Widok

Giełda kwiatowa

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam!
Mam pytanie,w jakich godzinach jest czynna giełda kwiatowa obok Sell Grosu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Najlepiej jechać tam koło 4 lub przed 5 rano.

Na zawsze... to baaaardzo długo ;)
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
dokładnie 4-6 rano, najlepiej o 4

image
image
Dzięki.
aha , ja właściwie jeszcze tam nie byłam.... jak już wrócisz... napiszesz co tam ciekawego można kupić... (oprócz kwiaków)

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dziewczyny,
podobno te kwiaty z giełdy są tak świewrze że nawet tydzień mogą stać
a jakby tak pojechać np w piatekj przed weselem? i kupić kwiaty, zrobić dekoraje i kwiaty dla rodziców?

dadzą rade, wytrzymają?

.
Beata , zgadza się...
Moja teściowa kupiła tam kwiaty do przystrojenia kościoła na jakieś tam święto... trzymały dłuuuuuuuuugo :)

image
image
Bez dzialalnosci tam nic nie kupicie!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Nie prawda..kupuje do domowego użytku co jakis czas.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Wytrzymają, ale radzę je trzymać w piwnicy, w chłodzie :) uwaga na róże, niektóre mają jak się rozchyli płatki gnijący środek.. kiedyś się nacięłam, jak w kwiaciarni pracowałam

image
i jak maja gnijacy środek to co ? padną szybko?
łatwo da sie to zauważyć?

.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tam przecież kwiaty są za grosze, więc co szkodzi jednej róży łepek odchylić... i tak bierzesz w pęczkach, jak jedna ma zdrowy środek, to reszta też. To jest kwestia pewnego rodzaju nawozu, i ilości.. jak komuś się sypnęło.. to gniją od środka do zewnątrz.

Co zrobić z takimi różami??? można owinąć łepek sizalem kolorowym tak, by się nie rozwijał, ale to zbójnickie rozwiązanie.. ja preferuję obrać je dokumentnie, wykąpać się w płatkach ale nie tych z samego środka i kupić nowe róże.

image
dzięki :)

.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
o dobrze wiedzieć . dzięki;)

image
image
Dziewczyny Wy piszecie o Renk-u czy jeszcze jakiejś dodatkowej giełdzie?
bo 4 rano mnie przeraza... chciałam sie przejechac tak z tydzien przed slubem i zamówić dokładnie takie jak chcę na piatek przed weselem ale jak się okaże że gniją to co :/
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
cześć Hania,
może tydzień to troche za wcześnie, ale jakby tak pojechać w przeddzień wesela, to bedzie chyba dobrze :)

.
Hania, tam się nie zamawia tylko od razu kupuje, tak to Renk.
Polecam jednak jeden dzień wcześniej kupić. W sam ślub musisz się wyspać.

image
piszemy o Renk, ale ja myslę, że wszędzie jest podobnie... trzeba niestety wybrać się tam o np. 4 rano.... z tych hurtowni kwiaty są kupowane głównie przez kwiaciarnie... a kwiaciarnie są czynne np. od 8 lub 10... więc np. od godziny 8 w hurtowni nie ma już za wielu klientów... i dlatego jest czynna rylko w godzinach wczesno-rannych
tak mi się wydaje :)

image
image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
podobno jest jeszcze giełda kwiatowa na ulicy Rzęsnej...

image
image
a dzie to..

.
znalazłam coś takiego

Hurtownia Piwa i Wina ADAMUS
80-716 Gdańsk, Rzęsna 3 tel.(058) 301-31-97 fax (058) 301-31-97
e-mail: adamus.zukowski@neostrada.pl

Hurtownia "Adamus" zajmuje się sprzedażą hurtową i detaliczną piwa, wina i napojów. Sprzedaż odbywa się na miejscu i na dowóz do klienta.

--------------------------------------------------------------------------------
!!!!!!!!!!!!! Dick International - Giełda Kwiatowa
80-716 Gdańsk, Rzęsna 3 tel.301-08-33 fax 301-08-72

[
--------------------------------------------------------------------------------
Gdańsk Rudniki - www.MojeOsiedle.pl

WWW: gdansk-rudniki.mojeosiedle.pl

Pogaduchy z sąsiadami bez wychodzenia z domu - pogaduchy przez internet!

image
image
Rudniki - to chyba w tej dzielnicy ta giełda , gdzie to jest ?

image
image
dziewczyny a czy na tej giełdzie można kupić kwiaty jak sie nie prowadzi dziłalności???
a jak ktoś był to czy mają tam też ozdoby do kwiatów typu sizal?
co to jest sizal?

.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
SIZAL , sisal
włókno pozyskiwane z liści specjalnego gatunku agawy; posiada wielką wytrzymałość i twardość; zastosowania podobne jak juta i manila (powrozy, plecionki, maty, worki, grube tkaniny); wytwarzany gł. w Meksyku, Tanzanii, Brazylii, Indonezji.

image
image
takie hmmm... jakby to napisać.... sianko??? przepraszam nie umiem tego lepiej okerślić - panie w kwiaciarniach robiąc bukiety czasami tego używają
pomarańczka, pynia, dzieki, pi razy oko wiem

.
ojej pomarańczka, ale moja definicja przy Twojej jest prostacka, az mi głupio :) hihi
no ale błagam powiedzcie czy detalicznie też można tam kupować???
pynia , no coś ty :):):)
z neta tę definicję wziełam :)

image
image
dobre pytanie ,,, czy detalicznie... hmm .. no moja teściowa kupiła własnie tak , ale sporo tych kwiatków było... do wystroju całego kościoła

image
image
ta giełda kwiatowa jest jak się jedzie w kierunku Przejazdowa z Gdańska i jest tam wszystko czego szukacie ,dodatki też . A jeśli chodzi o detal to raczej nie kupisz jednej róży bo są pakowane w wiązkach . Różnej ilości w zależności od rośliny. Każdy może tam kupić niezależnie czy ma kwiaciernię ,czy nie. Ja tam bywam raz na 2-3 miesiące i często kupuję tam kwiaty. Może nawet jutro pojadę to napiszę co i jak dokładnie.

image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
a możesz zwrócić uwagę na to ile kosztują sztuczne kwiaty ? (do wystroju sali potrzebuję )
Z góru dziękuje

image
image
znalezione ......................

Giełda kwiatowa
Autor: Tusia 06-12-2005 11:26 wyślij odpowiedź

Czy ktoś z Was sie orientuje czy w soboty jeszcz czynna gielda kwiatowa??
I drugie pytanie .. czy tam chodź na jednym stoisku można zamówić nie "pęczek" kwiatów a ładny bukiet??

Re: Giełda kwiatowa
Autor: darusia 06-12-2005 11:38 wyślij odpowiedź

Giełda kwiatowa RENK jest czynna od poniedziałku do soboty od 5:00 rana napewno do 11:00. Jest mnóstwo kwiatów do wyboru i koloru. Pozdrawiam :)

Autor: Tusia 06-12-2005 12:01 wyślij odpowiedź

Giełda kwiatowa jest na wyjezdzie z Gdańska w kierunku Elbląga, jeszcze przed Rafinerią. Ulica Rzęsna o ile mnie sie nie mylę.
Jak sie jedzie do Rafinerii to przed mostem nad torami jest drogowskaz ... giełda kwiatowa w prawo.
Wybór jest obłędny, duzo większy niż w Renku, szczególnie żywych kwiatów, bo sztucznosci to lepiej szukac w Renku.

Autor: isia 06-12-2005 12:21 wyślij odpowiedź

to jest hurtownia, nie można tam kupić bukietu, jeżeli chcesz kupić kwiaty w detalu to sobie doliczają 20%

image
image
o właśnie dokładnie tam jutro pojadę.

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
a czy na taką giełdę moża pojechać np koło 8 rano?
czy musze sie zrywać w śroku nocy?

.
No właśnie.... mi wszyscy zgodnie powtarzają, że NAJLEPIEJ o 4-5 rano ... w sumie nie wiem dlaczego ... bo skoro (jak znalazłam w starszych wątkach) jest czynna do 11.00, to przeciez mogę nawet o 10.00 tam pojechać - jezeli oczywiście jestem zdecydowana co chcę kupić

image
image
Sasza .. sorki ale jeszcze raz napiszę

czy możesz zwrócić uwagę na to ile kosztują sztuczne kwiaty - róże ? (do wystroju sali potrzebuję )
Z góru dziękuje

image
image
O.k jak zdąze to pooglądam też sztuczne kwiaty.
ja pojadę tam około 6.30-7 rano i potem od razu do roboty. Giełda jest czynna do 11 bo tam nie tylko kwiaty sprzedają ale większość ogrodników o 7-8 godzinie już dawno mają wykupione najładniejsze kwiaty. Potem możesz kupić właśnie sztuczne kwiaty, ozdoby, nawet świeczki na cmentarz ,ale świeze kwiaty to lepiej raniutko.

image
image
super , dziekuje

image
image
a jak by mozna ustroic Kosciol?jakimi kwiatami zdobicie?i jak w ogole?:-)
image
image
U mnie będzie w kościele tylko wielka trójkątna kompozycja z białych lilii przed ołtarzem i mała na ołtarzu.
Strojenie ławek, to już wedle mojego zdania za dużo, odciągały by i rozpraszały uwagę. No a za ołtarzem cudowny widok, przed ołtarzem my :D
Biorę ślub w Bernardzie, tam takie kompozycje przed ołtarz wystarszczą spokojnie :)

image
a ja uwielbiam świece
duże białe w kształcie walca byłyby idealne
porozstawiane po 3-4 na ziemi i schodach
szkoda, że nie moge przystroić sali w Pałacu Opatów:(
ale trudno, tam i tak jest pięknie :)

.
Sasza , byłaś dziś w hurtowni ?

image
image
Witam witam
Dziewczyny nie zdążyłam dziś przed pracą tam pojechać tylko wysłałam mamę po tulipany.
Będę tam na 100% w tym tygodniu najprawdopodobniej w czwartek bo mam wolne.
Musze kupić tam wstążki do zaproszeń bo tam największy wybór i cena najmniejsza:)) W święta będzie trochę czasu to skończe tą moją manufakturę:))
Zdam relacje jak wróce.

image
image
Super... ale to się nie spieszy :)::):):)

PS. a ja głupia kupowałam wstążki do zaproszeń w drogerii, na szczęście nie kupiłm za dużo, tylko tak na próbę .
dzięki Sasza :)

image
image
Hej!
Byłam dziś na giełdzie i zwariowałam od tego wszystkiego. Głupią wstążeczkę do zaproszeń wybierałam godzinę, taki wybór. Na pewno wróce tam przed ślubem po dodatki do dekoracjii kościoła sali i samochodu. Jeśli chodzi o cenę sztucznych kwiatow to nie łatwo powiedzieć bo zaczynają się od złotówki i kończą na 20zł za sztukę . Mi podobały się piwonie i lilie cena za sztukę około 2zł. Ale to zalezy z czego zrobione i jak bardzo przypominają żywe. Wybór bardzo duży i ceny malutkie. Znalazłam fajną girlandę zieloną z kwiatami takimi białymi, super ślubny efekt ale nie sprawdziłam ceny, trochę się spieszyłam.
Poza tym to w głowie wam si e zakręci jak wpadnieciew te dodatki. Ja nie jestem zwolenniczką sztucznych kwiatów ale niektóre wyglądaja bardzo naturalnie.

image
image
o tak , wiem cos o tym , wstążeczki i dodatki można wybierać przez pół dnia , a ja następnego dnia zastanawiałam się jeszcze czy innego koloru nie kupić...

bardzo dziękuję za informację... teraz to na 1000% tam pojadę , skoro jest taki duży wybór wszystkiego :)
no ale to w lato, a potem drugi raz przed samym weselem :)
dzięki :)

image
image
aaaa jeszcze jedno. Wszędzie jest napisane ,że sprzedaż hurtowa tylko ale ja bez problemu kupiłam detalicznie. 10m za 8 zł wstążka z szyfonu o szerokości 2,5 cm.

image
image
podbijam dla Hani :)

image
image
Zywe kwaty sa otwarte krocej niz dekoracje - ale 4-5 to chyba przesada, jak ja bylam o 8 to wybor byl tak duzy, ze jak bym nie chciala wiekszego:) tam napewno mozna kupowac na peczki nie majac kwiaciarni.

jesli chodzi o czesc z dekoracjami i sztucznymi kwiatami to bywa roznie z hurtem i detalem - ja mialam problemy tylko na jednym stoisku - w pierwszym, zaraz jak sie wejdzie (takie narozne). niestety maja najwiekszy wybor i naprawde przesliczne dekoracje. sekret polega na tym czy jest wlasciciel czy nie:) jesli nie ma to chlopaki bez problemu sprzedaja detalicznie, jak jest to troche gorzej niestety.

Pomaranczka - co do ceny sztucznych kwiatow to ja kupilam lebki roz, pakowane po 10, a jeden kosztowal 30groszy. zaszalalm i kupilam 150:) moim zdaniem cenowo rewelacja:)

pozdrawiam
kasia
a jakie np. dekoracje tam mozna kupić???No i jeszcze jedno, tzn. kupujecie kwiaty i sami robicie z tego kompozycje do kościoła??

Beti
Jeśli chodzi o sztuczne kwiaty i ozdoby to bardzo tanio maja w Sabinexie w Rumii
Owszem zgadza się w Sabinexie jest tego sporo, ale ja tam dla siebie aż tak dużo nie znalazłam, dlatego jadę na gieldę kwiatową.

image
[url=http://www.TickerFactory.com/]
Zapraszam: www.kartkikaroliny.blog.onet.pl - kartki, dekoracje.
Boże Narodzenie 2007 - oryginalnie :)
zgadza się, tym bardziej że ja to kupuje do dalszej "obróbki" czyli sama coś z tego dopiero "montuję". Takich gotowcó to tam pewnie mniej niz w Renku
bardzo dziękuje :):)
wybieram się na 10000% w ciągu 2 tygodni , musze ustroic stół na 1 Komunię Św.... super że są łepki kwiatków sztucznych.... uspokoiłas mnie dzięki

image
image
kwiaty jednej z firm, która sprzedaje w Renk
image

image
image
SABINEX (http://www.sabinex.pl/filie.html)
Główna siedziba firmy

Rumia k/Gdyni, ul. Towarowa 31

tel: (+48 058) 671 21 49
tel: (+48 058) 671 22 92
fax:(+48 058) 782 74 22
godziny otwarcia:
Pon-Pt: 09:00 - 18:00
Sob: 09:00 - 15:00

Pomorskie Hurtowe Centrum
Rolno-Spożywcze Rënk (nowa giełda)

Hala kwiatowa, boksy 13,14,15,20,21,22
80-299 Gdańsk, ul. Wodnika 50
tel: (+48 058) 762 78 38
fax: (+48 058)767 78 39
godziny otwarcia:
Pon - Sob: 04:00 - 10:00

Giełda Kwiatowa, ul. Rzęsna 3, hala A
tel.: (+48 058) 320 23 31
godziny otwarcia:
Pon - Sob: 04:30 - 10:00

Giełda Kwiatowa, ul. Rzęsna 3, hala B
godziny otwarcia:
Pon - Sob: 04:30 - 10:00

image
image

Inne tematy z forum Wesele

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (62 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

Dj Waldzior (7 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

do góry