Widok
:)wiesz co ja robie na sali gdzie tort wchodzi za dodatkowa oplata wiec nie wiem jeszcze z kad go biora niektorzy polecaja Sowe ale to chyba najdrozsza cukiernia jaka znam (wiem bo kiedys do kawiarnii jak pracowałam zamawialiśmy od nich ciasta) kolezanka mówiłą mi o cukiernii w Pruszczu Gdańskim miała bardzo ładny stojak do tego tortu czyli opócz smaku pięknie się prezentował od głównej ulicy jak się jedzie od Gdańska do Pruszcza na głównym skrzyżówaniu skręca się w praco gdzieś po tamtej stronie miasta wiem że jest :)
[/url]
[/url]

Polecam torty od Sowy, ponieważ smakowo nie mają sobie równych, a estetycznie piękniejsze robią już tylko cudotwórcy z Hotelu Haffner w Sopocie.
Cenowo wszystkie bardziej znane cukiernie wychodzą podobnie, bo ok 45-60 pln za kg.
Alternatywnie polecam Justynkę, Delicje, Cukiernię Haffner. TO trafny wybór jeśli nie chcesz ryzykować.
Cenowo wszystkie bardziej znane cukiernie wychodzą podobnie, bo ok 45-60 pln za kg.
Alternatywnie polecam Justynkę, Delicje, Cukiernię Haffner. TO trafny wybór jeśli nie chcesz ryzykować.
Ja polecam Sowę my mieliśmy i był przepyszny. Można liczyć mniejsze porcje niż w cukierni. My mieliśmy tzry piętra na dole 3,5 kg carny las, w środku 2,5 kg truflowy i góra 1,5 kg pralinowy na 75 osób, a cały ten dolny został na następny dzięń. Były pyszne gorąco polecam. Dowieżli nam w dzień slubu na stojaku i tylko stojak był do zwrotu.
Ślubne dekoracje.
Winietki,księgi ślubne, dekoracje kościoła, sali, wiązanki ślubne.
slubnedekoracje@op.pl
http://www.slubnedekoracje.com
Winietki,księgi ślubne, dekoracje kościoła, sali, wiązanki ślubne.
slubnedekoracje@op.pl
http://www.slubnedekoracje.com
my mieliśmy ślub w ostatnią sobotę i zamawialiśmy tort w Sowie po długim zastanowieniu. Zapłaciliśmy za 3 kwadratowe pietra 750, 00 i wystarczyło na 90,00. Na poprawinach reszta tortu zeszła co do kawałeczka. Na dole był najlżejszy smnak bo smietanowiec malinowy, potem jakiś tam las- w ofercie jest tylko jeden a na górze ciasteczkowy...Wymieniam smaki bo wiem że ich waga jest istotna , a jak sie wybierze zbyt ciężkie to tort może wazyć nawet do 20 kg, a wtedy jest już za co płacić...dowóz 100,00 albo jak tko woli 2,00 za kilometr
pozdrawiam
pozdrawiam
sprzedam suknię- jednoczęściowa, góra dopasowana, ręznie wyszywane zdobienia, dół szeroki z podpinanym trenem- typowa suknia balowa:)oczywiście wystapiłam w niej jako panna młoda, ecri , fajnie wygląda na zdjęciach i w tańcu robi wrażenie- roz\miar 36- 38
nie mam jeszcze żadnyc zdjęć ale mieliśmy dokładnie taki jak w ofercie tylko że bez żadnych kwiatów kwadratowe piętra
sprzedam suknię- jednoczęściowa, góra dopasowana, ręznie wyszywane zdobienia, dół szeroki z podpinanym trenem- typowa suknia balowa:)oczywiście wystapiłam w niej jako panna młoda, ecri , fajnie wygląda na zdjęciach i w tańcu robi wrażenie- roz\miar 36- 38
Nie wiem, jak wyjdzie ;)

To kolorowe na torcie, to są różowe różyczki (prawdziwe). Na zdjęciu wyszły ciemniej, niż naprawdę ;)
Widać też racę ;) To już Dwór ją dołożył.
Tort był przepyszny.
Górna warstwa - czekolada
Środkowa - truskawka (nie lubię truskawkowych tortów, ale ten był naprawdę smaczny)
No i dolna - największa - RAFAELLO...
mniam... :)

To kolorowe na torcie, to są różowe różyczki (prawdziwe). Na zdjęciu wyszły ciemniej, niż naprawdę ;)
Widać też racę ;) To już Dwór ją dołożył.
Tort był przepyszny.
Górna warstwa - czekolada
Środkowa - truskawka (nie lubię truskawkowych tortów, ale ten był naprawdę smaczny)
No i dolna - największa - RAFAELLO...
mniam... :)
Polecam Sowę lub Czernisa.
Cista i torty tak samo pyszne, ale Czernis chyba tańszy od sowy.
Moja koleżanka miała cista tylko z czernisa.. przepyszne to mało powiedziane :) Choć jestem strasznym łasuchem nie tylko ja sie tak zajadałam. Na poprawinych wszyscy tak się rzucili na takie małe torciki i ciasta, że kto pierwszy był ten lepszy :)
Ja chyba też wezm,ę z czernisa.
Wyczytałam na forum kiedyś o pani Bernadetce, ale chyba wole sie nie martwic o dowóz ciast. Z cukierni zawsze jest pewne, że dowiozą w chłodni.
Cista i torty tak samo pyszne, ale Czernis chyba tańszy od sowy.
Moja koleżanka miała cista tylko z czernisa.. przepyszne to mało powiedziane :) Choć jestem strasznym łasuchem nie tylko ja sie tak zajadałam. Na poprawinych wszyscy tak się rzucili na takie małe torciki i ciasta, że kto pierwszy był ten lepszy :)
Ja chyba też wezm,ę z czernisa.
Wyczytałam na forum kiedyś o pani Bernadetce, ale chyba wole sie nie martwic o dowóz ciast. Z cukierni zawsze jest pewne, że dowiozą w chłodni.
sowa - wiele cukierni. W etc, na grunwaldzkiej, w carefurze ... multum miejsc, naprawdę.
Czernis jest niedaleko moich rodziców. Jesteś z Gdańska? Jeśli tak to dasz rade znalesc. To jest dokładnie Gdańsk Wrzeszcz, ul. Mickiewicza. To jest niedaleko dużego kościoła, jak np. jedziesz od Placu B. Komorowskiego to mijasz kościół po prawej str i jadąc dalej w dół też po prawej masz tą cukiernie. Naprawde ciasta identyczne jak sowa ale tańsze. Sa przepyszne!
Moja kolezanka miała takie torciki jakby polane białą czekoladą - najwięcej osób własnie na nie sie rzucało :):):) ale wszystkie ciasta były pyszne - gwarantuje zadowolenie.
Nie wiem gdzie jeszcze jest czernis.
Wpisz w google
Czernis jest niedaleko moich rodziców. Jesteś z Gdańska? Jeśli tak to dasz rade znalesc. To jest dokładnie Gdańsk Wrzeszcz, ul. Mickiewicza. To jest niedaleko dużego kościoła, jak np. jedziesz od Placu B. Komorowskiego to mijasz kościół po prawej str i jadąc dalej w dół też po prawej masz tą cukiernie. Naprawde ciasta identyczne jak sowa ale tańsze. Sa przepyszne!
Moja kolezanka miała takie torciki jakby polane białą czekoladą - najwięcej osób własnie na nie sie rzucało :):):) ale wszystkie ciasta były pyszne - gwarantuje zadowolenie.
Nie wiem gdzie jeszcze jest czernis.
Wpisz w google
Ja zamawiam tort z Domu Czekolady w Gdyni, tylko że nasz tort nie bedzie typowo weselny tzn bedzie bez tej masy marcepanowej (strzsznie mi ona nie smakuje) wiem,ze dzieki tej masie tort wyglada pieknie ale zalezy nam na smaku. Zamawiamy parterowy TORT O SMAKU MARACUI CASABLANCA 64 ZŁ/KG
"Delikatny mus serowy z nutą maracui przełożony musem z ciemnej czekolady na kakaowym biszkopcie z dodatkiem nadzienia truflowego z gorzkiej czekolady. "
http://www.domczekolady.eu/czekolada-ofirmie.html
"Delikatny mus serowy z nutą maracui przełożony musem z ciemnej czekolady na kakaowym biszkopcie z dodatkiem nadzienia truflowego z gorzkiej czekolady. "
http://www.domczekolady.eu/czekolada-ofirmie.html
W Domu Czekolady są bardzo elestyczni pod względem zamówień, Pani, ż która rozmawialiśmy powiedziała,że możemy zamówić tort w takim kształcie jaki sobie wymyśliy (chcemy kwadratowy i szklaną parkę). Zamawiamy u nich także podziekowania dla gości, w pudełeczku, na którym bedzie wierszyk z podziękowaniem za przybycie będa dwie pralinki.
Polecam to miejsce ponieważ torty i pralinki mają tam pyszne 9próbowaliśmy wszystkich) ;D
Polecam to miejsce ponieważ torty i pralinki mają tam pyszne 9próbowaliśmy wszystkich) ;D
nie ma za co :)
Nie wiem kochana ile wcześniej. Ja będe tylko zamawiała te małe torciki i ciasta z czernisa, ponieważ tort oferuje nam sala/hotel :)
Tutaj masz tel. do czernisa, ale tej ulicy nie znam. Zadzwon i zapytaj ich. Tak jak juz czytałam forumki zawsze umawiały sie i próbowały smków :)
Czernis Tadeusz Cukiernia
ul. Tytusa Chałubińskiego 27B
Gdańsk
58 300 46 31
Nie wiem kochana ile wcześniej. Ja będe tylko zamawiała te małe torciki i ciasta z czernisa, ponieważ tort oferuje nam sala/hotel :)
Tutaj masz tel. do czernisa, ale tej ulicy nie znam. Zadzwon i zapytaj ich. Tak jak juz czytałam forumki zawsze umawiały sie i próbowały smków :)
Czernis Tadeusz Cukiernia
ul. Tytusa Chałubińskiego 27B
Gdańsk
58 300 46 31
ali napisał(a):
> a macie jakies zdjecia tortów weselnych?
zobacz tutaj http://www.trojmiasto.pl/forum/read.php?f=11&i=513636&t=513236 (zdjęcia Forumek)
a tutaj tortowy wątek - zdjęcia wyszukane w sieci :) http://www.trojmiasto.pl/forum/read.php?f=11&i=498562&t=488908 UWAGA!!! MOŻNA ZGŁODNIEĆ OD PATRZENIA ;)
> a macie jakies zdjecia tortów weselnych?
zobacz tutaj http://www.trojmiasto.pl/forum/read.php?f=11&i=513636&t=513236 (zdjęcia Forumek)
a tutaj tortowy wątek - zdjęcia wyszukane w sieci :) http://www.trojmiasto.pl/forum/read.php?f=11&i=498562&t=488908 UWAGA!!! MOŻNA ZGŁODNIEĆ OD PATRZENIA ;)
w gdansku slodkie inspiracje Joanny. mielismy stamtad kila tortów i są swietne i naturalne