Widok
Z rocznym dziewckiem mozesz pojechać wszędzie, unikałabym tylko krajów arabskich ze względu na inną florę bakteryjną w wodzie, ale tego można uniknąć jak zależy na egzotycznym wypoczynku.
Ja osobiście jeżdze z dzieciakami ale samochodem, a nie samolotem i to po Polsce :) zmieniamy klimat dwa razy do roku na górski:
Zakopane, Szczawnica, karpacz, słowacja, Kraków.
Jeździmy między sezonami, bo ja nienawidze tłoku, wolę spokój i wypoczynek, łażenie na spacerki i podziwianie widoków.
Urlop trwa od 2-3 tyg jako objazdówka po zabytkach PL, zoo, stare zamczyska.
W biedronce do kupienia książka-przewodnik za 19,90 zł
"z dzieckiem po Polsce", przejrzałam go i chetnie bym kupiła, ale nie miałam przy sobie gotówki, ehh :/
Ja osobiście jeżdze z dzieciakami ale samochodem, a nie samolotem i to po Polsce :) zmieniamy klimat dwa razy do roku na górski:
Zakopane, Szczawnica, karpacz, słowacja, Kraków.
Jeździmy między sezonami, bo ja nienawidze tłoku, wolę spokój i wypoczynek, łażenie na spacerki i podziwianie widoków.
Urlop trwa od 2-3 tyg jako objazdówka po zabytkach PL, zoo, stare zamczyska.
W biedronce do kupienia książka-przewodnik za 19,90 zł
"z dzieckiem po Polsce", przejrzałam go i chetnie bym kupiła, ale nie miałam przy sobie gotówki, ehh :/
To prawda, że możesz pojechać tam gdzie masz ochotę. Ja żeby daleko nie jeździć wybieram domek na Kaszubach i jest super. Pierwsze wakacje mały zaliczył jak miał trzy m-ce. Spał smacznie w wóżeczku na dworzu, a ja się opalałam:). Teraz pilnuję, aby domek był ogrodzony i mały szaleje cały dzień. Wybraliśmy się też na wakacje daleko, nawet bardzo daleko (ponad 12 h lotu) i też bez problemu.
W czerwcu byłam z synkiem w Egipcie. Mały miał niecałe 11 miesięcy. Chlapał sie w basenie, siedział na słońcu - oczywiscie w czapce i posmarowany filtrem 50+ (kilka razy dziennie). Żadnych rewolucji żołądkowych nie miał. Dostawał jedzenie przywiezione z Polski (słoiczki itp) oraz mleko mamy:) Lot samolotem ok - tylko przy ladowaniu trochę uszka synkowi się zatkały i plakał, ale ogólnie cały lot przespał przy cycku i butelce-bo przede wszystkim taki maluszek musi dużo pić przy starcie i ladowaniu samlotu.
Prócz krajów arabskich, można z roczniakiem zasuwać , gdzie się podoba.
Zadbać o dobry hotel, udogodnienia dla dzieci i porządne żarło i w świat!
Zależy co , kto lubi.
Nikt Ci nie poradzi do jakiego państwa, to Ty musisz mieć "typ".
Jaka forma wypoczynku Cie interesuje.
Skoro piszesz, że odciełabyś się od świata w jakimś domku, to odpadają wycieczki zorganizowane, wyjazdy plażowo- hotelowe.
Tam zawsze pełno ludzi .
Zadbać o dobry hotel, udogodnienia dla dzieci i porządne żarło i w świat!
Zależy co , kto lubi.
Nikt Ci nie poradzi do jakiego państwa, to Ty musisz mieć "typ".
Jaka forma wypoczynku Cie interesuje.
Skoro piszesz, że odciełabyś się od świata w jakimś domku, to odpadają wycieczki zorganizowane, wyjazdy plażowo- hotelowe.
Tam zawsze pełno ludzi .
Zapraszamy wszystkie rodziny z dziećmi,psami i kotami do Nas-na kaszuby :))
http://www.maxmedia.pl Zapewniamy pełne wyżywienie i ew.opiekę nad dziećmi :)
zapraszamy serdecznie przez cały rok!!!!
http://www.maxmedia.pl Zapewniamy pełne wyżywienie i ew.opiekę nad dziećmi :)
zapraszamy serdecznie przez cały rok!!!!
A jeżeli lubisz tłoczne, imprezowe miejsca to polecam Hotel Velaves we Władysławowie. Trochę drogo, ale wszelkie udogodnienia dla dzieci - kącik zabaw z opiekunkami, 3 baseny w tym jeden odkryty, duży plac zabaw z fontannami, zjeżdżaniami do wody i zwykłymi, piaskownicą. A po drugiej stronie ulicy plaża.W Hotelu śniadania i obiadokolacje. Bardzo dużo osób z dziećmi, więc nie stresujesz sie gdy Twój dzieciaczek marudzi lub płacze, bo przy każdym stoliku dzieje się mniej więcej to samo:-)
A jeżeli koniecznie chcesz za granice, to polecam, żebyś znalazła właśnie taki Hotel z udogodnieniami dla rodziców z dziećmi - dzięki temu również wypoczniesz. I jedź koniecznie na 2 tygodnie - tydzień dla maluszka to za mało: ledwo przyzwyczai się do zmiany klimatu, a już będziecie wracać.
A jeżeli koniecznie chcesz za granice, to polecam, żebyś znalazła właśnie taki Hotel z udogodnieniami dla rodziców z dziećmi - dzięki temu również wypoczniesz. I jedź koniecznie na 2 tygodnie - tydzień dla maluszka to za mało: ledwo przyzwyczai się do zmiany klimatu, a już będziecie wracać.
Odkopawszy temat chciałabym polecić Dom Przy Plaży w Sarbinowie - zwłaszcza na wyjazd z tak małymi dziećmi. Mają tam mnóstwo udogodnień dla najmłodszych, czego nie widać w innych przybytkach tego typu. Pensjonat ma absolutnie wszystko - rowery z przyczepkami, krzesełka do karmienia, przewijaki, wanienki, basen, plac zabaw no i plażę gdzie okiem nie sięgnąć :) Jeśli chce się pokazać swojemu dziecku piękno polskiego morza - to będzie dobry wybór ;)
Byłem w Inwałdzie w Parku Miniatur ze znajomymi i oczywiście dzieci zachwycone. Jak szukasz miejsca do wyjazdu z dziećmi i tam jeszcze nie byliście to polecam. Bardzo ciekawie zorganizowany park z dużą dawką atrakcji dla całej rodziny. Faktycznie warto to miejsce odwiedzić szczególnie jeśli ktoś zastanawia się, gdzie wybrać się z dziećmi, tak by się nie nudziły.
Wiele ciekawych lokalizacji na wakacje z dzieckiem znajdziesz na https://babygo.pl/wakacje-z-dzieckiem-2023 co ciekawe wraz ze szczegółowymi recenzjami. Tu odniesienie do podstrony z recenzjami: BabyGo | Wakacje z Dzieckiem
Czarny potok w krynicy to must have!
Bacówka Radawa
Hotel Arłamów
Hotel Albatros w Jarosławcu
Ewentualnie wynajem domku letniskowego: https://szyszka-okuninka.pl/ Od siebie serdecznie polecam ten Domek w Okunince w dobrym standardzie :) Będziecie zadowoleni.
Bacówka Radawa
Hotel Arłamów
Hotel Albatros w Jarosławcu
Ewentualnie wynajem domku letniskowego: https://szyszka-okuninka.pl/ Od siebie serdecznie polecam ten Domek w Okunince w dobrym standardzie :) Będziecie zadowoleni.