Widok

Gdzie na pierogi?

Uwielbiam pierogi, ale bardzo nie lubię ich robić. Kiedyś chodziliśmy do pierogarni u Dzika lub po drodze na działkę jedliśmy w Wyczechowie, ale w obu knajpach jakość dania popsuła się bardzo. Może macie sprawdzone miejsca z pysznymi pierogami?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
W Mandu?:-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pierogi w oliwie kolo zajezdni. Pyszne- nie pamietam nazwy ale taka lekko orientalna ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
polecam nowa pierogarnie cayenne w gdansku na morenie to chyba ulica kruczkowskiego ,rewelacyjne sa ze szpinakiem oraz miesne,zreszta pozostale smaki tez sa b.dobre,ostatnio zamowilem wszystkie smaki na jednym talerzu i ciezko mi bylo wybrac faworyta,kazdy smak starannie doprawiony,sztuka 1.20 ale naprade warto/,no i robia je sami ,na miejscu/, zdzislaw
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Barbados Sopot Gdańsk Polecam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Pyszne pierogi kolo zajezdni tramwajowej w Gdansku-Oliwie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam jeszcze Pasta&More na Piwnej :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ciocia się nigdzie nie ogłasza, ewentualnie przeze mnie można :)
@basiula
To jest dobra cena :)

"u wujka Jacka" na Przymorzu z mięsem są po 1,60zł na sztukę.
A można zakupić u Twojej Cioci, sprzedaje gdzieś? :))
Po co mam się odchudzać?...
Same kości nie uniosą tak zajebistej osobowości jak JA! ;)
Moja ciocia robi przepyszne - ze szpinakiem, mięsem, ruskie. Koleżanki w pracy kupują. 1,10zł za sztukę. Nie wiem czy to drogo czy nie ale idą jak świeże bułeczki :)
Reraz otworzyli jeszcze bar na klonowej we Wrzeszczu w miejscu starego warzywniaka. Maja tylko placki ziemniaczane i pierogi. Wszystko pyszne i bardzo tanio.
bar smaczek jest na ul.opata j.rybinskiego.polecam pierogi smaczne z kapusta i grzybami w okresie od pazdziernika do kwietnia.palce lizac.
W kresowej wszystko jest pyszne :)
na porcje, 6 ,9 ,20 albo 30sztuk. naprawdę bardzo smaczne. Raz,dwa w tygodnie bierzemy pakiecik na obiad
Do Tatiany-rest. Kresowa.
MałaNiunia - te pierogi na Dąbrowszczaków, to kupuje się jako takie danie gotowe czy na wagę?
Nordowy Mol w Celbowie pod drodze do Wladyslawowa. Rewelacja!
Pyszne pierogi sa na Dąbroszczakow Domowe pierogi 'u wujka Jacka'.
Niestety tam nie ma miejsca zeby usiasc i zjesc,ale zawsze mozna wyjsc na wynos.Panie lepia i gotuja przy klientach,swiezutkie i domowe:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Przeniosły się na ulicę równoległą do ulicy Polanki (nie wiem jaka to ulica), między tymi ulicami jest stary rynek oliwski. Tam jest taki pawilon handlowy, na początku od ulicy Opata Rybińskiego jest optyk, a w którymś kolejnym "szeregowcu" Bar Smaczek- to są właśnie Panie z Baru przy Potoku.
Też nie zrozumiałam gdzie przenoszą się na zimę. Gdzieś w uliczce koło Starego Rynku. Może ktoś wie i podpowie. Panie z Baru przy potoku gotują naprawdę świetne domowe dania.
najlepsze pierogi jakie w życiu jadłam są w Toruniu :-) Pierogarnia Stary Toruń na Moście Paulińskim i Stary Młyn na ul.Łaziennej - uwielbiam pierogi z pieca!!! Mniam - ślinka leci mi na samą myśl!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry