Widok
Tam przecież kwiaty są za grosze, więc co szkodzi jednej róży łepek odchylić... i tak bierzesz w pęczkach, jak jedna ma zdrowy środek, to reszta też. To jest kwestia pewnego rodzaju nawozu, i ilości.. jak komuś się sypnęło.. to gniją od środka do zewnątrz.
Co zrobić z takimi różami??? można owinąć łepek sizalem kolorowym tak, by się nie rozwijał, ale to zbójnickie rozwiązanie.. ja preferuję obrać je dokumentnie, wykąpać się w płatkach ale nie tych z samego środka i kupić nowe róże.
Co zrobić z takimi różami??? można owinąć łepek sizalem kolorowym tak, by się nie rozwijał, ale to zbójnickie rozwiązanie.. ja preferuję obrać je dokumentnie, wykąpać się w płatkach ale nie tych z samego środka i kupić nowe róże.
piszemy o Renk, ale ja myslę, że wszędzie jest podobnie... trzeba niestety wybrać się tam o np. 4 rano.... z tych hurtowni kwiaty są kupowane głównie przez kwiaciarnie... a kwiaciarnie są czynne np. od 8 lub 10... więc np. od godziny 8 w hurtowni nie ma już za wielu klientów... i dlatego jest czynna rylko w godzinach wczesno-rannych
tak mi się wydaje :)
tak mi się wydaje :)
znalazłam coś takiego
Hurtownia Piwa i Wina ADAMUS
80-716 Gdańsk, Rzęsna 3 tel.(058) 301-31-97 fax (058) 301-31-97
e-mail: adamus.zukowski@neostrada.pl
Hurtownia "Adamus" zajmuje się sprzedażą hurtową i detaliczną piwa, wina i napojów. Sprzedaż odbywa się na miejscu i na dowóz do klienta.
--------------------------------------------------------------------------------
!!!!!!!!!!!!! Dick International - Giełda Kwiatowa
80-716 Gdańsk, Rzęsna 3 tel.301-08-33 fax 301-08-72
[
--------------------------------------------------------------------------------
Gdańsk Rudniki - www.MojeOsiedle.pl
WWW: gdansk-rudniki.mojeosiedle.pl
Pogaduchy z sąsiadami bez wychodzenia z domu - pogaduchy przez internet!
Hurtownia Piwa i Wina ADAMUS
80-716 Gdańsk, Rzęsna 3 tel.(058) 301-31-97 fax (058) 301-31-97
e-mail: adamus.zukowski@neostrada.pl
Hurtownia "Adamus" zajmuje się sprzedażą hurtową i detaliczną piwa, wina i napojów. Sprzedaż odbywa się na miejscu i na dowóz do klienta.
!!!!!!!!!!!!! Dick International - Giełda Kwiatowa
80-716 Gdańsk, Rzęsna 3 tel.301-08-33 fax 301-08-72
[
Gdańsk Rudniki - www.MojeOsiedle.pl
WWW: gdansk-rudniki.mojeosiedle.pl
Pogaduchy z sąsiadami bez wychodzenia z domu - pogaduchy przez internet!
ta giełda kwiatowa jest jak się jedzie w kierunku Przejazdowa z Gdańska i jest tam wszystko czego szukacie ,dodatki też . A jeśli chodzi o detal to raczej nie kupisz jednej róży bo są pakowane w wiązkach . Różnej ilości w zależności od rośliny. Każdy może tam kupić niezależnie czy ma kwiaciernię ,czy nie. Ja tam bywam raz na 2-3 miesiące i często kupuję tam kwiaty. Może nawet jutro pojadę to napiszę co i jak dokładnie.
znalezione ......................
Giełda kwiatowa
Autor: Tusia 06-12-2005 11:26 wyślij odpowiedź
Czy ktoś z Was sie orientuje czy w soboty jeszcz czynna gielda kwiatowa??
I drugie pytanie .. czy tam chodź na jednym stoisku można zamówić nie "pęczek" kwiatów a ładny bukiet??
Re: Giełda kwiatowa
Autor: darusia 06-12-2005 11:38 wyślij odpowiedź
Giełda kwiatowa RENK jest czynna od poniedziałku do soboty od 5:00 rana napewno do 11:00. Jest mnóstwo kwiatów do wyboru i koloru. Pozdrawiam :)
Autor: Tusia 06-12-2005 12:01 wyślij odpowiedź
Giełda kwiatowa jest na wyjezdzie z Gdańska w kierunku Elbląga, jeszcze przed Rafinerią. Ulica Rzęsna o ile mnie sie nie mylę.
Jak sie jedzie do Rafinerii to przed mostem nad torami jest drogowskaz ... giełda kwiatowa w prawo.
Wybór jest obłędny, duzo większy niż w Renku, szczególnie żywych kwiatów, bo sztucznosci to lepiej szukac w Renku.
Autor: isia 06-12-2005 12:21 wyślij odpowiedź
to jest hurtownia, nie można tam kupić bukietu, jeżeli chcesz kupić kwiaty w detalu to sobie doliczają 20%
Giełda kwiatowa
Autor: Tusia 06-12-2005 11:26 wyślij odpowiedź
Czy ktoś z Was sie orientuje czy w soboty jeszcz czynna gielda kwiatowa??
I drugie pytanie .. czy tam chodź na jednym stoisku można zamówić nie "pęczek" kwiatów a ładny bukiet??
Autor: darusia 06-12-2005 11:38 wyślij odpowiedź
Giełda kwiatowa RENK jest czynna od poniedziałku do soboty od 5:00 rana napewno do 11:00. Jest mnóstwo kwiatów do wyboru i koloru. Pozdrawiam :)
Autor: Tusia 06-12-2005 12:01 wyślij odpowiedź
Giełda kwiatowa jest na wyjezdzie z Gdańska w kierunku Elbląga, jeszcze przed Rafinerią. Ulica Rzęsna o ile mnie sie nie mylę.
Jak sie jedzie do Rafinerii to przed mostem nad torami jest drogowskaz ... giełda kwiatowa w prawo.
Wybór jest obłędny, duzo większy niż w Renku, szczególnie żywych kwiatów, bo sztucznosci to lepiej szukac w Renku.
Autor: isia 06-12-2005 12:21 wyślij odpowiedź
to jest hurtownia, nie można tam kupić bukietu, jeżeli chcesz kupić kwiaty w detalu to sobie doliczają 20%
O.k jak zdąze to pooglądam też sztuczne kwiaty.
ja pojadę tam około 6.30-7 rano i potem od razu do roboty. Giełda jest czynna do 11 bo tam nie tylko kwiaty sprzedają ale większość ogrodników o 7-8 godzinie już dawno mają wykupione najładniejsze kwiaty. Potem możesz kupić właśnie sztuczne kwiaty, ozdoby, nawet świeczki na cmentarz ,ale świeze kwiaty to lepiej raniutko.
ja pojadę tam około 6.30-7 rano i potem od razu do roboty. Giełda jest czynna do 11 bo tam nie tylko kwiaty sprzedają ale większość ogrodników o 7-8 godzinie już dawno mają wykupione najładniejsze kwiaty. Potem możesz kupić właśnie sztuczne kwiaty, ozdoby, nawet świeczki na cmentarz ,ale świeze kwiaty to lepiej raniutko.
U mnie będzie w kościele tylko wielka trójkątna kompozycja z białych lilii przed ołtarzem i mała na ołtarzu.
Strojenie ławek, to już wedle mojego zdania za dużo, odciągały by i rozpraszały uwagę. No a za ołtarzem cudowny widok, przed ołtarzem my :D
Biorę ślub w Bernardzie, tam takie kompozycje przed ołtarz wystarszczą spokojnie :)
Strojenie ławek, to już wedle mojego zdania za dużo, odciągały by i rozpraszały uwagę. No a za ołtarzem cudowny widok, przed ołtarzem my :D
Biorę ślub w Bernardzie, tam takie kompozycje przed ołtarz wystarszczą spokojnie :)
Witam witam
Dziewczyny nie zdążyłam dziś przed pracą tam pojechać tylko wysłałam mamę po tulipany.
Będę tam na 100% w tym tygodniu najprawdopodobniej w czwartek bo mam wolne.
Musze kupić tam wstążki do zaproszeń bo tam największy wybór i cena najmniejsza:)) W święta będzie trochę czasu to skończe tą moją manufakturę:))
Zdam relacje jak wróce.
Dziewczyny nie zdążyłam dziś przed pracą tam pojechać tylko wysłałam mamę po tulipany.
Będę tam na 100% w tym tygodniu najprawdopodobniej w czwartek bo mam wolne.
Musze kupić tam wstążki do zaproszeń bo tam największy wybór i cena najmniejsza:)) W święta będzie trochę czasu to skończe tą moją manufakturę:))
Zdam relacje jak wróce.
Hej!
Byłam dziś na giełdzie i zwariowałam od tego wszystkiego. Głupią wstążeczkę do zaproszeń wybierałam godzinę, taki wybór. Na pewno wróce tam przed ślubem po dodatki do dekoracjii kościoła sali i samochodu. Jeśli chodzi o cenę sztucznych kwiatow to nie łatwo powiedzieć bo zaczynają się od złotówki i kończą na 20zł za sztukę . Mi podobały się piwonie i lilie cena za sztukę około 2zł. Ale to zalezy z czego zrobione i jak bardzo przypominają żywe. Wybór bardzo duży i ceny malutkie. Znalazłam fajną girlandę zieloną z kwiatami takimi białymi, super ślubny efekt ale nie sprawdziłam ceny, trochę się spieszyłam.
Poza tym to w głowie wam si e zakręci jak wpadnieciew te dodatki. Ja nie jestem zwolenniczką sztucznych kwiatów ale niektóre wyglądaja bardzo naturalnie.
Byłam dziś na giełdzie i zwariowałam od tego wszystkiego. Głupią wstążeczkę do zaproszeń wybierałam godzinę, taki wybór. Na pewno wróce tam przed ślubem po dodatki do dekoracjii kościoła sali i samochodu. Jeśli chodzi o cenę sztucznych kwiatow to nie łatwo powiedzieć bo zaczynają się od złotówki i kończą na 20zł za sztukę . Mi podobały się piwonie i lilie cena za sztukę około 2zł. Ale to zalezy z czego zrobione i jak bardzo przypominają żywe. Wybór bardzo duży i ceny malutkie. Znalazłam fajną girlandę zieloną z kwiatami takimi białymi, super ślubny efekt ale nie sprawdziłam ceny, trochę się spieszyłam.
Poza tym to w głowie wam si e zakręci jak wpadnieciew te dodatki. Ja nie jestem zwolenniczką sztucznych kwiatów ale niektóre wyglądaja bardzo naturalnie.
o tak , wiem cos o tym , wstążeczki i dodatki można wybierać przez pół dnia , a ja następnego dnia zastanawiałam się jeszcze czy innego koloru nie kupić...
bardzo dziękuję za informację... teraz to na 1000% tam pojadę , skoro jest taki duży wybór wszystkiego :)
no ale to w lato, a potem drugi raz przed samym weselem :)
dzięki :)
bardzo dziękuję za informację... teraz to na 1000% tam pojadę , skoro jest taki duży wybór wszystkiego :)
no ale to w lato, a potem drugi raz przed samym weselem :)
dzięki :)
Zywe kwaty sa otwarte krocej niz dekoracje - ale 4-5 to chyba przesada, jak ja bylam o 8 to wybor byl tak duzy, ze jak bym nie chciala wiekszego:) tam napewno mozna kupowac na peczki nie majac kwiaciarni.
jesli chodzi o czesc z dekoracjami i sztucznymi kwiatami to bywa roznie z hurtem i detalem - ja mialam problemy tylko na jednym stoisku - w pierwszym, zaraz jak sie wejdzie (takie narozne). niestety maja najwiekszy wybor i naprawde przesliczne dekoracje. sekret polega na tym czy jest wlasciciel czy nie:) jesli nie ma to chlopaki bez problemu sprzedaja detalicznie, jak jest to troche gorzej niestety.
Pomaranczka - co do ceny sztucznych kwiatow to ja kupilam lebki roz, pakowane po 10, a jeden kosztowal 30groszy. zaszalalm i kupilam 150:) moim zdaniem cenowo rewelacja:)
pozdrawiam
kasia
jesli chodzi o czesc z dekoracjami i sztucznymi kwiatami to bywa roznie z hurtem i detalem - ja mialam problemy tylko na jednym stoisku - w pierwszym, zaraz jak sie wejdzie (takie narozne). niestety maja najwiekszy wybor i naprawde przesliczne dekoracje. sekret polega na tym czy jest wlasciciel czy nie:) jesli nie ma to chlopaki bez problemu sprzedaja detalicznie, jak jest to troche gorzej niestety.
Pomaranczka - co do ceny sztucznych kwiatow to ja kupilam lebki roz, pakowane po 10, a jeden kosztowal 30groszy. zaszalalm i kupilam 150:) moim zdaniem cenowo rewelacja:)
pozdrawiam
kasia
SABINEX (http://www.sabinex.pl/filie.html)
Główna siedziba firmy
Rumia k/Gdyni, ul. Towarowa 31
tel: (+48 058) 671 21 49
tel: (+48 058) 671 22 92
fax:(+48 058) 782 74 22
godziny otwarcia:
Pon-Pt: 09:00 - 18:00
Sob: 09:00 - 15:00
Pomorskie Hurtowe Centrum
Rolno-Spożywcze Rënk (nowa giełda)
Hala kwiatowa, boksy 13,14,15,20,21,22
80-299 Gdańsk, ul. Wodnika 50