Widok
:)wiesz co ja robie na sali gdzie tort wchodzi za dodatkowa oplata wiec nie wiem jeszcze z kad go biora niektorzy polecaja Sowe ale to chyba najdrozsza cukiernia jaka znam (wiem bo kiedys do kawiarnii jak pracowałam zamawialiśmy od nich ciasta) kolezanka mówiłą mi o cukiernii w Pruszczu Gdańskim miała bardzo ładny stojak do tego tortu czyli opócz smaku pięknie się prezentował od głównej ulicy jak się jedzie od Gdańska do Pruszcza na głównym skrzyżówaniu skręca się w praco gdzieś po tamtej stronie miasta wiem że jest :)
Polecam torty od Sowy, ponieważ smakowo nie mają sobie równych, a estetycznie piękniejsze robią już tylko cudotwórcy z Hotelu Haffner w Sopocie.
Cenowo wszystkie bardziej znane cukiernie wychodzą podobnie, bo ok 45-60 pln za kg.
Alternatywnie polecam Justynkę, Delicje, Cukiernię Haffner. TO trafny wybór jeśli nie chcesz ryzykować.
Cenowo wszystkie bardziej znane cukiernie wychodzą podobnie, bo ok 45-60 pln za kg.
Alternatywnie polecam Justynkę, Delicje, Cukiernię Haffner. TO trafny wybór jeśli nie chcesz ryzykować.
Ja polecam Sowę my mieliśmy i był przepyszny. Można liczyć mniejsze porcje niż w cukierni. My mieliśmy tzry piętra na dole 3,5 kg carny las, w środku 2,5 kg truflowy i góra 1,5 kg pralinowy na 75 osób, a cały ten dolny został na następny dzięń. Były pyszne gorąco polecam. Dowieżli nam w dzień slubu na stojaku i tylko stojak był do zwrotu.
my mieliśmy ślub w ostatnią sobotę i zamawialiśmy tort w Sowie po długim zastanowieniu. Zapłaciliśmy za 3 kwadratowe pietra 750, 00 i wystarczyło na 90,00. Na poprawinach reszta tortu zeszła co do kawałeczka. Na dole był najlżejszy smnak bo smietanowiec malinowy, potem jakiś tam las- w ofercie jest tylko jeden a na górze ciasteczkowy...Wymieniam smaki bo wiem że ich waga jest istotna , a jak sie wybierze zbyt ciężkie to tort może wazyć nawet do 20 kg, a wtedy jest już za co płacić...dowóz 100,00 albo jak tko woli 2,00 za kilometr
pozdrawiam
pozdrawiam
sprzedam suknię- jednoczęściowa, góra dopasowana, ręznie wyszywane zdobienia, dół szeroki z podpinanym trenem- typowa suknia balowa:)oczywiście wystapiłam w niej jako panna młoda, ecri , fajnie wygląda na zdjęciach i w tańcu robi wrażenie- roz\miar 36- 38