Widok

Gdzie można oddać zabawki i inne.

Sprzedam Temat dostępny też na forum:
Witam czy wiecie może, gdzie mogłabym oddać zabawki,książki dla dzieci może też jakieś ubrania po moim synu .Wkrótce zabieram się za generalny porządek pokoju syna i będę miała takie rzeczy do oddania.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wstaw tu ogłoszenie na trojmiasto.pl w kategorii dla dzieci lub oddam za darmo i napisz co masz do oddania oraz gdzie i kiedy to można odebrać. Masz szansę, że rzeczy ktoś zabierze tego samego dnia. Ja nie raz tak robiłam i teraz też już mam częściowo przygotowaną taką paczkę do oddania po swoim dziecku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

W Matemblewie w domu samotnej matki przyjmuja tylko ubrania do 3 .r. z. Zabawek nie wezma dzwonilam tam jesienia.
Na olx dawalam ogloszenie ze oddam za darmo i znajduja sie chetni na niektore rzeczy.
We Wrzeszczu na Klonowej chyba jeszcze przyjmuja uzywane rzeczy. A ksiazki mozna oddac do biblioteki lub poszukac w internecie bo jest jakas fundacja co przyjezdza i zabiera ksiazki. Sama z niej korzystalam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie chce wystawiać na żadnym portalu ,sama oddawałam tak kiedyś masę rzeczy .Z tym ze umawianie z ludźmi jest koszmarne ,jedni dojechali inni zmieniali dni,godziny albo wcale się nie pojawili.Chce jak juz będę miała wszystko spakowane zawieźć sama właśnie tam gdzie są dzieci i mogły by skorzystać. Książki te są raczej dla maluchów piszczace ,obrazki bez treści do bibiloteki raczej nie nadają się.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wiem gdzie we Wrzeszczu dzięki ,na Kartuskiej w Gdańsku tez widziałam ze jest jakaś fundacja dla dzieci leza jakies zabawki tam .Dzięki za podpowiedź.No i ubrana to raczej mam na 4-5 latka .

Wrzeszcz ul de guella

No no w bok Grunwaldzkiej, wiem bo byłam tam kiedyś u lekarza.

Ja oddawałam ostatnio do Sklepu Charytatywnego Targ Możliwości ul. Z. Nałkowskiej 3/11 w Gdańsku.

Ja bardzo chetnie przyjme rzeczy dla dzieci. Mozemy odebrac w w kazdy dzien po godzinie 17 stej. Moje dzieci uwielbiaja ksiazki

Juz oddane kuzynka postanowiła przygarnąć, książki jak pisałam były dla maluszków piszczące ,grajace ,tych z treścią nie pozbywam się bo u nas w domu książki grają główną a rolę. .Dziękuję wszystkim za wpisy.

Np. do Caritasu działającego przy kościele Franciszkanów w Gdyni (Wzgórze Św. Maksymiliana).
Książeczki do bibliotek można oddawać lub do niektórych przedszkoli.
Lub do sklepów charytatywnych, np. z Głębokiej Szuflady.

Tu masz dobry artykuł o tym gdzie można przekazywać rzeczy: http://www.dzispomagam.pl/na-pomoc-wiosenne-porzadki/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam,
Ponawiam temat. Gdzie można oddać zabawki i ubranka dziecięce?

Ja jestem chetna? A jak rozmiarowo z ubrankami to wyglada?

A Centrum Interwencji Kryzysowej w Nowym Porcie? Można zadzwonić i zapytać...

Jeżeli chodzi o mnie to ja już wszystko oddałam.

Witam z chęcią oddam różne zabawki po chłopcu i dziewczynce. Pluszaki kręgle piłeczki samochodziki i wiele innych. Jak się nikt nie zgłosi będę zmuszony wyrzucić zabawki.

Mój nr tel. 792781321

Polecam akcję Pomaganie przez ubranie. Zamawiasz worki a później kuriera który odbiera od Ciebie rzeczy - i w ten sposób przekazujesz pieniążki na fundację charytatywną.

Ja potszebuje ciuchuw damskich i dzieciecych dla noworodka dziewczynki i dla chlopca 6 letniego.za kaxdom pomoc dziękujemy

Rzeczy można oddawać:
- Dom Samotnej Matki w Matemblewie - ale ostatnio mają dużo darczyńców więc jak ni tem to:
- Parafia Matemblewo - po prostu do kościoła w Matebmlewie, sama tam ostatnio oddawałam, mają kilka potrzebujących rodzin
- Caritas Gdańsk
i pewnie jeszcze kilka miejsc tylko trzeba poszukać :) można zadzwonić też do szpitala na oddział noworodkowy i się zapytać czy czegoś nie potrzebują może mają jakąś biedniejszą mamę

Jedna zasada jest ważna - wszędzie byle nie na śmietnik :)

Pozdrawiam!

a w Gdyni gdzie można? Ktoś wie może?

Najprościej to wrzuć w neta ogłoszenie, że oddasz za darmo ..... i wymień co masz, wstaw fotki. Bardzo skuteczne rozwiązanie. Wiele rzeczy tak oddałam. Ciuszki, zabawki i inne rzeczy.

Jeśli chodzi o zabawki takie 3+ gry ,klocki ,układanki itp to chętnie przyjmę dla dzieci w przedszkolu .

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry