Widok

Gdzie siedzą rodzice pary młodej?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy rodzice pary młodej siedzą razem czy ze swoimi rodzinami? Nie mamy okrągłych stołów a Młodzi siedzą w osobnym miejscu. Poradzcie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Od zawsze było tak ze rodzice siedza tuz obok mlodych jedni z jednej strony drudzy z drugiej ale to tez wszystko zalezy od mlidych jak oni chcą :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Czy od zawsze to nie sądzę, może raczej - kiedyś tak było - . Teraz często spotyka się, że Młodzi siedzą ze świadkami.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
i świadkowie i rodzice chyba przy jednym stole z młodymi. z resztą lepiej nie trzymać się jakichś zasad sztucznych, tylko posadzić ich tak żeby czuli się najlepiej - swobodnie, ale też żeby nie siedzieli jak zwykli goście tylko np bliżej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dużo też zależy od miejsca, w którym jest wesele. Czasem nie ma możliwości ustawienia dłuższego stołu prezydialnego niż na 6 osób. Z racji pracy często jestem na weselach i najczęściej spotyka się właśnie układ Młodzi+ świadkowie, a Rodzice siedzą razem z Goscmi.
U mnie było coś takiego...w jednym ciągu: 4 miejsca, 2 dla pary młodej i znowu 4 miejsca. Pozostałe stoły byly ułożone prostopadle (litera E)

Z racji tego, że mój brat - świadek był sam usiedliśmy od lewej:
Mój Ojciec Chrzestny, Tata, Mama, Brat(świadek), Panna Młoda, Pan Młody, Brat(świadek), jego narzeczona, teściowa i Teść.

Moja mama chrzestna siedziała obok Ojca chrzestnego, ale juz przy inaczej ustawionym stole. A rodzice chrzestni Pana Młodego usiedli tam gdzie im było wygodnie.
do góry