Widok

Gdzie w Trójmieście na: ŻEBERKA

Opinie do artykułu: Gdzie w Trójmieście na: ŻEBERKA.

Gdzie w Trójmieście najlepiej podają nasze ulubione danie? My będziemy sprawdzać i regularnie opisywać wybrane lokale i ich pomysły na serwowanie. W tym tygodniu - ŻEBERKA. Zajadają się nimi równie chętnie w Stanach, jak i nad Wisłą. Można je pałaszować bez skrępowania nawet palcami - ułatwiają to odsłonięte kości w dobrze przyrządzonej porcji. To jedna z najpopularniejszych restauracyjnych potraw. Za dwa tygodnie w czwartek ocenimy serwowany w Trójmieście TATAR ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Poważnie aż tyle chcą za te kości? ? W Stanach ogromna porcja kosztuje 5 USD.
popieram tę opinię 71 nie zgadzam się z tą opinią 20

To jedź

To jedź do stanów. Pc co jęczysz.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 38

Ja tam wolę rodzinny obiad

Z żeberkami przyrządzonymi przez moją żonę :) A jak będę miał za dużo grosza do wydania to pójdę podegustować te 1 czy 2 za 30 kilka złotych :)
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 8

Polecam żeberka w sosie z wyspy Kos z Lukullusa

Nigdy nie lubiłem żeberek, ale po zjedzeniu ich w Pueblo i w Lukullusie zmieniłem zdanie. W pueblo klasyczne żeberka z grilla, mocno przypieczone i chrupiące. Natomiast w Lukullusie żeberka są przypieczone z wierzchu ale i bardzo soczyste w środku, a ich porcja jest tak duża, że najadłyby się 2 osoby.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10

Cyganeria

Cyganeria jest pewnie zupełnie nieznana przez mieszkańców Trojmiasta. Szkoda!!! Kuchnia jest wyśmienita, a obsługa jedna z lepszych. Byliśmy tam z żona wielu za każdym razem jesteśmy zachwyceni!!! Dobrecbisto z aurirskackuchnia. Zabierałem tam kulka razy Francuzów i byli zachwyceni
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8

Brawo!

Kelner w Billy's powinien być wzorem dla innych kelnerów, a Łukasz Stafiej powinien być wzorem dla BeataTestsmaku w temacie recenzowania restauracji :)
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 8

Gdzie Wiedeń a gdzie Trójmiasto cieciu :/
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9

U przyjaciół w kleszczewie

Najlepsze żebra jadłem "u przyjaciół" w kleszczewie
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 9

Billy's American Restaurants

Przepraszam ale za cene 49 pln (razy przynajmniej 3 osoby w rodzinie) wole sobie kupic 5kg zeberek do tego grill,piwo (tylko w butelce!!!) , jakas zielenine i pojechac nad jezioro!!! satysfakcja gwarantowana a zeberek pewnie z zielenina jeszcze cos zostanie na drugi dzien :) (bo piwa juz pewnie nie :) ) i zapewne milej spedze te kilka godzin (w restauracji pewnie kilka kwadransow) no ale coz ja jestem gdanszczaninem i pobyt nad motlawa to dla mnie nie atrakcja!!!
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 21

dokładnie taka porcja powinna kosztować max 25 zł

mieliby więcej klientów
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3

W ogóle wszystko na Zachodzie tańsze...prawda?

Potem czyta takie bzdety jeden i drugim i głosuje na PiS
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 13

Żebra z pstrąga z tamtejszej hodowli? ;-)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

To jedź, kto Ci broni? Szkoda tylko tych jezior, oblepione przez Januszy jak g...o przez muchy. I butelki zabierz ze sobą z powrotem.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 14

Kaszubska uczta

Popróbujcie żeberek po kaszubsku w Mulku w Miszewku. Nie zapomniane chwile. Polecam.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 16

Star Texan w Sopocie

Na przestrzeni ostatnich 5 lat byłem tam jakieś 10 razy - i zawsze brałem żeberka w sosie bourbonowym (kopia TGI Friday's Bourbon Ribs). Ciekawa odmiana w stosunku do tradycyjnego BBQ - glazura bardziej słodka, ale i pikantna zarazem. Zresztą pracuje tam ekipa z byłego gdańskiego TGIF (kto jeszcze pamięta tamto miejsce?) Polecam. Kurde, narobiliście mi smaka z samego rana!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

A co ma żona powiedzieć? To jakaś kura domowa :/ Ale może jak sobie pójdziesz podegustować, to i ona sobie dogodzi. Inaczej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Moze i Janusz ale bez wasa :) Nikt mi nie broni i zabronic nie moze wyrazania opini na forum publicznym!!! A butelek napewno Tobie nie zostawie do pozbierania bo za duzo bys zarobil :)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry