Widok
Gdzie w Trójmieście na: ŻEBERKA
Opinie do artykułu: Gdzie w Trójmieście na: ŻEBERKA.
Gdzie w Trójmieście najlepiej podają nasze ulubione danie? My będziemy sprawdzać i regularnie opisywać wybrane lokale i ich pomysły na serwowanie. W tym tygodniu - ŻEBERKA. Zajadają się nimi równie chętnie w Stanach, jak i nad Wisłą. Można je pałaszować bez skrępowania nawet palcami - ułatwiają to odsłonięte kości w dobrze przyrządzonej porcji. To jedna z najpopularniejszych restauracyjnych potraw. Za dwa tygodnie w czwartek ocenimy serwowany w Trójmieście TATAR ...
Gdzie w Trójmieście najlepiej podają nasze ulubione danie? My będziemy sprawdzać i regularnie opisywać wybrane lokale i ich pomysły na serwowanie. W tym tygodniu - ŻEBERKA. Zajadają się nimi równie chętnie w Stanach, jak i nad Wisłą. Można je pałaszować bez skrępowania nawet palcami - ułatwiają to odsłonięte kości w dobrze przyrządzonej porcji. To jedna z najpopularniejszych restauracyjnych potraw. Za dwa tygodnie w czwartek ocenimy serwowany w Trójmieście TATAR ...
Polecam żeberka w sosie z wyspy Kos z Lukullusa
Nigdy nie lubiłem żeberek, ale po zjedzeniu ich w Pueblo i w Lukullusie zmieniłem zdanie. W pueblo klasyczne żeberka z grilla, mocno przypieczone i chrupiące. Natomiast w Lukullusie żeberka są przypieczone z wierzchu ale i bardzo soczyste w środku, a ich porcja jest tak duża, że najadłyby się 2 osoby.
Billy's American Restaurants
Przepraszam ale za cene 49 pln (razy przynajmniej 3 osoby w rodzinie) wole sobie kupic 5kg zeberek do tego grill,piwo (tylko w butelce!!!) , jakas zielenine i pojechac nad jezioro!!! satysfakcja gwarantowana a zeberek pewnie z zielenina jeszcze cos zostanie na drugi dzien :) (bo piwa juz pewnie nie :) ) i zapewne milej spedze te kilka godzin (w restauracji pewnie kilka kwadransow) no ale coz ja jestem gdanszczaninem i pobyt nad motlawa to dla mnie nie atrakcja!!!
Star Texan w Sopocie
Na przestrzeni ostatnich 5 lat byłem tam jakieś 10 razy - i zawsze brałem żeberka w sosie bourbonowym (kopia TGI Friday's Bourbon Ribs). Ciekawa odmiana w stosunku do tradycyjnego BBQ - glazura bardziej słodka, ale i pikantna zarazem. Zresztą pracuje tam ekipa z byłego gdańskiego TGIF (kto jeszcze pamięta tamto miejsce?) Polecam. Kurde, narobiliście mi smaka z samego rana!