Widok

Giełda kwiatowa

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam!
Mam pytanie,w jakich godzinach jest czynna giełda kwiatowa obok Sell Grosu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyny a czy na tej giełdzie można kupić kwiaty jak sie nie prowadzi dziłalności???
a jak ktoś był to czy mają tam też ozdoby do kwiatów typu sizal?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
co to jest sizal?

.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
SIZAL , sisal
włókno pozyskiwane z liści specjalnego gatunku agawy; posiada wielką wytrzymałość i twardość; zastosowania podobne jak juta i manila (powrozy, plecionki, maty, worki, grube tkaniny); wytwarzany gł. w Meksyku, Tanzanii, Brazylii, Indonezji.

takie hmmm... jakby to napisać.... sianko??? przepraszam nie umiem tego lepiej okerślić - panie w kwiaciarniach robiąc bukiety czasami tego używają
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
pomarańczka, pynia, dzieki, pi razy oko wiem

.
ojej pomarańczka, ale moja definicja przy Twojej jest prostacka, az mi głupio :) hihi
no ale błagam powiedzcie czy detalicznie też można tam kupować???
pynia , no coś ty :):):)
z neta tę definicję wziełam :)

dobre pytanie ,,, czy detalicznie... hmm .. no moja teściowa kupiła własnie tak , ale sporo tych kwiatków było... do wystroju całego kościoła

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
znalezione ......................

Giełda kwiatowa
Autor: Tusia 06-12-2005 11:26 wyślij odpowiedź

Czy ktoś z Was sie orientuje czy w soboty jeszcz czynna gielda kwiatowa??
I drugie pytanie .. czy tam chodź na jednym stoisku można zamówić nie "pęczek" kwiatów a ładny bukiet??

Re: Giełda kwiatowa
Autor: darusia 06-12-2005 11:38 wyślij odpowiedź

Giełda kwiatowa RENK jest czynna od poniedziałku do soboty od 5:00 rana napewno do 11:00. Jest mnóstwo kwiatów do wyboru i koloru. Pozdrawiam :)

Autor: Tusia 06-12-2005 12:01 wyślij odpowiedź

Giełda kwiatowa jest na wyjezdzie z Gdańska w kierunku Elbląga, jeszcze przed Rafinerią. Ulica Rzęsna o ile mnie sie nie mylę.
Jak sie jedzie do Rafinerii to przed mostem nad torami jest drogowskaz ... giełda kwiatowa w prawo.
Wybór jest obłędny, duzo większy niż w Renku, szczególnie żywych kwiatów, bo sztucznosci to lepiej szukac w Renku.

Autor: isia 06-12-2005 12:21 wyślij odpowiedź

to jest hurtownia, nie można tam kupić bukietu, jeżeli chcesz kupić kwiaty w detalu to sobie doliczają 20%

ta giełda kwiatowa jest jak się jedzie w kierunku Przejazdowa z Gdańska i jest tam wszystko czego szukacie ,dodatki też . A jeśli chodzi o detal to raczej nie kupisz jednej róży bo są pakowane w wiązkach . Różnej ilości w zależności od rośliny. Każdy może tam kupić niezależnie czy ma kwiaciernię ,czy nie. Ja tam bywam raz na 2-3 miesiące i często kupuję tam kwiaty. Może nawet jutro pojadę to napiszę co i jak dokładnie.

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
o właśnie dokładnie tam jutro pojadę.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
a możesz zwrócić uwagę na to ile kosztują sztuczne kwiaty ? (do wystroju sali potrzebuję )
Z góru dziękuje

a czy na taką giełdę moża pojechać np koło 8 rano?
czy musze sie zrywać w śroku nocy?

.
No właśnie.... mi wszyscy zgodnie powtarzają, że NAJLEPIEJ o 4-5 rano ... w sumie nie wiem dlaczego ... bo skoro (jak znalazłam w starszych wątkach) jest czynna do 11.00, to przeciez mogę nawet o 10.00 tam pojechać - jezeli oczywiście jestem zdecydowana co chcę kupić

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sasza .. sorki ale jeszcze raz napiszę

czy możesz zwrócić uwagę na to ile kosztują sztuczne kwiaty - róże ? (do wystroju sali potrzebuję )
Z góru dziękuje

O.k jak zdąze to pooglądam też sztuczne kwiaty.
ja pojadę tam około 6.30-7 rano i potem od razu do roboty. Giełda jest czynna do 11 bo tam nie tylko kwiaty sprzedają ale większość ogrodników o 7-8 godzinie już dawno mają wykupione najładniejsze kwiaty. Potem możesz kupić właśnie sztuczne kwiaty, ozdoby, nawet świeczki na cmentarz ,ale świeze kwiaty to lepiej raniutko.

super , dziekuje

a jak by mozna ustroic Kosciol?jakimi kwiatami zdobicie?i jak w ogole?:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
U mnie będzie w kościele tylko wielka trójkątna kompozycja z białych lilii przed ołtarzem i mała na ołtarzu.
Strojenie ławek, to już wedle mojego zdania za dużo, odciągały by i rozpraszały uwagę. No a za ołtarzem cudowny widok, przed ołtarzem my :D
Biorę ślub w Bernardzie, tam takie kompozycje przed ołtarz wystarszczą spokojnie :)

a ja uwielbiam świece
duże białe w kształcie walca byłyby idealne
porozstawiane po 3-4 na ziemi i schodach
szkoda, że nie moge przystroić sali w Pałacu Opatów:(
ale trudno, tam i tak jest pięknie :)

.
do góry