Widok

Gdzie lepiej zrobić okulary?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może ktoś sie wypowiedzieć pomóc w wyborze?? z góry dziękuje
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
W Galerii Bałtyckiej piętro niżej niż VISION jest sklep okulistyczny, mają o niebo tańsze oprawki i świetną obsługę.
jeśli chodzi Ci o Fielmana, to nie polecam.
ja miałam od nich 2 pary okularów i każda z nich rozjechała sie od lezenia w etui (nie potrzebuję okularów na co dzień- noszę soczewki, a okulary sporadycznie- wieczorami).
co do obsługi, to sie zgodzę. ale jakość okularów jest tragiczna.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4
Jeśli chodzi o Vision Express... ;) moja Koleżanka swego czasu tam pracowała :] nosząca okulary... :] i jak Ją pytałam - zdecydowanie polecała innego optyka ;) sama swoich okularów tam nie robiła... ;)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie ma sensu szukać optyka w Centrach Handlowych. Ja wykonałam juz kolejne okulary u optyka Pan Hilary ul.Lawendowa, pracownicy mają dużą wiedzę, nie ściemniają. Zamówiłam u nich kolejne okulary w grudniu 2013 i się ponownie nie zawiodłam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
A ja właśnie mam okulary z Hilary, na ul Lawendowej i szczerze powiem że więcej tam nie pójdę. Oprawki szybko zrobiły się luźne, a szkła ciężko się czyści - przynajmniej te moje.

Kiedyś brałam okulary z Fielman, to bardzo fajne szkła, bo raz przetrę i super, ale w tych okularach tylko na dwór chodzę, to rzadziej je noszę.
Ale bardziej jestem zadowolona.

Jak w przyszłości będę zmieniać okulary to może ponownie wybiorę Fielman, bo cenowo podobnie jak w Hilary - i tu i tu dałam ok 300 zł.
Albo skuszę się na Vision Expres albo coś innego, w końcu trzeba wypróbować różne, zanim znajdzie się najbardziej pasującego optyka :)
ja robiłam okulary z salonie w realu na Przymorzu, nie pamiętam nazwy ale byłam wcześniejw Vision w Alfie bo mieli jakąś super promocje i się załamałam ceną :/ poszłam na przeciwko i zapłaciłam połowę ceny za praktycznie to samo :)
w sumie to ceny szkieł sa zbliżone, duże różnice w cenie opraw ale jak się nie ma ciśnienia na Minge czy inne Gucci to nie polecam Vision :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Anna dokładnie .Czterysta złotych zapłaciłam/wrzesień 2013/
Może dla innych to mało ale dla mnie b. dużo
To moje koooolejne okulary, przenigdy nie mialam takiego problemu z czyszczeniem. Tu wystarczy dotknięcie rzęsami i nawet ircha gratisowa nie poradzi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
to w Vision ile trzeba wydać na okulary?
No w centrum optycznym ide na badanie obwodowe imyślałam zeby tam okulary sobie zrobić ale nie wiem jak z jakościa, centrum jest tam gdzie tesco na chełmie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cena okularów zależy przede wszystkim od ceny soczewek i wady wzroku. Ja za same soczewki progresywne zapłaciłam ok. 1500
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
soczewki plastikowe, z antyrefleksem, +1,25;-1,75 cena 160,00 z robocizną. Oprawki miałam swoje.
Optyk osiedlowy PRYZMAT
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak, u Fielmanna jakość okularów tragiczna! Ja specyficznie poprosiłam o soczewki pewnej niemieckiej firmy na "R," a w okularach, jak się po jakimś czasie zorientowałam, dostałam soczewki innej firmy, która akurat miała promocję, w której za sprzedaż jej soczewek nagradzani byli pracownicy salonu optycznego.
Na dodatek okulary nie nadają się do noszenia.
Warto poszukać dobrego "niesieciowego" salonu optycznego.

(Ja zrobiłam sobie inną parę, u innego optyka, na ul. Stagiewnej. Ze skrupulatnym badaniem, z topowymi soczewkami, a oprawka - niezłej firmy kosztowała mniej niż analogiczny model w Internecie.)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
ja jestem bardzo zadowolona z optical christex, kupiłam je w dhu batory i muszę przyznać, ze są idealne. fakt, że zainwestowałam w markowe więc zapłąciłam trochę więcej ale patrząc na rynek to mają naprawdę dobre ceny
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
też tam byłam, fakt można znaleźć tam na prawdę markowe okulary. i wiem że warto zainwestować w porządne oprawki i szkła bo akurat o oczy to należy dbać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
W vision'ie trzeba szukać fajnych promocji, chociaż moim zdaniem ich usługi nie powalają.
Natomiast osobiście od 8 lat korzystam z Fielmana i jestem bardzo zadowolony z jakości jak i obsługi, chociaż widzę iż u góry zdania są podzielone..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja jednak jestem bardziej zadowolona z optika - w vision express obsługa jest bardzo słaba. już dwa razy kupowałam tam okulary i mam porównanie. wydaje mi się, że w tym optiku bardziej zalezy im na zadowoleniu klienta
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
no wlasnie jak patrzyłam w Vision czy innym salonie to nie ma takiego wybóru np Ray Banów jak w opticalchristex.pl. Tam jest tego dużo, a i czasem są jakies promocje - trzeba polować:)
no na opticalchristex faktycznie jest bardzo duży wybór, dobrej jakości, markowe. w sumie nie widziałam drugiego takiego sklepu!

wlasnie przeglądam tą stronke i faktycznie jest w czym wybierać!

A nie lepiej zastanowić się nad soczewkami? Po pierwsze jest to rozwiazanie o wiele wygodniejsze ponieważ daje Ci o wiele większe pole widzenia. Po drugie wcale nie jest to takie drogie wyjście ponieważ w sieci jest wiele promocji dotyczących soczewek.

Powinnas równiez wiedzieć, że za pomocą soczewek można skutecznie leczyć wadę wzrokku:
http://www.zrodlozdrowia.pl/ortokorekcja-jak-leczyc-oczy-za-pomoca-soczewek-kontaktowych/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Zdrowie

Potrzebuje opinii o ortopedach (21 odpowiedzi)

Witam, jak w temacie potrzebuje opinii o ortopedach z NCM: lek. Piotr Jóźwiak lek. Piotr Czuraj...

Mały penis we wzwodzie (8 odpowiedzi)

Mam 22 lata i pewien kompleks spowodowany niewielkimi rozmiarami mojego członka. Chodzi o to, że...

do góry