Widok

Gdzie w Gdańsku dekoracje cukiernicze...

...można kupić. Chodzi mi o opłatki na tort, kwiatki, perełki, barwniki. Może ktoś zna taki sklep stacjonarny w Gdańsku (lub w pobliżu), gdzie dostanę takie rzeczy. Internetowe sklepy mnie nie interesują, więc przydasiownia odpada (bo już nie ma opcji odbioru osobistego niestety)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
kwiatki i perełki można kupić w każdym markecie.
Co do opłatków, barwników itp - ja kupuję przez internet - nie znalazłam sklepu w trojmieście.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Wiem, że to nie Gdańsk, ale w cukierni Sabinka w Luzinie (k. Wejherowa) jest ogromny wybór ozdóbek na tort- cukrowe biedroneczki, żabki, miśki, milion kwiatków, stworków, autek, dzidziusiów i innych cudów ;)
Wyglądają, jak wykonane z modeliny, śliczne rzeczy :)
image

image
jakieś kwiatki i perełki widziałam przed świętami w Leclercu :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jest fajny i dobrze zaopatrzony sklep w Gdyni. Prowadzi go dziewczyna, która sama z zamiłowania robi torty, więc wie czego nam trzeba :)

Sklep nazywa się Słodkie Fantazje i mieści się na ul. Cechowa 17
Gdynia - Obłuże.
tel. 880-348-000
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
W Realu widziałam perełki na tort- nowść Oetkera.
Mam do sprzedania opłatek okrągły z Księżniczką z Bajki Disney´a "Księżniczka i żaba", średnica 18,5cm -15zł
image
oraz Myszkę Mini 37cm x 18cm- 15zł .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
spory wybor jest w warzywniaku na Dlugiej w GDansku, chyba z 10 kamieniczka po prawej stronie, po wejsciu na Dluga od strony Zlotej Bramy, przed Barem Wegetarianskim
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dzięki wszystkim
Na Długą się wybiorę
A co do tego opłatka, to gdyby to były kucyki albo Kubuś Puchatek... ale u moich dzieci Żaba jeszcze nie jest na czasie :-(
:-)))))) Niestety tylko takie opłatki mam- kupiłam dla mojej córki, ale i tak wygrały figurki-koniki :-)
U Dekera możesz kupić takie gotowe (płaskie) dekoracje na tort z postaciami z bajek.
w spożywczym na długiej jest bardzo duzy wybór-posypki, perełki, kwiatki, nie-kwiatki. jest nawet masa cukrowa w kostkach do ozdób. i ostatnio byłam w bomi, tam też jest z czego wybierać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zgodzę się sklep nazywa sie VITIS warzywa-owoce wiem,ponieważ miałam tam praktyki pozdrawiam:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Perełki,kwiatki i inne pierdołki znajdziesz w Leclercu na przymorzu ,tam jest takie stoisko i pełno pierdołek :)
w carrefour sa różne ozdoby na tort

wyroby cukiernicze w gdansku

W supermarketach dostaniecie zwykle ozdoby:brazowe listki,kwiatki,literki...5 dni temu pojechalam na przymorze do le clerka i tam rzeczywiscie,przed kasami jest stoisko z :barwnikami spozywczymi w proszku,plynie,z masa cukrowa w blokach
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
w leclercu na galerii (nie na hali sklepowej) przy kasach jest osobne stoisko z takimi róznościami (na przeciwko Orange chyba)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
w Galerii Przymorze (Leclerc) koło Krakowskiego Kredensu ;)

ale jeśli ktoś szuka opłatka na tort - to może się rozczarować ;) mały wybór ;) lepiej wcześniej zamówić z Allegro gdzie wybór jest ogromny :]
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja w zeszłym tygodniu szukałam, w Leclerku faktycznie sa masy cukrowe ale mało ozdób np. literek nie dostałam, dzis zamówilam z tczewa, maja wszystko http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22936803
image
image
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

zdobienia pierniczków

A gdzie można kupić sprzęt do zdobień tzn. tylki i rękawy - tak aby lukrem ozdobić pierniczki?
w galerii przymorze bezpośrednio za kasami jest stoisko z gadżetami cukierniczymi - opłatki, świeczki, dekoracje itp
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
a czy maja tam też barwniki?
tak mają różne barwniki
w leklerku stoisko przed kasami barwniki masy opładki ozdoby podkłady
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Kulinaria

Sushi... (11 odpowiedzi)

Gdzie kupujecie rybę, żeby mieć pewność, że świeża? Przepisy też mile widziane, zwłaszcza z...

Gotowanie - niby banalna sprawa .. ale jak sie nauczyc (38 odpowiedzi)

Witam Kuchareczki ... Moim problemem jest to że zupełnie nie potrafię gotować :( Zawsze obiady...

Przedstawiciel Thermomix (70 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??

do góry