Widok
Ginekolog NFZ i badania
Poszukuję ginekologa na NFZ, który nie boi się dawać skierowań na badania. Mam trądzik hormonalny i każdy ginekolog u którego byłam od razu bez badań chce mnie faszerować tabletkami antykoncepcyjnymi, a przecież nie mogę całe życie brać tych tabletek bez jakichkolwiek badań. Dermatolog tu nie pomoże dopóki hormony się nie uspokoją. Będę wdzięczna za jakieś namiary.
Niestety nie znam ginekologa ani na NFZ ani prywatnie w Gdańsku - sama miałam podobny problem i też brałam antykoncepcyjne tabletki.
Przede wszystkim trzeba zbadać poziom prolaktyny i innych hormonów, potem brałam Dostinex przez parę miesięcy i wszystko się unormowało - akurat to doradził mi ginekolog z Warszawy przy okazji zabiegu, który tam przeprowadzałam.
Plus wtedy wizyta u dermatologa też jest wskazana
Przede wszystkim trzeba zbadać poziom prolaktyny i innych hormonów, potem brałam Dostinex przez parę miesięcy i wszystko się unormowało - akurat to doradził mi ginekolog z Warszawy przy okazji zabiegu, który tam przeprowadzałam.
Plus wtedy wizyta u dermatologa też jest wskazana
U dermatologa byłam i on kazał zrobić porządek z hormonami. Oczywiście sam nic nie zaproponował, chociaż z tego co wiem może sam dać skierowanie na jakieś badania, ale żeby się chyba za bardzo nie przepracować wysyła do ginekologa. No to byłam i to nie u jednego a oni od razu przepisują tabletki bez badań a często nawet bez wywiadu. Nie wiem do kogo mam już iść, może ktoś zna dobrego dermatologa/ginekologa jak niedrogi to nawet prywatnie?
Sambor Sawicki jest dobry - ale prywatnie. Tylko nie w Lifemedica, a w jego własnym gabinecie przy Krzywoustego, wtedy jest taniej. Numer telefonu znajdziesz w necie.
A jeśli to hormony, to zrób sobie badanie PRL z obciążeniem, i przynajmniej TSH i fT4 (a jeśli masz więcej kasy, to też fT3). Z tym wtedy najlepiej do endokrynologa,a nie do ginekologa.
A jeśli to hormony, to zrób sobie badanie PRL z obciążeniem, i przynajmniej TSH i fT4 (a jeśli masz więcej kasy, to też fT3). Z tym wtedy najlepiej do endokrynologa,a nie do ginekologa.