Widok

Gdzie niedrogo i solidnie w Gdańsku obszyć firanki?

Witam,

Mam kupione firanki z metra i chciałabym je oddać do zrobienia na gotowo - naszycie taśmy, marszczenie, obszycie firan.

Czy któraś z Was drogie Forumki mogłaby mi polecić jakąś krawcową lub sprawdzone miejsce, gdzie wykonają mi takie obszycie solidnie i w miarę w przystępnej cenie?

A może orientujecie się też, jak taka usługa wygląda cenowo?

Będę wdzięczna za jakiekolwiek info :)

Pozdrawiam!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gdzie mieszkasz? Bo np. na Oruni Grn. jest pasmnteria i uslugi krawieckie, nie wiem jak cenowo taka usluga wyglada, ja mam maszyne i dla dziecka do pokoiku sama robilam, obcemu nie odważylabym sie, nie jestem krawcową.
Po tym jak mi obi-m zacwierkali chyba z 80 zł za firanke o szer. ok. 3m, to sama zaryzykowalam, oglądając porady na YT :-D
-mila - jestem z Moreny, więc w razie czego na Orunię Górną mam niedaleko. Ja się pytałam tylko w Leroyu, bo tam też obszywają, to samo obszycie wyszło drożej niż zakup firanki! To też podziękowałam.
A firanki mam w zasadzie trzy, dwie małe do pokoju dziecięcego, i jedną dużą do salonu.
hopka, ktoś jeszcze coś podpowie?
Zapytaj w jakimkolwiek punkcie krawieckim w swojej okolicy ;)

na Chełmie był/jest(?) Sklep producencki z firankami. Mieliśmy taki na Przymorzu. Można było zamówić taką usługę. Nie wiem jak z przyniesionymi firankami kupionymi w innym miejscu.

http://forum.trojmiasto.pl/nnt-szukam-tanich-firan-na-metry-t414638,1,16.html tu namiary
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki Agusia!

Podaję tam i sprawdzę, może też trafi się coś fajnego do kupienia :)
krawcowa naprawdę tanio

Szycie obrusów, serwetek, firan, zaslon, taśm itp.
- stębnówka 2zł/mb
- taśma marszcząca 3/mb
- boki firan, dół za 1mb 2zł
- overlock 2zł/mb

tel 663387111
lila dzięki za namiary, a możesz mi napisać, skąd jest ta krawcowa?
10 min od centrum gdańska dolne miasto najlepiej się umówić telefonicznie. Jak będziesz miała więcej do szycia to nawet przyjedzie do Ciebie. Wszywa zamki, podszywa spodnie i.in.
lila dzięki!
Jak się moja bbcia nie podejmie tego zadania, będę do tej pani dzwonić. A teraz przypomniało mi się, że jest na Żabim Kruku taka krawcowa Lanetti, czy jakoś tak, mówisz o niej może?
obszycie gratis zakupionych firan w OBI bardzo sie zdziwiłam,Pani gratis obszyła firanki i tunel również w cenie :)
przy pętli w Oliwie jest mały sklepik z firanami, tam znalazłam najtaniej
niedaleko fotografa

A gdzie w dobrej cenie teraz kupię i obszyję sobie jednocześnie firanki?

W internecie. Chyba nic nie przebije sklepów internetowych. Jest pewna opcja zamówienia również na allegro ale tam z tego co wiem to można jedynie kupić gotową firankę bez możliwości obszycia jej.

Jeśli chcesz kupić firankę z szyciem to zorientuj się w tym sklepie:
https://firaneo.pl/obszywanie-firan

Obszycie firanki kosztuje tam.... 4 zł ;)

Inne tematy z forum Kobieta

Naturalne sposoby powiekszenia biustu (55 odpowiedzi)

Dziewczyny czy są jakieś naturalne sposoby powiększenia biustu? Inne niż operacja czy...

Dermatolog -trycholog (22 odpowiedzi)

Forumowiczki ratujcie...poszukuję lekarza dermatologa -trychologa. Przeczesałam forum ale jeśli...

Gadżety erotyczne na rocznicę z żoną (35 odpowiedzi)

Dzień dobry! W niedalekiej przyszłości będę wraz z (teraz już) żoną obchodzić okrągłą rocznicę...

do góry