Widok

Gdzie można kupić paste bez fluoru?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
jak w temacie gdzie mozna kupic paste bez fluoru dla dziecka malego szukalam wszedzie nigdzie nie ma wszystkie sa z fluorem:(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
nie zgodzę się z tym do końca :)

kupuję jogurt w tej samej cenie, a bez skrobi modyfikowanej, kupuję ketchup w tej samej cenie, a bez glutaminanu sodu, kupuję wodę mineralizowaną tańszą niż woda źródlana, kupuję chleb na zakwasie bez droższy w podobnej cenie, kupuję pastę w takiej samej cenie, a z naturalnymi składnikami, kupuję chrzan z rynku bez dodatków, sos sojowy bez glutaminanu sodu i alkoholu w tej samej cenie, dezodorant ekologiczny w niższej cenie.. (i tak wiele można by wymieniać) :)

Za co więcej płacę: za sery, za mleko pasteryzowane w niskiej temperaturze, za wędliny i mięso, za soki bez cukru i konserwantów, za jajka od zielononóżek, lepszą droższą oliwę z oliwek...

Jak będziemy wspierać zdrowy przemysł, to coraz więcej producentów przestanie nam wciskać badziewie, a i ceny pójdą w dół bo będzie większa konkurencja. Niekiedy wystarczy po prostu zainteresować się składem, w innym przypadku np. kupić mniej, a zdrowiej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ale wiesz... jest podział na naturalne i "inne". Te naturalne rzeczy zazwyczaj kosztują sporo więcej - przynajmniej to wynika z mojego doświadczenia ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
To jeszcze zależy jakich marek - wszystko na swoje odpowiedniki i można znaleźć coś po niższych cenach. Kwestia odpowiednich poszukiwań ;-)
Kupiłam w Kowalach w aptece na Olimpie
A jaka to była dokładnie pasta? Ajona? Ziaja? Nie wszystkie można wszędzie dostać.
Eldeko, kupiłam pastę Nenedent
I zadowolona z niej jesteś? Czy wogóle możesz to już ocenić? ;-)
Eldeko, nie wiem bo Mały stosuje ją w przedszkolu a w domu mam z biedronki pastę
Ale nie kojarzę by w biedronce mieli pastę bez fluoru ;-)
Poważnie jakąś tam znalazłaś? ;-)
Eldeko, w domu mam biedronkową z fluorem
Już się obawiałam, że coś przegapiłam, a do biedrony chodzę często :p
Oni tam mają wszystkie normalne marki past - nawet te bardzo znane, ale tych specjalistycznych się raczej tam nie dostanie.
W biedronce nie ma past bez fluoru - te do kupienia raczej w aptekach i drogeriach. Nigdzie indziej ;-)
i w Auchan :)
W Auchan? Szczerze mówiąc to nie widziałam tam takiej pasty. Kupujecie tam swoją?
kupuję tam za każdym razem jak jestem, właśnie mi się kończy
Aż kolejnym razem jak będę w Auchan to zobaczę czy Ajony nie mają - może w markecie cena byłaby jeszcze niższa, chociaż i tak wielkich sum za nią nie płacę.
Kupić można w wielu miejscach. Apteki, sklepy zielarskie, internet. Najtaniej przez internet, szczególnie jeśli od razu zamówicie jakąś większą ilość.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ziajka zel kupuje w tesco lub sklepach ziaji,akpolu itp kosztuje niecale 5 zl. Najlepsza ta z pomaranxzowym rysunkiem

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry