopiero wtedy, kiedy zakończę terapię hormonalną po zmianie płci, hihi
mmm-82 polecam ewe bień tak jak napisały bociany :) też mam 85c i ostatnio właśnie białą bardotke z tej firmy kupiłam i jest super....wszystkie inny strasznie spłaszczały biust :) a ta bardotka od ewy jakieś 60zł

image
image

a gdzie moznakupic ewe bien??

image
Ja kupowałam na Hali w Gdyni :)

image
image

polecam Ci Felinę...też miałam problem z kupnem odpowiedniego stanika na slub...kupiłam komplecik z Feliny i byłam bardzo zadowlona

image
image
Ja także polecam Ewa Bień ale nie biustonosze typu push up lecz z tej firmy specjalne na duże biusty typu "soft". Ja dopóki nie przymierzyłam tych biustonoszy zarzekałam sie, że nigdy nie zrezygnuję z push up ale faktem jest, że gdy ma się duży biust trzeba go zakryć biustonoszem od góry aby dobrze leżał i cały "zmieścił" się w ten biustonosz zamiast podnosić go do góry push upem. Co do odpowieniego rozmiaru to zgodze się z Wami w 100%, ja cały czas nosiłam rozmiar 75 D, teraz z Ewy Bień kupuję 70F i to właśnie jest strzał w 10!! Praktycznie w ogóle nie czuję, że mam biustonosz bo jest super wygodny.

Proponuję zajrzeć na stronkę internetrową e-sklepu:

http://www.ewabien.com/eshop/

image

Inne tematy z forum Wesele

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

do góry