Widok
Gdzie poznajecie ludzi ?
Witam, gdzie poznajecie innych ludzi. Szczególnie płeć przeciwną :) Nie jestem imprezowiczem, nie bardzo potrafię tańczyć i za dużo też nie piję więc kluby odpadają. Mam 23 lata i jestem marynarzem, ostatnio cały czas obracam się w tym samym gronie znajomych ( tak też ze studiów marynarze :/ ) nie poznaję nowych ludzi, przez to doskwiera mi samotność, poprostu nie mam do kogo nawet się odezwać i zwyczajnie porozmawiać. Gdzie poznaliście swoją drugą połówkę ? Nie piszcie tylko że w szkole czy na studiach bo to już mam za sobą.
Przy twoim zawodzie to rzeczywiście może być kłopot.
Możesz próbować przez Net - ale wymaga to olbrzymiej cierpliwości, żeby wśród ton "śmiecia" wyłowić perełkę.
Ale da się.
W realu - jakaś pasja. Kino (DKF-y), turystyka (wspólne rajdy czy wyiceczki).
Mozesz teś po prostu zagadywać przygodne, podobające Ci się kobiety.
Jeśli zrobisz to z klasą - po gębie raczej nie dostaniesz a jest jakaś szansa (trudno mi ocenić %) że zagadnięta osoba równiez ma taki sam problem, jak Ty.
Możesz próbować przez Net - ale wymaga to olbrzymiej cierpliwości, żeby wśród ton "śmiecia" wyłowić perełkę.
Ale da się.
W realu - jakaś pasja. Kino (DKF-y), turystyka (wspólne rajdy czy wyiceczki).
Mozesz teś po prostu zagadywać przygodne, podobające Ci się kobiety.
Jeśli zrobisz to z klasą - po gębie raczej nie dostaniesz a jest jakaś szansa (trudno mi ocenić %) że zagadnięta osoba równiez ma taki sam problem, jak Ty.
Mam ten sam problem. Człowiek siedzi w domu, jak już gdzieś się rusza to ze stałą ekipą ludzi i tak ten czas płynie a nowych znajomych ni widu ni słychu. Proponowano mi różne rozwiązania: wolontariat, jakieś dodatkowe zajęcia, fitnessy, zumby, nowe hobby (chciano mnie wkręcić nawet na szermierkę, jazdę konną i rzeźbiarstwo!) i kicha. Jedyna ciekawa idea ostatnio to wyjazd gdzieś na jakiś obóz z nauką języka jakiegoś czy coś w tym stylu...
>Nie miałeś czasu się stęsknić
Jakbyś czytała dokładniej (wiem, czytasz dokładnie) to zbieranie grzybów w ciągu ostatnich 48h zajęło mi łącznie 45 min (w rzeczywistości ciut więcej, bo nie napisałem, że w sobotę rano po znalezieniu 1 grzyba kontynuowałem łowy przez kolejne 10 min) .
Reszte poświęciłem tęsknocie....
Jakbyś czytała dokładniej (wiem, czytasz dokładnie) to zbieranie grzybów w ciągu ostatnich 48h zajęło mi łącznie 45 min (w rzeczywistości ciut więcej, bo nie napisałem, że w sobotę rano po znalezieniu 1 grzyba kontynuowałem łowy przez kolejne 10 min) .
Reszte poświęciłem tęsknocie....
hej , szukam właśnie osoby z którą mogę porozmawiać, tak po porostu :)
o wszystkim,zainteresowała mnie twoja wiadomość, myślę że znajdziemy wspólne tematy, dlatego jeśli chcesz nawiązać znajomość napisz mi na pocztę wiadomość o treści "chce porozmawiać" a ja odeślę nr gg + zdjęcie jeśli chcesz. poczta: ciemnykostek@wp.pl
o wszystkim,zainteresowała mnie twoja wiadomość, myślę że znajdziemy wspólne tematy, dlatego jeśli chcesz nawiązać znajomość napisz mi na pocztę wiadomość o treści "chce porozmawiać" a ja odeślę nr gg + zdjęcie jeśli chcesz. poczta: ciemnykostek@wp.pl
Najprościej poznawać ludzi przez internet :) Szczególnie w Twoim zawodzie, bo podejrzewam, że nie siedzisz cały czas w jednym miejscu :) Poszukaj jakiegoś forum, tam z pewnością spotkasz osoby o podobnych zainteresowaniach co Ty. Ja wielu przyjaciół poznałam na forum dla niepełnosprawnych Rampa i cały czas utrzymuję z nimi bardzo dobre kontakty, mimo, że mieszkają w różnych zakątkach Polski.