Widok
Gdzie w Gdańsku warto otworzyć klubokawiarnię dla mam z dziećmi?
Witam, zastanawiam się nad otwarciem klubokawiarni z kącikiem zabaw dla dzieci, ale także z miejscem przeznaczonym na różne zajęcia (balet, zajęcia dla niemowlaków i, spotkanie z teatrem itp.) i warsztaty.Gdzie Waszym zdaniem takie miejsce cieszyłoby się zainteresowaniem?
Kawiarnie z pokojem zabaw są we Wrzeszczu i na Ujescisku (Baby Cafe, Mama Cafe), na Przymorzu natomiast jest kilka klubów malucha (np Eureka) więc ja na Twoim miejscu uderzyłabym w rejon gdzie jeszcze nic takiego nie ma i gdzie osiedla się rozrastają (dużo młodych ludzi), np Morena, ewentualnie Jasień, czy Chełm.
Klub - kawiarnia z ogródkiem to już w ogóle bajka - uważam, że super pomysł i byłoby wzięcie :) Jak spaceruję po Morenowych terenach to aż się prosi o takie miejsce. Zwłaszcza w taką paskudną pogodę.
Powodzenia!
Klub - kawiarnia z ogródkiem to już w ogóle bajka - uważam, że super pomysł i byłoby wzięcie :) Jak spaceruję po Morenowych terenach to aż się prosi o takie miejsce. Zwłaszcza w taką paskudną pogodę.
Powodzenia!
Ja prowadzę klub rodzica Totu w Śródmieściu i obecnie szukamy z dziewczynami lokalu, tak że ja jestem za Śródmieściem :) Wiem że cięzko rozkręcić takie miejsce, ale znam też sporo osób, którym brakuje takiego miejsca właśnie tutaj w centrum Gdańska :)
na Myśliwskiej było takie miejsce - Bookafka. księgarnia z placem zabaw, kawą i ogródkiem. małe zainteresowanie i się Pani zwinęła...co prawda było to 4 lata temu. na jasieniu była kawiarnio/piekarnia. można było kawe wypic a dzieci w konciuku pobawic. tez sie zawineli.
prawda jest taka... wszyscy chca zeby takie miejsca byly a jak sie pojawiaja to stawierdzaja ze kawa jest za droga a dzieci moga sie pobawic na podworku ...
Gdynia moze byc przykladem: Slow Cafe i Ciuciubabka, dla takich miejsc warto jechac do Gdyni
prawda jest taka... wszyscy chca zeby takie miejsca byly a jak sie pojawiaja to stawierdzaja ze kawa jest za droga a dzieci moga sie pobawic na podworku ...
Gdynia moze byc przykladem: Slow Cafe i Ciuciubabka, dla takich miejsc warto jechac do Gdyni
Fajnej kawiarni brakuje na Przymorzu. Oczywiście są te w galeriach handlowych, ale iść tam z dzieciakami to żadna przyjemność - ciągle trzeba patrzeć czy gdzieś nie uciekają. Z mężem niejednokrotnie mieliśmy ochotę wyjść napić się dobrej kawy i zjeść dobry deser, a kończyło się to zakupem ciasta w cukierni i powrotem do domu