Widok

Gdzie kupić gąbkę florystyczną?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
J/w. Czy może orientujecie się czy to się na metry kupuje, czy jak? Czy długo kwiaty stoją świeże w takiej gąbce? Właśnie się zastanawiam, czy samej nie zrobić takich ikebanek na stoły. Może któraś z Was robiła coś takiego na swoim weselu?

Pozdrawiam,
hanka102

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
WIDZIAŁAM W OBI
W SPRAWIE OPRAWY MUZYCZNEJ WESELA PROSZE O KONTAKT MEILOWY
A w jakiej cenie????

Sabinex w Rumi a cena to 3 zl sztuka (takiej sredniej wielkosci prostokąt)Wiem bo dziś kupowalam :))

A da się z tego zrobić ikebanę na stół??? Czy jest tylko jedna wielkość, czy kilka do wyboru?

Acha, i czy robiłaś już na takiej gąbce kompozycję florystyczną? Czy wystarczy ją zrosić wodą , czy jakimś innym specyfikiem? Jak długo kwiatki stoją?

Juz kilka razy robilam ale moze nie takie duze stroki - teraz po raz pierwszy planuje zrobic taka kompozycje na nasz stoł (przed mloda para). Kolorystycznie gabki byly zielone i szare, długosc 23cm a szerokosc 8cm tam gdzie kupowalam byl tylko taki rozmiar. Jesli chodzi o podlewanie to tylko stosowalam wode bez specyfikow, ale pilnowalam zeby zawsze byla tak w miare nasaczona woda. W takim dobrym stanie trzymały mi sie zawsze od 3 do 4dni.

ja kupiłam na allegro od Musia

http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
możesz pojechać na giełdę kwiatową i tam sobie kupić ale nie pamiętam za ile jeśli chcesz do żywych kwiatów to kup zieloną są różne kształty i rozmiary na ikebanę wystarczy ci jedna "cegła" gąbkę musisz położyć na wodzie i poczekać aż opadnie na dno wtedy jest ciężka i nie musisz jej niczym obciążać kwiaty stoją w zależności od gatunku tak jak w wazonie jak będziesz wbijac w nią kwiaty to nie możesz ich póżniej wyciągać bo będą "latały" i mogą wypaść jak jeszcze coś to pytaj bo nie wiem co dalej pisać :)
giełda kwiatowa - tam powinno być najtaniej, jescze są w kwiaciarnaich, Obi

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage

Inne tematy z forum Wesele

Co zamiast ciężkiego dymu na pierwszy taniec? (3 odpowiedzi)

Nie chcemy ciężkiego dymu przy pierwszym tańcu. Co innego można zorganizować, żeby dodać trochę...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

do góry