Widok

Gdzie najkorzystniej wykupić pakiet medyczny- w Gdańsku?

dziewczyny gdzie kupić pakiet medyczny tak zeby móc iść normalnie do lekarza - bo sterczenie na nfz juz mnie dobija?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
odpada lux med- specjalistów może i dużo (choc ja mam wrażenie, że z łapanki) ale czas oczekiwania żenujący...
Np ginekolog, gdy dzwoniłam 21 grudnia to był wolny na 23 stycznia lub 14 lutego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam polmed i jestem zadowolona

Czas oczekiwania na lekarza specjalistę to max 7 dni ...
a jakie są ceny w Polmed i w innych? w Luxmedzie właśnie podnieśli stawkę, więc chętnie bym się wyniosła.
nie polecam LuxMedu :) mamy pakiety CM LIM - dopóki można było korzystać z Endomedu i Swissmedu - wszystko było super :) (polecam Endomed)

później CM LIM stał się częścią grupy LuxMed, rozwiązali umowy z innymi przychodniami i zostały LuxMedy, Medycyna Rodzinna i Promedis(już nie ma)

w pierwszych dniach grudnia chciałam zarejestrować się do mojej ginekolog - po receptę... mogłam na teraz... po świętach ;) napisałam skargę - że robi się jak w państwowych przychodniach ;) niby gwarantują dostęp do lekarzy w ciągu iluś tam dni - proszę bardzo, na już mogłam iść do Dr Kijucia... dziękuję - postoję ;) Pan do mnie zadzwonił i na pytanie o ile wcześniej powinnam umawiać się do mojej lekarki - usłyszałam "no tak ze 4 tygodnie"...

nieznoszę LuxMedu... ubezpieczenie mamy u Mariusza w pracy...
Ja mam pakiet w Alianz - rewelacja. Do wyboru mam Swiss Med, Lux Med i wiele innych.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ale napiszcie jakie są ceny:-)

wszędzie zeby się dowiedzieć trzeba się umawiać z jakimś p.... agentem :p Drzwi mi się od agentów nie będą zamykać jak zechcę wszystki oferty porównać :p
za Mariusza płaci pracodawca :) za mnie i Gabrysia płacimy coś ok 70zł(za dwie osoby) miesięcznie :)
no ja mam tak samo, bo mamy luxmed, ale teraz od stycznia mają podnieść do 100zł dlatego szukam innych możliwości
też masz CM Lim?

jeśli nam podniosą cenę - to mam ich w du..szy ;) i tak większego pożytku z nich nie mamy :)
też nie wiem - u mnie także płaci pracodawca
tez CM Lim, ale je chyba jednak wiecej płacę niż Ty, bo 70 czy 75 było jak tylko za mnie, jak doszło dziecko to +15zł jakoś i teraz jeszcze chcą podnieśc.

Z dzieckiem bylismy tylko raz - na usg, na ktore się trzeba było się umawiac do GDYNI! A chwalą się na stronie, że na Jana Pawła w Gdansku usg bioderek i cuda nie widy.

Raz miałam wrastajacy paznokieć, poszłam do chirurga, który jest w pakiecie, a lekarka mówi, że nie może mi wyciąć paznokcia, bo to operacja ;-) a w pakiecie mam konsultacje. Mam iść do lekarza rodzinnego z NFZ, dostać skierowanie i wrócić do niej na wizytę w ramach NFZ(bo w innych godzinach przyjmuje poza CM LIM) i wtedy wytnie mi paznokieć.
bosko...

my z Gabrysiem łapaliśmy się jeszcze do Endomedu :) jeśli chodzi o usg bioderek itp. :) później niestety już LuxMed - chociaż dzięki nim mamy super Pediatrę ;) i chodzimy do Niej na NFZ ;) bo mamy bliżej ;)

jeśli nam podniosą składkę - to zrezygnuję :) co za różnica czy będę czekała na wizytę do gina 4 tygodnie w LuxMedzie czy na NFZ? z innych lekarzy nie korzystam :) z Gabrysiem do Pediatry, Neurologa i Chirurga chodzimy na NFZ :) jak będzie potrzeba - zapłaci się prywatnie, w innej przychodni :) i bez takiego czekania :)

Mąż właśnie mówi, że cena zależy od firmy ;) On pracuje w gigantycznej, ogólnopolskiej ;) (telefonia komórkowa)
no właśnie widać, że zalezy od firmy :P

Ale moj mąz też w jednej z 10 najwiekszych polskich firm;-) a tak słabo z pakiety medyczne negocjują
Cena pakietu medycznego zależy od wielkości osób zatrudnionych, zakresu opieki medycznej, możliwości korzystania z opieki przez członków rodziny oraz zakresu terytorialnego opieki medycznej (czyli czy tylko Trójmiasto, czy wybrane miasta czy cała Polska). Tak naprawdę oferta firmowa zawsze jest kalkulowana indywidualnie dla danej firmy. Nie ma sztywnych cen...
Któraś z Was pytała o cenę pakietu indywidualnego. Dla przykładu w Swissmedzie kosztuje 110 zł osoba w wariancie podstawowym, a 200 zł w rozszerzonym

image
a jak wyglada to w polmedzie dziewczyny?

i zasadnicze pytanie czy opłacając taki abonament trzeba mieć ksiązeczkę tą z nfz- tzn czy lekarze przy wizycie z niej korzystaja?
Mam pytanie w jakiej firmie mogę się ubezpieczyć by mieć dostęp do endomedu może ktoś wie?
lekarze nie korzystaja z ksiazeczki NFZ
bet - w Polmedzie nie trzeba książeczki NFZ

Z tego co się orientuję to od nowego roku zostają one wycofane wszędzie.
W polmedzie nie trzeba mieć książeczki ale niestety dwa razy już się spotkałam, że lekarka powiedziała, że nie wystawi mi recepty bez książeczki. Powiedziała, że nie będzie "marnować" swoich druczków skoro moim obowiązkiem jest posiadanie książeczki. Poprosiłam o informację o odmowie wystawienia recepty na piśmie (powiedziałam, ze chcę to zgłosić do polmedu) i pani doktor łaskawie wypisała mi. Na kolejnej wizycie było to samo.
image

image
w Alianz wychodzi niewiele ok. 300 zl
kurczę dziewczyny może opiszcie jakie macie pakiety(tzn za ile) i gdzie i czy jesteście zadowolone i z jakich lekarzy korzystacie

bo nie wiem na jaką" przychodnię" się zdecydować?

z góry dziękuję za pomoc
Ja też chętnie dowiem się z jakich pakietów indywidualnych korzystacie i za jaką sumę.
czy wasze pakiety obejmuja tez endokrynologa i badania tarczycy?
tworzenie i projektowanie stron internetowych - http://www.ascomi.pl
Ja mam pakiet w polmedzie chyba już od 4-5 lat. Jak do tej pory korzystałam z lekarza ogólnego, laryngologa i endykrynologa. Do endykrynologa chodzę teraz co m-c i nie mam problemu z rejestracją. Ponieważ przy pierwszej wizycie miałam czekać 10 dni w polmedzie to poprosiłam o szybszą wizytę w iinej placówce - skierowali mnie do swismedu. Teraz już każdą wizytę proszę o rejestrację do swismedu. Niestety badania ft3, ft4 są płatne (mimo zniżki (20 %)cena jest taka sama jak np w invictie.
image

image
moze ktos jeszcze się wypowie?
Ja się wypowiem. Mam pakiet w PZU Opieka Medyczna. Pakiet Komfort Plus. W zasadzie wszelkie badania jakie mogłabym sobie wymyślić mam w tym pakiecie. Już 3 razy miałam tomografię i MRI. Jak wiecie te badania kosztują ok 700 z kontrastem. Za pakiet miesiecznie płacę 89 zł. Wszytsko mi się zwraca z nawiązką. Zwłaszcza w czasie ciąży wiele wydatków mnie ominęło.
PZU oferuje abonamenty w kilku przychodniach do wyboru. z tego co pamiętam to Opieka Rodzinna, Lux Med i Polmed. Ja korzystam w tym ostatnim.
Dla dzieci mam pakiety Komfort za 49. Tam jest mniej badań za free. Zresztą tu można poczytać:
http://www.opiekamedyczna.pl/207.html
mammamia a ile płacisz abonamentu?

pozdrawiam
Za Komfort Plus płacę 89 zł/mies.
Mam go od 6 lat i w ciągu tego czasu pakiet podrożał o ok.20zł
Opinia została zablokowana przez moderatora
Jestem posiadaczem pakietu srebrnego rodzinnego w signum od 2 miesięcy i mogę w pełni polecić. Z racji tego, że moja córka dość często choruje, to też dość często korzystam z ich usługi i jak najbardziej jestem zadowolona. Korzystać zaczęłam, dzięki znajomemu, który mi to polecił i który dla nich pracuje.

W razie pytań odsyłam do niego: elblag055@gmail.com
Obejrzałam ten pakiet za 80 zł - opyla się, chociaż ja już wolałabym dopłacic te 40 zł i miec z tej strony pakiet srebrny za 120 zetów - dużo więcej lekarzy specjalistów w nim jest, choć wiadomo że nie każdy potrzebuje do iluśtamdziesięciu lekarzy ganiać.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

kawa czy pijecie jesli tak to jaka? (77 odpowiedzi)

ja lubie z expresu a wy?

wierszyk na dzień babci i dziadka (24 odpowiedzi)

potrzebuję ładnego wierszyka na DZIEŃ BABCI, DZIADKA może Wasze dzieci uczą się czegoś fajnego...

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...

do góry