Widok

Gdzie w góry z dzieckiem na wakacje-miejsca godne polecenia

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Jak co roku chciałabym pojechać na urlop w góry. Byle nie do Zakopanego- tam byłam już wiele razy.
Nie chodzi mi o wysokie góry bo jedziemy z 2 letnią córcią.
Może znacie jakieś fajne miejsca godne polecenia.
Może macie namiary na jakieś fajne pensjonaty-hotele-apartamenty które mają dobre warunki i są przystosowane do pobytu z dziećmi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadzam się w 100%. Domki Słoneczna Kraina są bardzo komfortowe i w pełni wyposażone, ja skorzystałam z nich będąc w miejscowości Wołkowyja. Super chatki na zamkniętym i strzeżonym terenie. Raj dla małych i dużych

Polecam Gorzelanny gorzelanny.pl. Generalnie bardzo milo wspominać będę pobyt w hotelu Gorzelanny. Obsługa niesamowicie sympatyczna, uprzejma i miła. Bez jakichkolwiek zastrzeżeń. Hotel wygląda na bardzo zadbany, przyjazny i elegancki, bardzo czysty Baseny i strefa wellness zdecydowanie są plusem tego miejsca i umilają pobyt w hotelu. Na duży plus bliskość sklepu spożywczego oraz odległość do plaży i lasu . Pokoje bardzo komfortowe, jasne, duże, wyposażone we wszelakiego rodzaju sprzęty i gadżety. Zadbane łazienki. Dobre jedzenie.

A mi sie podoba w Gorska Legenda piekne klimaty

W Krynicy-Zdrój polecam https://www.apartamentyopal.com/ idealna lokalizacja, przemiła obsługa. Byliśmy tam z dziećmi w styczniu na nartach i już zarezerwowaliśmy termin na przyszły rok.

a jak jest z komunikacją wokół Karpacza? Czy bez własnego samochodu uda się w miarę sprawnie dojechać i wrócić np do Jeleniej Góry, (Doliny Pałaców i Ogrodów); do Parku miniatur w Kowarach albo Mysłakowicach? czy lepiej się nastawić na bardziej lokalne wycieczki?

Polecam udać się do Karpacza. Odnośnie noclegu warto zatrzymać się w pensjonacie Daglezja (http://daglezja.com/). Bardzo przyjemne miejsce i masa rzeczy do zobaczenia.

To może Sól—Kiczora? Albo Wierchomla. A noclegów szukaj poprzez Bookapart na przykład :)

Z dwulatką to polecam okolicę Stronia Śląskiego (kotlina kłodzka) i pensjonat Górna Chata. bedziecie zadowoleni całą rodzinką :) my bylismy bardzoooo

Ja polecam Bieszczady. Jest sporo fajnych miejsc noclegowych przyjaznych dla dzieci, a same góry nie są zbyt wysokie, żeby wybrać się na szlak z pociechą. Poza tym niedaleko jest również Jezioro Solińskie, tak dla odmiany, a wiadomo dzieci szybko się nudzą.

My bylismy z dziecmi w Krynicy, w halna residence mieszkalismy w sumie w 10 osob bo jeszcze zabralismy dziadkow na odpoczynek, Spokojne miasto z wieloma atrakcjami

a nie lepiej nad polskie morze?
nam bardzo podoba się Willa Bursztynowa Rewa
spokojna, malownicza miejscowość, blisko do morza..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dołączyłbym jeszcze Wisłę z atrakcjami z których możecie skorzystać https://abcporady.pl/paintball-i-inne-aktywne-rozrywki-w-beskidach/ o ile dzieci to nie przedszkolaki :)

Polecam Hotel Elbrus, była z dziećmi już dwukrotnie i jest OK :) Super

Jeśli dla kogoś liczy się jedynie spokój to mu sie tam spodoba Jesli chodzi o mnie i moja rodzinę to wybieramy większe miejscowości. W których można sobie zorganizowac czas również wtedy kiedy pada ( trzeba przyznać, że w górach o każdej porze roku może popadać....).
Polecam 3 ulubione przeze mnie miejscowości:
Krynicę Górską
Karpacz
Zakopane
Sporo apartamentów na wynajem jest tutaj: sunandsnow.pl/Region/Index/1/0 - co jest moim zdaniem wygodniejsza opcją niż hotel.

A może Niedzice? Tam jest ładne i spokojnie.

osobiście znam Bańska Niżna - Domki z Duszą
wspaniałe miejsce
domek cały dla siebie, kuchnia, łazienka, salon,sypialnie... a widok za oknem kojacy

Polecam Kotlinę Kłodzką w Sudetach a w niej Hotel SPA Medical Dwór Elizy http://www.dwor-elizy.pl Lato w tym roku bardzo kapryśne, więc sprawdzi się hotel z basenem, centrum spa i salą zabaw dla dzieci, gdzie można wypocząć nawet gdy za oknem pada deszcz. Długopole to jednocześnie doskonała baza do zwiedzania okolicy, polecam Kopalnię Złota, Ścieżkę w Chmurach w czeskiej Dolni Moravie, Jaskinię Niedźwiedzia oraz sudeckie szlaki piesze i rowerowe o różnym poziomie trudności.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam hotel Activa w Muszynie. Z dzieckiem na pewno nie będziecie się tam nudzić. Organizują różne zabawy dla dzieci, teren wokół jest ogrodzony, dostępny jest plac zabaw na zewnątrz i sala zabaw wewnątrz hotelu.

Też lubie tam wracać i też lubię Bookapart. Właśnie zarezerwowałam tam kwaterę w Karpaczu na weekend.

Skoro już mowa o wypoczynku w górach to ja w tym roku zdecydowałem się na rezerwację apartamentu przez mountain-apartments.com.pl/, bo słyszałem sporo dobrych opinii. Kiedy dzwoniłem na miejsce to i obsługa wydała mi się bardzo profesjonalna, odpowiedzieli na wszystkie pytania, określili faktyczne warunki jakie są na miejscu (nie różnią się od tych, które prezentowane są na stronie). Miła Pani recepcjonistka nawet powiedziała mi co będę mógł zwiedzać kiedy przyjadę, także jak planujecie urlop w górach to polecam - zwłaszcza, że ceny są bardzo przystępne.

Inne tematy z forum Podróże

hotel dla rodzin z dziećmi turcja grecja (74 odpowiedzi)

polećcie proszę dobry sprawdozny hotel

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

Jaki hotel w Sopocie polecicie (14 odpowiedzi)

Witam Nie jestem z Trójmiasta , ale zakładam temat na tym forum ponieważ tutaj moze ktoś ma...

do góry